02 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

SPOR YAPAN GENÇLER BÜTÜN KÖTÜLÜKLERDEN UZAK DURUR

Spor'dan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, ''Lisanslı 2.5 milyon sporcumuz var. Bunu 10 milyona çıkarmamız lazım'' dedi. 72. yaşını kutlayan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün Adıyaman'da düzenlediği Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Okulları'nın açılış organizasyonunda görüştüğümüz Bakan Özak, gençlere sporu teşvik etmek için "gençlik ve spor" kanalı kurmak istediklerini belirterek, sorularımızı şöyle cevaplandırdı:

Türkiye Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip bir ülke. Buna karşılık sporla uğraşan çok az bir gençlik var. Sporu gençlere teşvik için neler yapılıyor?

Ülkemizde 28 yaş altı spor yapma potansiyeli bulunan 40 milyon insan var. Gençlerimize ve sporcularımıza karşı sorumluluklarımız var. Çok şey yapılmış, ancak yapılacak daha çok şey var. Sporu çok seven, ama az spor yapan insan var. Sporu mutlaka teşvik etmemiz gerekir.Bu amaçla bir televizyon kanalı kurmak istiyoruz. Gençlik ve spor kanalı. Burada sporu anlatacağız, tanıtacağız.''

Bakanlığınızın 10 milyon lisanslı sporcu hedefi

vardı. Bu sayıya ulaşıldı mı?

Türkiye'nin uluslararası alanda başarıyı yakalayabilmesi için yetenekli insanların önünün açılması gerekir. Gençlik kompleksleri yapmak lazım. Spor ve eğitim birbirinden ayrı düşünülemez. Bunları birlikte götüreceğiz. Bir taraftan okuyacağız, bir taraftan spor yapacağız. Spor yapınca daha hoşgörülü, daha sağlıklı oluruz. Lisanslı 2.5 milyon sporcumuz var. Bunu 10 milyona çıkarmamız lazım. Henüz bu hedefi yakalayamadık. Bu konuda valiler, belediye başkanlarına büyük işler düşüyor.''

Okullardaki beden eğitimi dersleri gençleri spora teşvik için yeterli düzeyde mi?

Biz sporla eğitimi yan yana yapmak istiyoruz. Şu anki problem şu: ya spor, ya eğitim. Bunun ikisi neden bir arada olmasın. Biz bunu başarırsak şu anda okuyan 20 milyon gencimiz yöresel, ulusal ve uluslararası başarılar getirir. Amerika'da bakıyorsunuz basketbol ve yüzmenin okulu var. Onun için başarılılar. Bunu Türkiye yapacak inşallah. Tabi ki büyük hamle. Bunu önümüzdeki dönemde planlama yapacağız. Türkiye'deki eksik olan spor tesislerini tamamlamaya çalışacağız. Evvela yüzme havuzu olmayan ilimiz olmayacak. Bütün branşlarda bunları yaparsak bütün başarılar da gelir. Daha çok spor yapan gençlik bütün kötülüklerden uzak durur.

Birçok bölgede gençler için bir yüzme havuzu bileyok. Avrupa'da su sporu okullarda ders olarak veriliyor.

Bu konuda çok kararlıyız. Yüzme havuzlarına çok önem veriyoruz. Hatta bunun okullarda dersinin olması lazım. Zaten Milli Eğitim Bakanlığı'na biz gerekenleri söyledik. Avrupa'da bu böyle zaten. Yüzme bilmeyen sınıfta kalıyor. Türkiye'de bunu her bölgeye yaymak lazım. Biraz büyük bir proje ama bunu yapacağız. Sudan yararlanmamız lazım. Bizim her tarafımız su. Ama su sporlarında başarılı değiliz. Burası güzel bir merkez olabilir. İşte bunun planlamasını yapacağız inşallah."

Adıyaman Atatürk Barajı gençlerin spor

yapabilmesi için çok güzel bir yer. Burası için yeni projeler var mı?

Ben de çok beğendim. Barajın içerisinde yüzme havuzunun olması ayrı bir güzellik olacak. Burası mekan olarak çok şahane bir yer. Dolayısıyla buralara çok büyük yatırımlar yapacağız. Yeter ki güzel projelerle gelinsin. Bizim zaten esas amacımız her ilde her beldede bir yüzme havuzumuzun olmasıdır."

EROL DOYRAN [email protected]

02.07.2010


 

Fenerbahçe göze hoş gelen futbol oynayacak

FENERBAHÇE'NİN yeni teknik direktörü ve sportif direktörü Aykut Kocaman, göze hoş gelen ama aynı zamanda da süratli futbol oynayan bir takım kurmak amacında olduklarını söyledi.

Aykut Kocaman, Fenerbahçe Dergisi'nin temmuz ayı sayısında yer alan röportajında, Fenerbahçe'nin her zaman yüksek teknik becerisi olan yıldız oyunculardan kurulu bir takım olduğunu ifade ederek, ''Biz bu sene bu teknik becerinin yanına bir de hızlı düşünülen ve hızlı oynanan bir oyun anlayışını eklemek istiyoruz. Futbol yapımız için şimdilik, göze hoş gelen ama aynı zamanda da süratli futbol oynayan bir takım yaratmak amacındayız diyebilirim'' dedi.

