30 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Mersin’de terör alarmı

SON dönemlerde artan terör olaylarının Mersin’e sıçramasını engellemek için çalışan Emniyet Müdürlüğü, güvenlik tedbirlerini arttırdı.

Haziran ayında ülke genelinde terör olaylarının artması dolayısıyla, geçmiş dönemlerde sıkça eylemlere sahne olan Mersin’de önleyici hizmetlere ağırlık verildi. Bu kapsamda şehirdeki güvenlik tedbirlerinde bir anlamda ‘’görev paylaşımı’’na giden polis ekipleri, şehri 6 bölgeye ayırdı. Her bölgenin hassasiyetine göre ekip ve memur sayısı değişkenlik gösterirken, her bölgede en az birer tane Terörle Mücadele, Asayiş, Önleyici Hizmetler, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Özel Hareket şube müdürlüklerine bağlı ekip yer almaya başladı.

Bölgedeki memurlar, özellikle güvenlik güçlerinin ağırlıklı olarak kullandığı güzergâhlar, halkın yoğun olduğu alış veriş merkezleri, okullar ve lojmanlarda silâhlı olarak görev yapmaya başladı.

Her bölgedeki ekip, farklı noktalarda görev alırken, hassas noktalarda ise ‘’shortland’’ adı verilen zırhlı araçlar yer almaya başladı. Bölgedeki ekipler, şüpheli durumlara müdahale ederken, eylem hazırlığındaki gruplara da devletin gücünü hissettiriyor. Geçtiğimiz günlerde başlatılan bu uygulamayla önleyici hizmetlere ağırlık veren Emniyet Müdürlüğü, muhtemel eylemlere karşı da tedbir planlarını hazırladı. Muhtemel bir eylemde zanlıların yakalanmasına yönelik de bütün tedbirleri alan ekipler, kentin giriş ve çıkışlarını 8 ayrı noktaya ayırdı. Burada da 24 saat esasına göre hizmet veren polis ekipleri, saldırı sonrasından şehirden kaçmayı planlayan zanlıları yakalayabilecek. Büroda görev yapan memur sayısında da kısıtlamaya giden Emniyet Müdürlüğü, alan çalışmalarına hız verdi. Bürodan aldığı memurları, geçici olarak karakollara yönlendiren yetkililer, böylelikle her karakola ortalama 10 memur ilave etmiş oldu. Yeni uygulama kapsamında karakollara da bir genelge gönderilerek, polis memurlarına bir dizi teklifte bulunuldu.

30.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Orman yangınlarına kameralı tedbir

  Cansuyu Kırgızistan’da insanî yardım dağıttı

  Mersin’de terör alarmı

  Ordu’da sel trafiği felç etti

  Van’da Bediüzzaman Mevlidi hazırlığı sürüyor

  “Kayıt parası” ve “kıyafet” genelgesi

  Dalyan’da su altı temizliği

  Fiş alırsanız hak ararken zorlanmazsınız

  “Sahte para” operasyonu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.