30 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Ordu’da sel trafiği felç etti

Ordu’da 15 dakika süren aşırı yağışın sebep olduğu sel, şehri Giresun ile bağlayan yolun kısa süre ulaşıma kapanmasına sebep oldu.

Araçlar, dereye dönen yolda güçlükle ilerledi. Turnasuyu mevkiindeki Artın deresi taşınca, Ordu - Giresun yolunda su ve çamur birikintileri oluştu. Bazı araçlar sudan etkilenerek arızalandı. Ev ve iş yerlerini su bastı. Bölgede fabrika işleten Olgun Çakmak, “Geçen yılki selde 50 bin lira zararım oldu. Bunun üzerine kendi tedbirimi aldım. Ancak geçen seneden beri bildirilmesine rağmen ne Karayolları, ne DSİ, ne de belediye hiçbir şey yapmadı. Dere taşıyor, yolda yeterli menfezler olmadığı için su her yeri basıyor. Buna artık bir çözüm bulmak gerekir” diye tepki gösterdi. Yolda biriken sel suları, menfezlerin açılması ile kısa sürede boşaltıldı.

Sağanak yağmur, ekili alanlarda hasara yol açtı

ANKARA'NIN Elmadağ ilçesinde sağanak, ekili alanlara zarar verdi. Edinilen bilgiye göre, ilçede öğleden sonra başlayan şiddetli yağıştan, Elmadağ’ın Edige Köyü ve Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesine bağlı Hisar Köyü arasında kalan yüzlerce dönüm ekili alan hasar gördü. Yetkililer, bölgedeki Balaban Çayı’nın da yağış esnasında yer yer taştığını ve çevresindeki tarlalara hasar verdiğini bildirdi. Edige köyü Muhtarı Veli Esaletli, ayçiçeği, arpa ve buğday ekili yüzlerce dönüm tarlanın sağnaktan etkilendiğini belirterek, hasar tespit çalışması için İlçe Tarım Müdürlüğüne ve gerekli birimlere haber verdiklerini söyledi. Esaletli, köylünün çoğunluğunun bankalara borçlu olduğunu ve karşılaştıkları zarar karşısında ne yapacaklarını bilemediklerini ifade etti. Öte yandan yetkililer, Elmadağ’ın köy yollarının açık olduğunu, yağışın köy yollarına fazla hasar vermediğini kaydetti.

30.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Orman yangınlarına kameralı tedbir

  Cansuyu Kırgızistan’da insanî yardım dağıttı

  Mersin’de terör alarmı

  Ordu’da sel trafiği felç etti

  Van’da Bediüzzaman Mevlidi hazırlığı sürüyor

  “Kayıt parası” ve “kıyafet” genelgesi

  Dalyan’da su altı temizliği

  Fiş alırsanız hak ararken zorlanmazsınız

  “Sahte para” operasyonu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.