FENERBAHÇE TRANSFER HİÇ BİTMEZ

Transferlerle ilgili bir soru üzerine Kocaman, şunları kaydetti: ''Fenerbahçe'de transfer hiçbir zaman bitmez denir. Bu bir bakıma doğrudur. Fenerbahçe gibi büyük bir camia önündeki maçı ya da maçları düşündüğü gibi önümüzdeki sezon, hatta sezonları da şimdiden düşünmek zorundadır. O nedenle evet Fenerbahçe'de transfer hiç bitmez. Ayrıca bu sezon için de gelecek yeni oyuncular olacaktır. Bu takım bir araya geldikten, eksiklikler görüldükten sonra da olabilir, şu anda da olabilir. Doğru zamanda, doğru futbolcuyu, doğru fiyata bulduğunuzda; almalısınız.''

STOCH TAKIMA KATKI SAĞLAYACAKTIR

Kocaman, yeni transferler Stoch ve İlhan Eker'e de değinerek, ''Stoch'u uzun süredir zaten takip ediyorduk. Stoch, başarılı bir ekip çalışmasıyla kadromuza dahil edildi. İlhan Eker de yine uzun süredir takibimizde olan bir oyuncuydu ve onun transferi de gerçekleşti. İlhan Eker, savunmamızdaki açıkları giderecektir. Stoch, gençliği, yetenekleri, dinamizmi, toplu ve topsuz oyundaki sürati ve yüksek öz güveni ile takıma katkı sağlayacaktır'' dedi.

02.07.2010


 

Stoch taraftarı merak ediyor

FENERBAHÇE'NİN yeni transferi Miroslav Stoch, sarılacivertli taraftarları çok merak ettiğini söyledi.

Sarı-lacivertlilerin 4 yıllığına renklerine bağladığı Stoch, Slovakya Milli Takımı'nın formasıyla 2010 Dünya Kupası'nda mücadele ederken Fenerbahçe Dergisi için çubuklu formayla poz verdi. Derginin temmuz ayı sayısında, sözleşme imzalarken ve Fenerbahçe formasıyla fotoğrafları yayınlanan Stoch, ''Fenerbahçe taraftarının çok tutkulu olduğunu duymuştum. Bunu Hollanda'da yaşadım. Bu taraftarlar bulunduğu her ortamı rakipler için cehenneme çevirecek kapasitede. Fenerbahçe'nin parçası olabilmek benim için büyük bir gurur'' dedi.

02.07.2010


 

Beşiktaş Avusturya'da ilk özel maçını yarın yapacak

YENİ sezona hazırlık için Avusturya'da bulunan Beşiktaş futbol takımı, dün iki guruba ayrılarak sahada ve salonda yaklaşık iki saat antrenman yaptı.

Teknik direktör Bernhard Schuster, siyah beyazlı futbolcuları sabah antrenmanı için iki gruba ayırarak çalıştırdı. Birinci grup Bischofhofen Stadı'nda ısınma hareketinin ardından kısa bir düz koşu ile çalışmaya başladı. Bir süre de taktik çalışması yapan grubu beyaz, sarı ve pembe formalarla 3 takıma ayıran teknik direktör Schuster, dar alanda üç takımlı turnuva yaptırdı. Turnuvada beyaz formalı takım şampiyon oldu.

Siyah beyazlı futbolcuların sahada yaptığı antrenman basına açık tutulurken, salondaki çalışma basına kapalı gerçekleşti. Salondaki antrenmanda futbolcuların kondisyon çalışması yaptıkları öğrenildi. Sakatlıkları geçen takımın Brezilyalı forveti Bobo, sabah antrenmanında salonda, kaleci Rüştü ise sahada çalıştı. Sakatlığı devam eden Ekrem ise sahada düz koşu yapmakla yetindi. Yeni sezona hazırlık çalışmalarını 7 Temmuza kadar Avusturya'nın Pongau bölgesinde sürdürmesi planlanan siyah beyazlı ekibin, bugün de aynı şekilde sabah ve akşam olmak üzere iki antrenman yapacağı belirtildi. Beşiktaş futbol takımı, kamp programı çerçevesinde 3 Temmuzda Bischofhofen Stadı'nda Azerbaycan'ın Neftçi Bakü takımı, 6 Temmuzda da Salzburg yakınlarındaki Unterberg Arena stadında Avusturya ikinci liginden SV-Grödig takımı ile birer hazırlık maçı yapacak.

02.07.2010


 

Trabzonsporlular Günü 2 Ağustos'ta kutlanacak

TRABZONSPOR Kulübünün 43. kuruluş yıl dönümü, sezon açılışı ve Trabzonsporlular Günü, 2 Ağustos'ta birlikte kutlanacak.

