15 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

‘VUVUZELA’ YASAKLANACAK

İNGİLİZ basını, FIFA'nın, Güney Afrika'da devam eden 2010 Dünya Kupası'nda statlarda taraftarların çaldığı ''vuvuzela''ları (yerel çalgı) yasaklayabileceğini yazdı.

Guardian gazetesi, ''birçok kişiyi çıkardığı sinir bozucu sesle rahatsız eden vuvuzelanın Dünya Kupası'nda statlara alımının durdurulabileceğini'' kaydetti. FIFA'nın, oyun sırasında sahaya vuvuzela atılırsa bu yerel çalgının yasaklanacağını bildirdiği ve taraftarları milli marşlar sırasında vuvuzela çalmaması konusunda uyardığı hatırlatıldı. Daily Telegraph gazetesi de, televizyon yayıncılarının, taraftarların ve oyuncuların şikayetlerinin ardından vuvuzelaların yakında yasaklanabileceğini yazdı. Güney Afrikalılar'ın ülkenin futbol kültürünün bir parçası olarak gördükleri vuvuzelayı savunduğunu kaydeden gazete, diğer taraftarların ise vuvuzela sesinin tezahüratları bastırdığı için yasağa destek verdiğini belirtti. Vuvuzelanın çıkardığı sesten rahatsız olan taraftarlar, www.banvuvuzela.com (vuvuzela yasaklansın) isimli bir site açmıştı. FIFA, statlarda anonsların duyulmasını engellemediği gerekçesiyle vuvuzelanın Dünya Kupası'nda yasaklanmasına gerek görmemişti.

İZMİRLİ AVUKAT ŞİKAYETTE BULUNDU

İzmir Barosuna kayıtlı avukatlardan Barış Kaşka, rahatsızlık verici bir ses çıkarması nedeniyle 2010 Dünya Kupası'nda, sporseverlerin büyük bölümünün ''kabusu'' haline gelen yerel çalgı vuvuzelanın statlara sokulmaması için FIFA Disiplin Komitesine başvurdu. Avukat Barış Kaşka, yaptığı açıklamada, 2010 Dünya Kupası Güney Afrika Organizasyon Komitesini FIFA Disiplin Komitesine şikayet ettiğini söyledi. Barış Kaşka, FIFA'nın vuvuzelayı 2009 Konfederasyon Kupasında yasakladığını belirterek, "Bu çalgı geçici duyma kaybına yolaçıyor" diye konuştu.

15.06.2010


 

ÖZİL HAYRAN BIRAKTI

2010 Dünya Kupası'nda Avustralya'yı 4-0 yenen Almanya oynadığı futbolla bütün dünyada olumlu eleştiriler aldı.

Teknik Direktör Löw'ün oyuncuları Avustralya karşısında bir makine düzeni içinde oynadığı ve çok pas taktiği ile rakibini etkisiz hale getridği belirtildi. Otoriteler, Alman milli takımında özellikle Türk kökenli oyuncu Mesut Özil'in muhteşem performansını öne çıkararak, "Tam bir yıldız futbolcu. Takımın liderliğini yaptı. Yaptığı asistlerle takımının 4-0 galip gelmesinde önemli bir rol oynadı. Bu futbolunun sürdürse Dünya Kupası'nın en parlak ismi olabilir" şeklinde yorumda bulundular.

İspanyol basını da maçın yıldızı olarak Mesut Özil'i seçerken, Türk orijinli futbolcuya övgüler yağdırdı. AS gazetesi, Dünya Kupası'nda beklenmedik bir Almanya'nın sahaya çıktığını ve bunun baş aktörünün Mesut Özil olduğunu yazdı. "Özil, nadir bulunur bir futbolcu ve Almanya onun değerini bilmeli. Türk orijinli futbolcu, Almanya'yı çok değiştirmiş" diyen AS, Almanya'nın kupa için aday olduğunu gösterdiğini savundu.

