25 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

En çok işsiz, Adana’da

Türkıye İstatistik Kurumu, 2009 İl Düzeyinde Temel İşgücü Göstergelerinin, ilk kez sayım ve anketle derlenen doğrudan tahminlerin dışında modelleme çalışmalarıyla elde edilen ve dolaylı tahminlere dayanan sonuçlarını açıkladı.



Turist sayısı 8 milyona ulaştı

Türkiye’ye Ocak-Mayıs aylarında gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.14’lük artış göstererek, 8 milyon 70 bin 558’e ulaştı.



42 ilde kırsal kalkınmaya 1,1 milyar euroluk destek

Türkİye’de AB ve uluslar arası kuruluşlardan sağlanan kaynakların kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamak amacıyla 20 ilde kurulu, 2013 yılına kadar da 22 ilde daha kurulması planlanan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla toplam 42 ilde tarım sektörü ve kırsal kalkınmaya yönelik yatırımlar için toplam 1 milyar 165 milyon avroluk destek verilecek.



Zafer Bölgesel Havaalanı ihalesi ertelendi

Zafer Havaalanı’nın yap-işlet-devret modeli ile ihalesine ilişkin teklif alma tarihi, firmalardan gelen talepler doğrultusunda 28 Temmuza ertelendi.



Kemer sıkma politikası durgunluğu tetiklemez

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet, Avro Bölgesi’nde uygulanan kemer sıkma politikalarının durgunluğu tetikleyeceği fikrinin yanlış olduğunu belirtti.



Kuyumcular da altın fiyatlarından dertli

AltIn fiyatlarının bir süredir sürekli artarak ‘’rekor üstüne rekor kırmasının’’, altın satışlarını neredeyse durma noktasına getirirken, düğün sezonunun açılmasının da piyasanın hareketlenmesini sağlamadığı, ‘’rekor fiyatlar’’ın, sadece altın almak isteyen vatandaşı ya da yatırımcıyı değil, kuyumcuyu da olumsuz etkilediği bildirildi.



G-20 Liderler Zirvesi hafta sonu yapılacak

Küresel ekonomik toparlanma, işsizlik, korumacılık tedbirleri ve şeffaflık konularına odaklanması beklenen G-20 Liderler Zirvesi, 26-27 Haziran tarihlerinde Kanada’nın Toronto şehrinde toplanacak.



Otomotivde Türkiye-Rusya işbirliği anlaşması

Otomotİv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ile Rusya Federasyonu Samara Bölge Yönetiminin, stratejik işbirliği anlaşması imzaladığı bildirildi.



Maden Kanunu yürürlüğe girdi

Maden üretim faaliyetleriyle ilgili çalışma ruhsatlarının il özel idareleri tarafından verilmesini öngören 5995 sayılı ‘’Maden Kanununda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’ Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.