Bordomavili kulüpten yapılan açıklamada, kutlama törenleri öncesi 1 Ağustos günü kulübe emeği geçen merhum yöneticiler, divan ve kurul üyeleri, teknik adam ve futbolcular için anma töreni düzenleneceği belirtildi. Bu doğrultuda Trabzonspor Parkı'nda hayatını kaybeden taraftarlar için yaptırılan anıtın da açılışının gerçekleştirileceğinin ifade edildiği açıklamada, ''Ayrıca Kamp Eğitim Merkezi'nde bir anma töreni ve sinevizyon gösterisi yapılacak. Böylelikle değerlerimiz bir kez daha hatırlanmış olacak'' denildi.

02.07.2010


 

NBA Yetenek Kampı İstanbul'da bugün başlıyor

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Atlanta Hawks formasıyla mücadele eden milli basketbolcu Zaza Pachulia, Garanti Bankası'nın desteğiyle bu yıl 2-4 Temmuz tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek NBA Yetenek Kampı'na katılacak.

Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek NBA Yetenek Kampı'na, Pachulia'nın yanı sıra Toronto Raptors Yardımcı Antrenörü Micah Nori de katılarak, bugün genç yeteneklerle birlikte olacak. Gürcü asıllı Türk oyuncu Zaza Pachulia, 1999-2003 yılları arasında Ülkerspor'da oynamıştı.

02.07.2010


 

Mesut Özil: Arjantin'i yenebilecek kalitedeyiz

ALMANYA Milli Takımı'nın Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil, Dünya Kupası çeyrek finalinde karşılaşacakları Arjantin'den çekinmediklerini söyledi. Werder Bremen'de forma giyen Mesut Özil, yaptığı açıklamada, ''Arjantin takımının kalitesini biliyoruz. Olağanüstü, dünya çapında yıldız olan oyuncuları var.

Ancak onlardan korkmamız gerekmiyor. Biz de çok kaliteli bir takımız'' dedi. Mesut, maçı kazanmak istediklerini ve bunu yapabileceklerini belirtti. Almanya ve Arjantin, 2006 Dünya Kupası'nda da çeyrek finalde karşılaşmış, 1-1 sonuçlanan maçı Almanya penaltılarla 4-2 kazanmıştı.

02.07.2010


 

97. Fransa Bisiklet Turu 188 ülkede yayınlanacak

DÜNYANIN en önemli bisiklet yarışmalarından Fransa Turu, 3 Temmuz Cumartesi günü başlıyor.

Yarışın startı, Hollanda'nın Roterdam kentinde verilecek. Bu yıl 97. kez koşulacak yarış, açılış turuyla birlikte 21 etaptan oluşuyor. Paris'te ünlü Champs Elysees meydanında 25 Temmuz tarihinde sona erecek yarışta, sporcular 3.642 kilometre yol katedecek. Sporcular, yarış boyunca Hollanda, Belçika ve Fransa'daki etaplarda pedal çevirecek. Yarışa, 22 takım adına 198 sporcu katılıyor. ABD'li Lance Armstrong, yedi kez Fransa Bisiklet Turu'nu kazanarak en fazla şampiyon olan yarışçı rekorunu elinde tutuyor. 187 muhabirin izlemek için kayıt yaptırdığı yarışı, 188 ülkenin televizyon kanalı yayınlanacak. Güvenliği sağlamak için 9 bin polis ve 14 bin jandarmanın görev yapacağı yarış sonunda, başarılı sporculara toplam 3 milyon 376 bin avro para ödülü dağıtılacak.

02.07.2010


 

Halil Altıntop Frankfurt'la sözleşme imzalaycak

MİLLİ futbolcu Halil Altıntop'un, pazartesi günü Eintracht Frankfurt ile sözleşme imzalayacağı bildirildi.

Halil'in menajeri Reza Fazeli ile dün bir araya gelen Eintracht Frankfurt'un başkanı Heribert Bruchhagen, Kicker dergisine yaptığı açıklamada, ''Halil Altıntop'un yeni sözleşmeyi imzalaması yönünde anlaştık'' dedi.

02.07.2010


 

F.Bahçe Kulübü: Guiza'nın sözleşmesi değiştirilmedi

FENERBAHÇE Kulübü, İspanyol futbolcusu Daniel Güiza hakkında bugünkü bazı gazetelerde yer alan haberler üzerine açıklama yaptı.

Kulüpten yapılan açıklamada, ''Bugün bazı gazetelerde, profesyonel futbol takımımız oyuncularından Daniel Güiza'nın var olan sözleşmesinin, 2010-1011 sezonu için yönetim tarafından değiştirilmeye çalışıldığı yönünde haberler yer almakta, adı geçen oyuncumuzla yolların ayrılmaya çalışıldığı iddia edilmektedir. İlgili iddialar ve haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tip haberlere itibar edilmemesini kamuoyundan önemle rica ederiz'' ifadelerine yer verildi.

02.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.