Marca gazetesi de "Almanlar, Özil ile baş döndürücü bir hızla uçuyorlar" ifadesini başlığına çıkardı. Özil için genç, yetenekli, hızlı, hayal gücü yüksek tanımlarını yapan İspanyol gazetesi, Almanların çok formda bir başlangıç yaptığını vurguladı. Diğer İspanyol gazetelerinde ise El Pais, "Almanya'dan olağanüstü başlangıç. Özil'den resital", El Mundo, "Özil, Almanların rahat galibiyetine liderlik ediyor" ifadeleri kullandı. Mesut, İspanyol basınında şimdiden Dünya Kupası'nın ideal ilk 11'ine girerken, Barcelona ve Real Madrid'in bu futbolcuyla ilgilendikleri de hatırlatıldı.

15.06.2010


 

Ronaldo: Kupada patlama yapacağım

2010 Dünya Kupası'na katılan Portekiz'in forvetlerinden Cristiano Ronaldo, milli takımda 16 aydır gol atamamasının kendisini endişelendirmediğini belirterek, ''Goller ketçaba benzer, dökülmeye başladığında devamı gelir'' dedi.

Portekiz'in kaptanlık görevini yürüten Ronaldo, basına yaptığı açıklamada, ''Uzun süredir gol atamamış olmak beni endişelendirmiyor. Goller ketçaba benzer, dökülmeye başladığında devamı gelir. Allah çalıştığımı biliyor. Bu konuda sakinim'' dedi. Formda olduğunu ve Dünya Kupası'nda ''patlama yapmak istediğini'' belirten Ronaldo, ''Benim için iyi bir Dünya Kupası olsun istiyorum. Kimbilir belki en iyi oyuncu ben olurum. Bunun için mücadele edeceğim. Her zaman en iyi olmak istedim. Takımın hedefine ulaşmasına yardımcı olmak istiyorum'' diye konuştu. Real Madridli Ronaldo, İspanya Birinci Futbol Ligi'nde geride kalan sezonda 26 golle gol krallığında üçüncü olmuştu. Ronaldo, Portekiz Milli Takımı'nda son golünü 11 Şubat 2009'da Finlandiya'yı 1-0 yendikleri hazırlık maçında attı.

15.06.2010


 

Zidane Fransa'yı yerden yere vurdu

FRANSA'NIN efsane oyuncusu Zinedine Zidane, 2010 Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Uruguay ile 00 berabere kalan Fransa Milli Takımı'nı yerden yere vurdu.

Zidane, Canal Plus'a yaptığı açıklamada, milli takımın başındaki Raymond Domeneceh için ''teknik direktör değil'' ifadesini kullandı. Milli takımdaki oyuncuları da sert dille eleştiren Zidane, futbolcuların egolarını bir kenara bırakmaları ve sorumluluk almaları gerektiğini söyledi. Zidane, Fransa'nın takım oyunu oynayamadığını, gelecek için fazla iyimser olmadığını da belirtti. Fransa, grupta bir sonraki maçını salı günü Meksika ile yapacak.

15.06.2010


 

Bursaspor'un “16 Mayıs Devrimi” belgesel oldu

TÜRKCELL Süper Lig şampiyonu Bursaspor'un bu başarısı ''16 Mayıs Devrimi'' adı altında belgesel haline getirildi.

Kulübün resmi televizyonu ''Bursaspor TV''nin 34 haftalık lig maratonunda soyunma odasında çektiği çok özel görüntüler, tüm maçların özet ve özel görüntüleri, Bursaspor'un attığı goller ve özel röportajların yer aldığı yaklaşık 120 dakikalık belgesel, çok yakın bir zamanda DVD olarak satışa sunulacak. Bursaspor TV'de fragman olarak yayınlanan belgeselde son hafta Beşiktaş ile oynanan karşılaşma öncesi soyunma odasında çekilen görüntüler çarpıcı bir şekilde yer alırken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın maç öncesi futbolcularına yaptığı konuşma da bulunuyor. ''16 Mayıs Devrimi'' adı verilen belgeselin DVD'lerinin fiyatının henüz belirlenmediği, ancak Bursaspor'un ana sponsorlarının yüklü miktarda sipariş verdiği öğrenildi.

