16 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

MESSİ İDDİALI

ARJANTİN'İN yıldız oyuncusu Lionel Messi, 2010 Dünya Kupası’ndaki en büyük rakiplerinin kendileri olduğunu söyledi.

Diğer takımlarda mücadele eden oyuncuların alınmaması gerektiğini, en kaliteli ve yetenekli oyuncuların Arjantin’de oynadığını belirten Messi, ‘’Arjantin’in sadece Arjantin’den çekinmesi gerekiyor. Konsantre olmalı, olabildiğince ileriye gitmeli, dikkatle çalışmalı ve birlik halinde hareket etmeliyiz. Gerçekten kimseden çekinmemize gerek yok’’ diye konuştu. Arjantin, B Grubu’nda yaptığı ilk maçta Cumartesi günü Nijerya’yı 1-0 yenmişti.

16.06.2010


 

Buffon’un durumu iyi

2010 Dünya Kupası’nda önceki akşam Paraguay’la yapılan maç sırasında sakatlanan İtalya Milli Takımı’nın kalecisi Gianluigi Buffon, iki güne kadar hazır olabileceğini söyledi.

Buffon, siyatik sinirinin zedelendiğini, 20 Haziran’da yapılacak ikinci maça hazır olmayı umduğunu belirtti. Kaleci, 1-1 sonuçlanan Paraguay ile yapılan maçta sakatlanmış ve yerini Federico Marchetti’ye bırakmıştı.

16.06.2010


 

Beckenbauer’den Capello’ya eleştiri

ALMANYA'NIN efsane futbolcularından Franz Beckenbauer, 2010 Dünya Kupası’na istediği gibi bir başlangıç yapamayan İngiltere Milli Takımı’nın, Fabio Capello’nun teknik direktörlüğünde gerilediğini söyledi.

Beckenbauer, Güney Afrika’da yayımlanan The Times gazetesindeki makalesinde, Capello’nun bu durumu değiştirebileceğine ihtimal vermediğini belirtti. Franz Beckenbauer, İngiltere’de futbolun gerilemesindeki sebeplerden biri olarak, Premier League’de fazla yetenekli İngiliz futbolcunun bulunmamasını gösterdi ve bunun sonucunda, ABD ile oynanan maçta iyi futboldan fazla örnek görülemediğini ifade etti.

16.06.2010


 

Rooney ve Cole antrenmana çıktı

DÜNYA Kupası’nda C Grubu’nda mücadele eden İngiltere’de forvet Wayne Rooney ile savunma oyuncusu Asley Cole, Cezayir maçının antrenmanlarına başladı.

ABD ile 1-1 berabere kaldıkları maçta ayak bileğine gelen tekmeyle hafif sakatlanan Rooney ile maçtan sonra 1 gün istirahat alan Cole, 18 Haziran Cuma günkü Cezayir maçının antrenmanına katıldı. Kasığındaki sakatlığı geçmeyen stoper Ledley King ise beklendiği gibi antrenmana katılmadı.

16.06.2010


 

Mesut Özil: Sadece turnuvayla ilgileniyorum

ALMANYA Milli Takımı’nın Avustralya ile oynadığı Dünya Kupası maçında performansıyla beğeni toplayan Mesut Özil, transfer dedikodularına kulağını tıkadığını ve şu an sadece turnuvayı düşündüğünü söyledi.

Werder Bremen’in 21 yaşındaki oyuncusu, ‘’Takımımla 2011 yılına kadar kontratım var. Ancak şu an ilgilendiğim tek şey Dünya Kupası. Takım olarak tek bir amacımız var, önemli olan bu’’ dedi. Öte yandan İngiltere basınında, Arsenal’in Özil için Werder Bremen’e teklif götürmeye hazırlandığına ilişkin haberler yayımlandı. Haberlerde, Arsenal’in, Barcelona’ya gitmesi durumunda Cesc Fabregas’ın yerini Özil ile doldurmayı amaçladığı belirtildi.

16.06.2010


 

Löw’den Mesut’a övgü

ALMANYA Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, milli takımın Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil’i övdü.

Löw, Mesut’un genç yaşına rağmen çok yetenekli bir oyuncu olduğunu belirterek, ‘’Ölümcül topları büyük rahatlıkla çok yüksek düzeyde kullanıyor’’ dedi. Yine de dünya klasında bir oyuncu olabilmek için uzunca bir süre aynı kalitede futbol oynanması gerektiğini ifade eden Löw, Mesut’un çok kaliteli ve yetenekli bir oyuncu olduğunu, ancak henüz uzunca bir yolun başında olduğunu kaydetti.

16.06.2010


 

BBC vuvuzelanın sesini kesecek

İNGİLİZ yayın kuruluşu BBC, 2010 Dünya Kupası maçlarını vuvuzela sesleri olmadan izleyicilerine aktarmaya hazırlanıyor.

