15 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Dünyanın en büyük açık hava müzesi Haliç’te

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 70 bin m² alan üzerine kurulu dünyanın en büyük açık hava sergisini Haliç Tersanesi’nde açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İDO’nun desteğiyle fotoğraf sanatçısı Nihal Gündüz’ün Haliç Tersanesi temalı 50 adet fotoğraf sergisinin açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, fotoğraf sanatçısı Nihal Gündüz, film yönetmeni Yılmaz Atadeniz ve çok sayıda fotoğraf sanatçısıyla davetli katıldı.

Sergi açılışında konuşan Kadir Topbaş, İstanbul tarihinde önemli bir yere sahip Haliç Tersanesi’nin gelecek kuşaklara aktarılması adına “Haliç Tersanesi Sakinleri” fotoğraf sergisinin çok önemli olduğunu belirtti. 555 yıllık bir tarihe sahip olan Haliç Tersanesi’nin İstanbul’un Fethi’nden 2 yıl sonra devreye girdiğini hatırlatan Topbaş, “Haliç Tersanesi bugüne kadar Türk denizciliğinde Osmanlı İmparatorluğu’ndan itibaren çok ciddî hizmetler vermiş, nice kaptanıderyalar yetiştirmiş bir tersanedir” dedi.Açılan serginin Haliç Tersanesi’ndeki zorlu çalışmaları, emekleri geleceğe taşınması adına çok önemsediğini ifade eden Topbaş şöyle devam etti: “Burada adeta bir personel gibi çalışıp bunları sanatına aktaran sanatçımız Nihal Gündüz burada dünyanın en büyük açık hava sergisini oluşturdu. Burada 70 bin m² alanda devasa boyutlarda 50 kadar çalışmasını burada sergiliyor. Bu çalışma bizden sonraki kuşaklara çok önemli izler bırakacak. Gelecek zamandaki kuşaklar buradaki gemi işçiliğinin nasıl zor şartlar altında yapıldığını görecek.” Sergi 11 Haziran 11 Temmuz arası siyasetçilere açık olacak.

15.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  GEMİDEKİ PAPAZDAN ÖRNEK DAYANIŞMA

  Keçiörenli Can Kardeşler hayvanat bahçesi gezdi

  Dünyanın en büyük açık hava müzesi Haliç’te

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.