15.06.2010


 

Albin'in Beşiktaş'a transferi çok yakın

İSPANYOL spor gazetesi AS, Getafe'de oynayan Uruguaylı ortasaha oyuncusu Juan Angel Albin'in Beşiktaş'a transferinin çok yakın olduğunu iddia etti.

''Albin'in Beşiktaş'a transferine bir adım kaldı'' diye yazan AS, geçtiğimiz mayıs ayı sonunda başlayan Beşiktaş ile Albin arasındaki görüşmelerin şu anda çok ileri düzeyde olduğunu iddia etti. Teknik direktör Bernd Schuster'in Beşiktaş'a gitmesinin Albin'in transferini de kolaylaştıracağı, Getafe'nin de bonservis bedelinde indirim yapabileceği ileri sürüldü. 23 yaşında ve 4 yıldır Getafe formasını giyen Albin'in sözleşmesi gelecek yıl sona erecek.

15.06.2010


 

Kunter'in Cholet'i Fransa Şampiyonu

CHOLET Basketbol Takımını Fransa şampiyonu yapan Erman Kunter, ''takımının çok önemli bir iş başardığını''söyledi.

Le Mans takımını Paris'te 81-65 yenerek Fransa şampiyonu olan Cholet'i çalıştırıcısı Kunter, -soruları cevapladı. Zor ve yorucu bir sezon geçirdiklerini belirten Kunter, yoğun ve kararlı çalışmalarının karşılığını lig şampiyonluğunu kazanarak elde ettiklerini söyledi. Gelecek sezonla ilgili projelerine ilişkin soru üzerine Kunter, ''Şimdi bu başarının tadını çıkartmak ve en azından 24 saat gelecek seneyi düşünmek istemiyorum. Cholet ile sözleşmem 30 Haziran tarihinde sona eriyor. Gelecek hafta içinde, bir sonraki sezonla ilgili düşüncelerim netlik kazanacak'' dedi. Fransız basınında çıkan yorumlarda Kunter'in, genç ve tecrübesiz, aynı zamanda düşük bir bütçeyle çalıştırdığı Cholet'i şampiyon yapmasının büyük başarı olduğu yazıldı.

15.06.2010


 

Celtics 3-2 öne geçti

NBA'DE play-off final serisinin 5. maçında Boston Celtics, Los Angeles Lakers'ı 92-86 yendi ve seride 3-2 öne geçti. Boston'da oynanan maçta Celtics, boyalı alanda hem hücumda, hem de savunmadaki üstün performansıyla sonuca gitti.

Paul Pierce, play-off final serisindeki başarılı oyununu bu maçta da sürdürdü ve 27 sayı atarak takımının galibiyetinde büyük rol oynadı.

15.06.2010


 

Brezilya, Kuzey Kore önünde 3 puan arıyor

2010 Dünya Kupası G Grubu'nda bugün Brezilya ile Kuzey Kore karşılaşacak.

Johannesburg'daki 61 bin kapasiteli Ellis Park'ta 21.30'da başlayacak maçı Macaristan'dan Viktor Kassai,Gabor Eros ve Tibor Vamos hakem üçlüsü yönetecek. Brezilya'da, Tanzanya ile yapılan hazırlık maçında sakatlığı nedeniyle oynayamayan Julio Cesar'ın kaleye geçmesi bekleniyor. Orta sahada oynayacak isimler konusunda zorlu bir tercih yapacak Dunga, Ramires ile Elano arasındaki tercihini büyük ihtimalle Elano'dan yana kullanacak. İki ülke tarihlerinde ilk kez karşılaşacak.

