20 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Emevi Camii’ne ziyaretçi akını

SURİYE’NİN başşehri Şam’da bulunan Emevi Camii’ni her gün yerli yabancı 10 binlerce kişi ziyaret ediyor. Türkiye-Suriye arasında tanınan vize muafiyetiyle birlikte kısa süre içinde Hatay başta olmak üzere yakın illerden günü birlik ziyaretçiler Emevi Camiinde ibadetlerini yerine getiriyorlar.

Mimarî özellikleri, ince süslemeleri ve taşıdığı manevî değerlerden dolayı dünyadaki en seçkin camiler arasında sayılan Emevi Camiinin avlusu her gün kadın ve çocuklarla doluyor. Ziyaretçiler gün boyu camiden ayrılmayıp dua ediyor. Şehrin en büyük, en eski ve görkemli camisi olan Emevi Camii, Kilise olarak kullanılmakta iken Şam’ın Müslümanlar tarafından fethedilmesinden sonra, 705 yılında Emevi Halifesi Velid bin Abdülmelik tarafından bir kısmı camiye çevrilmiş. Daha sonraları yapılan tadilatlarla genişletilerek bugünkü halini alarak ve tamamı cami olarak kullanılmaya başlanılmış.

Müslümanlar tarafından kıyamete yakın Hz. İsa’nın yeryüzüne ineceği rivayet edilen Ak Minare de Emevi Camii’nde bulunuyor. Camide ayrıca, Hz. Yahya Peygamberin kabri ile İmam-ı Hüseyin’in Kerbelâ’da Yezid’in adamları tarafından kesilen ve Şam’a getirilen mübarek başlarının defnedildiği ve ziyaret edildiği bölüm yer alıyor. Avluda bulunan 8 sütun üzerine yükselen hazine kubbesi, kamu hazinesini korumak amacıyla Abbasiler döneminde yapılmış.

20.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Çocuklara üç ayları sevdiren gelenek: Şivilik

  Emevi Camii’ne ziyaretçi akını

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.