25 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Eleştiriyi saldırı saymak gaflettir

USAK Genel Koordinatörü Sedat Laçiner, eleştirileri saldırı sanan bir kurumun en büyük gafletin içinde olduğunu belirtti. Bir kurumu eleştirmenin, özellikle de çok tehlikeli görevler yapan bir kurumu yapıcı olarak eleştirip hatalarını belirtmenin, o kuruma verilebilecek en büyük hizmet olacağını vurgulayan Laçiner, “Bu sözlerimizi belli bir kurumu kastederek söylemiyoruz, genel kuraldır, herkes kurala bakıp iç ayarını yapmalıdır” dedi.


ÜÇ YIL ÖNCE “GELECEK VİZYONU”MUZU TARTIŞIYORDUK

“Çok değil, bundan üç yıl önce Türkiye gelecek vizyonunu tartışırdı. Asıl soru AB üyeliği bağlamında daha iyi bir gelecek inşası için neler yapılması

CHP: OHAL çözüm değil

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, OHAL’in terör sorunu konusunda çözüm olmadığını belirterek, “Türkiye yıllarca bunu denemişt


  Bakandan tuhaf konuşma

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Türkiye Cumhuriyeti ile mücadeleye girişti” dediği Youtube sitesine erişimin, Atatürk’e hakaret içeren yayınından dolayı mahkeme kararıyla engellendiğini hatırlatarak “Bunun karşılığında söz konusu sitenin yetkilileri, cezayı durdurmak için bir üst mahkemeye itiraz etme gereğini bile duymadı. Bu kadar hukuk tanımaz bir siteyi hararetle savunanlar var. Bunu kınıyorum’’ dedi.


  AKPM de İsrail’i kınadı

AVRUPA Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) genel kurulu, Gazze’ye insani yardım götüren gemilere saldırı düzenleyen İsrail’i kınadı. AKPM genel kurulu, ‘’acil konular’’ oturumunda, ‘’Orta Doğu’da artan gerilim’’ başlıklı raporu ve buna bağlı karar tasarısını kabul etti.


  Özel HarekÂta "taze kan"

Terörle mücadelede oldukça başarılı olan ve emniyet teşkilatının ''göz bebeği'' olarak nitelenen Özel Harekat Birimi'ne takviye amacıyla yeni kursiyerler alınacağı bildirildi.


  Eylem hazırlığında yakalandılar

İSTANBUL Valisi Hüseyin Avni Mutlu, şehirde polis ve askeri personel taşıyan servis araçlarına yönelik bombalı saldırılara ilişkin 19 kişinin adli makamlara sevkedildiğini, Halkalı’daki saldırıyı gerçekleştiren şahsın da yakalanmasına çalışıldığını bildirdi.


  Apo’nun derin ilişkileri

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın bir dönem sağ kolu olarak bilinen Avukat Hüseyin Yıldırım, “Öcalan’ın derin devletle bağlantılarının olabileceğini düşünüyorum” dedi. Yıldırım, Uğur Mumcu’nun, bu konuyla ilgili bilgi ve belgelere ulaştığı için öldürüldüğüne inandığını söyledi.


  MGK İstanbul’da toplandı

Mıllı Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında İstanbul’da toplandı.


  Lübnan tezkeresi 4. kez uzatıldı

Lübnan’da, Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü bünyesindeki Türk askerinin görev süresinin, 5 Eylül 2010 tarihinden itibaren 1 yıl daha uzatılması için Hükümete izin verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.


  Otobüs devrildi: 3 ölü, 15 yaralı

Kütahya’nin Dumlupınar ilçesinde, öğrencileri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Kütahya ve Afyonkarahisar’daki şehitlikleri ziyaret eden öğrencileri taşıyan Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa belediyesine ait otobüs, Dumlupınar-Afyonkarahisar kara yolunun 2. kilometresinde devrildi.


  Ankara’da, 2 yıl su sıkıntısı olmayacak

Ankara’nin içme suyu ihtiyacını karşılayan 5 barajda doluluk oranının yüzde 100’e yaklaşmasıyla Ankaralıların 2 yıl su sıkıntısı çekmeyeceği bildirildi.


  Teknolojiyi sel bastı

TUZLA ve Çavırova ilçeleri arasından geçen Sazlık Deresi’nin taşması sonucu Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Merkez Yerleşkesi’ndeki (GYTE) binalara yaklaşık yarım metre su doldu.


  MAHSUR KALANLARI İTFAİYE KURTARDI

İSTANBUL’DA önceki gün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış dolayısıyla Tuzla’da bir çok ev ve işyerini su bastı.


  Yağış ve şiddetli rüzgâr etkili oldu

ANTALYA’NIN Alanya ilçesinde, gece yarısına doğru başlayan sağanak yağış ve şiddetli rüzgâr, etkili oldu. Alanya’da saat 23.00 sıralarında başlayan ve 20 dakika etkili olan sağanak yağış ve şiddetli rüzgâr, esnafa zor anlar yaşattı.


  Erciyes Dağı’na Haziran karı yağdı

KAYSERİ’DE dün sabahtan itibaren etkili olan yağmur yağışı gece de şiddetli olarak devam etti.


  Diyanet, hacılara yerli valiz dağıtacak

SON yıllarda neredeyse bütün hac malzemelerinin üretimini ele geçiren Çin’e karşı Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan atak geldi.


  Gündüzalp’in hatırası yaşatılacak

ZÜBEYİR Gündüzalp’ın hatırasını yaşatmak gayesiyle özel olarak dizayn edilen Zübeyir Gündüzalp Toplantı Salonu gerçekleştirilen mütevazi bir törenle açıldı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.