15.06.2010


 

Stoch'lu Slovakya Yeni Zelanda ile oynuyor

2010 Dünya Kupası F Grubu'nda bugün Yeni Zelanda ile Slovakya karşılaşacak.

Rustenburg kentindeki 44 bin kapasiteli Royal Bafokeng Stadyumu'nda, 14.30'da başlayacak maçı Güney Afrikalı Jerome Damon yönetecek. FIFA dünya sıralamasında 78. sırada bulunan Yeni Zelanda ile 34. sırada bulunan Slovakya'da kaptan Miroslav Karhan'ın sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Buna karşın Fenerbahçe'ye transfer olan genç yıldız Morislav Stoch ilk 11'de sahaya çıkacak. Yeni Zelanda'da ise ikinci kaptan Tim Brown forma giyemeyecek. Rahatsızlığı geçen Ryan Nelsen'in oynayabileceği belirtiliyor.

15.06.2010


 

Kupada günün maçı: Fildişi Sahili-Portekiz

2010 Dünya Kupası G Grubu'nda bugün Fildişi Sahili ile Portekiz karşı karşıya gelecek.

Porth Elizabeth kentindeki 46 bin seyirci kapasiteli Nelson Mandela Bay stadyumunda 17.00'da başlayacak maçı Uruguay'dan Jorge Larrionda, Pablo Fandino ve Mauricio Espinosa hakem üçlüsü yönetecek. Fildişi Sahili'nin bel bağladığı oyuncuların başında gelen Drogba, bir sürpriz olmazsa, sakatlığı nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. Drogba'nın yerine Seydou Doumbia'nın ilk 11'de yer alması bekleniyor. Portekiz'de ise sakatlığı geçen kanat oyuncusu Simao Sabrosa fordma giyebilecek durumda.

15.06.2010


 

Güney Afrika polisi göstericileri dağıttı

GÜNEY Afrika'nın Durban kentinde yüzlerce stadyum çalışanı, maaşlarının yetersizliğini protesto için Moses Mabhida stadının hemen dışında gösteri düzenledi.

Almanya'nın Avustralya'yı 40 yendiği maçtan sonra stadyumun otoparkıyla civarında düzenlenen gösteri, Güney Afrika polisinin müdahalesiyle kısa sürede dağıtıldı. Görgü tanıkları, polisin göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullandığını, olaylarda bir kadının yaralandığını söylediler.

15.06.2010


 

Capello: Gelecekten endişe duymuyorum

2010 Dünya Kupası'nda, gruptaki ilk maçında ABD ile 11 berabere kalan İngiltere'nin menajeri Fabio Capello, ''Gelecek için endişe duymuyorum'' dedi.

İtalyan teknik adam, ABD karşısında güzel oynadıklarını belirterek, ''Ben hata yapmadım. Gelecek için endişe duymuyorum. Bana göre en önemli şey takım ruhu ve oyuncuların fiziksel kondisyonlarıydı'' diye konuştu.

15.06.2010


 

Buffon hatalı gol yiyen Green'e arka çıktı

İTALYA kalecisi Gianluigi Buffon, ABD maçında hatalı bir gol yiyerek şimşekleri üzerine çeken İngiliz meslektaşına arka çıktı.

Dünyanın en iyi kalecileri arasında gösterilen Buffon, Green'in başına gelen olayla her kalecinin karşılaşabileceğini, aynı hatayı kendisinin de yapmasından korktuğunu söyledi. Buffon, ''Green'e çok üzüldüm. Umarım aynısı benim başıma gelmez'' diye konuştu. Green, Amerikalı futbolcu Clint Dempsey'nin 25 metreden vurduğu topu yavaş ve üzerine gelmesine rağmen tutamamış, takımının sahada 2 puan bırakmasına neden olmuştu.

15.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.