11 Haziran’da başlayan Dünya Kupası maçlarına damgasını vuran vuvuzela ile ilgili yorum ve tartışmalar İngiliz basınında yer almaya devam ediyor. Guardian gazetesi, izleyicilerden çok sayıda şikayet alan BBC televizyonunun maçları vuvuzela sesleri olmadan izleyebilme seçeneğini sporseverlere sunacağını yazdı. Times gazetesi ise haberinde vuvuzeladan şikayet eden futbolculara yer verdi. Portekiz Milli Takımı’nın yıldızı Cristiano Ronaldo’nun gürültüden dolayı motivasyon sıkıntısı çektiklerini söylediğini belirten gazete, Arjantin Milli Takımı’nın yıldızı Messi’nin ise vuvuzela ile ilgili ‘’’Saha içinde birbirimizle konuşmamız imkansız hale geliyor. Sağır olmak gibi bir şey’’ görüşünü sütunlarına taşıdı.

16.06.2010


 

Ferguson’a tavsiye edildi

İNGİLTERE Premier Lig takımlarından Manchester United’ın internet sitesinde, Almanya Milli Takımı’nın Türk asıllı oyuncusu Mesut Özil’den övgüyle söz edildi.

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Werder Bremen’de oynayan 21 yaşındaki oyuncuyu transfer etme önerisinde bulunulan sitede, ‘’Sir Alex’e, Paul Scholes’un yerine uzun vadeli bir değişiklik teklif ediyoruz’’ denildi. Almanya’nın Avustralya’yı 4-0 yendiği grup maçında Mesut Özil’in sergilediği performansa yer verilen değerlendirmede, Türk asıllı futbolcunun iyi paslaştığı, atakları yönlendirdiği ve 4. golü hazırladığı kaydedildi. Mesut Özil için ‘’Akıllı, güçlü, hızlı, takım oyuncusu, özverili’’ gibi nitelemelerin yer aldığı yazıda, Özil’in kale önünde yeterince etkili olamaması ise zayıf yanı olarak gösterildi. Genç futbolcunun kupada değerini artırdığının belirtildiği yazıda, Dünya Kupası öncesinde 15 milyon sterlin olan bedelini Avustralya maçı sonrasında 20 milyon sterline çıkardığı kaydedildi.

16.06.2010


 

Glowacki imzaladı

TRABZONSPOR'UN Polonya’nın Wisla Krakow takımından transfer ettiği Arkadiusz Glowacki, sağlık kontrolünden geçti.

Menajeri ve kulüp doktoru Hakan Ayaz ile birlikte Özel İmperial Hastanesi’ne gelen Glowacki’ye burada sağlık kontrolü yapıldı. Bir dizi testten geçen Polonyalı oyuncudan görüntü alınması için basın mensuplarına kısa bir izin verildi.Glowacki ile öğleden sonra sözleşme imzalandı.

16.06.2010


 

Schuster imzalıyor

İSTANBUL’A dün akşam gelen Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Bernd Schuster için bugün imza töreni düzenlenecek.

Alman teknik adam, sabah önce Maslak Acıbadem Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçecek. Sağlık kontrolünün ardından BJK İnönü Stadı’nı gezecek olan Schuster, saat 14.00’de de BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenecek törenle basın önünde imza atacak.

16.06.2010


 

Kartal, Halil ve Albin’i yalanladı

BEŞİKTAŞ Kulübü’nden yapılan açıklamada, milli futbolcu Halil Altıntop ve İspanya’nın Getafe takımında forma giyen Juan Angel Albin’in transfer gündemlerinde yer almadığı bildirildi.

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, ‘’Bazı basın organlarında kulübümüzün Eintracht Frankfurt takımında kiralık olarak forma giyen Halil Altıntop ve İspanyol gazeteleri kaynak gösterilerek Getafe’nin oyuncusu Juan Angel Albin’i transfer edeceği haberleri yer almaktadır. Haberlerde isimleri geçen her iki futbolcu da kulübümüzün transfer gündeminde yer almamaktadır’’ denildi.

16.06.2010


 

Gençler’e Arnavut stoper

GENÇLERBİRLİĞİ, dış transferde Arnavut stoper Debatik Curri ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’ndeki imza törenine, Curri’nin yanı sıra basın sözcüsü Muammer Akyüz ve kulüp genel müdürü Zafer Önder İpek katıldı. Törende konuşan Muammer Akyüz, Gençlerbirliği’nde transferin bitmeyeceğini vurgulayarak, ‘’Bizde transfer dönemi yok. 12 ay, günde 24 saat transfer çalışmalarımız devam ediyor’’ diye konuştu. Curri’nin kulübüne 400 bin Avro bonservis bedeli, kendisine de yıllık 200 bin Avro ödeneceği öğrenildi.

16.06.2010


 

Manisa, Hakan Şükür ile görüştü

MANİSASPOR Basın Sözcüsü Selami Delan, teknik direktör arayışları konusunda, şu ana kadar Abdullah Ercan ile görüştüklerini, ancak anlaşmaya varamadıklarını, Hakan Şükür ile sadece bir ön görüşme yaptıklarını söyledi.

Delan, ‘’Abdullah Ercan ile anlaşamadık. Başkanımız Kenan Yaralı, Hakan Şükür ile sadece bir ön görüşme yaptı. Onun dışında bir şey yok, başka hocayla yapılan bir görüşme de yok’’ dedi. Delan, oyuncu transferi konusunda ise Kahe, Semavi ve geçen sene Bucaspor’dan alınan Bekir ile sözleşme imzaladıklarını hatırlatarak, ‘’. Sol kanada ve orta sahaya ve olursa bir kaleci, bir de forvete oyuncu almak istiyoruz’’ diye konuştu.

16.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.