02 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Gizli görüşmeyi kim istedi?

Dışişleri Bakanı Ahmet Davudoğlu’nun İsrail Sanayi Bakanı Ben Eliezer ile Brüksel’de yaptığı gizli görüşme için talebin kimden geldiği anlaşılamadı. Türkiye Dışişleri talebin İsrail’den geldiğini açıklarken, İsrail'e göre görüşme Türkiye'nin talebi üzerine gerçekleşti.


SAHTEKÂRLIK, RÜŞVET, KARAPARA

Dünyanın sorunlu bölgelerinde yasadışı silâh satışı yaptıkları gerekçesiyle ABD, Rusya, Fransa ve İngiltere'de tutuklanıp bazıları hüküm giyen üst düz

Fransa kemerleri sıkıyor

Fransa, bütçe açığını düşürmek için 2011 yılında memur maaşlarını donduracak.


  Ukrayna İsrail’le vizeyi kaldırdı

İsrail’İn geçtiğimiz günlerde tek taraflı olarak Ukraynalılara vizeyi kaldırmasının ardından Ukrayna hükümeti, Ukrayna ve İsrail vatandaşlarının karşılıklı vizesiz seyahat etmesini öngören anlaşma taslağını onayladı.


  Azınlıklara en büyük zulüm dinî hoşgörüsüzlükten

Dİnİ hoşgörüsüzlüğün, dünyada azınlıklara yönelik zulümlerin başlıca sebeplerinden biri olduğu bildirildi.


  İsveç’te zorunlu askerlik kalktı

İsveç’te zorunlu askerlik uygulaması kaldırıldı. Savunma Bakanlığı, Mecliste bir süre önce kabul edilen yasaya dayanarak, zorunlu askerlik uygulamasına son verdi.


  Gürcistan’dan Rusya’ya uçak seferleri başlıyor

Gürcİstan hava yolu şirketi Airzena, Rusya’ya doğrudan uçak seferleri başlatıyor.


  Cumhurbaşkanlığı seçimi Merkel’in yenilgisi oldu

Alman basını, Christian Wulff’un ancak 3. turda cumhurbaşkanı seçilebilmesini Almanya Başbakanı Angela Merkel’in yenilgisi olarak yorumladı.


  5 şehit daha

Siirt’in Pervari ilçesi Doğan Köyü İleri Üs Bölgesinde teröristlerle meydana gelen çatışmada, bir subay, bir uzman çavuş ve üç geçici köy korucusu şehit olurken, 12 teröristin silâh ve teçhizatlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği bildirildi. Şehit olan Üsteğmen Mustafa Çuhadar’ın Isparta’nın Eğirdir ilçesine tayininin çıktığı ve iki gün sonra görev yerinden ilişiğini keseceği belirtildi.


  Suriye’de PKK operasyonu

Suriye güvenlik güçleri, Halep, Kamışlı, Afrin, Haseke ve Rakka kentlerinde eşzamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda terör örgütü mensubu olduğu bildirilen 400 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Suriye, ayrıca PKK’ya yardım edenlere devlet tarafından kullanım hakkı verilen arazilerin geri alınacağını da bildirdi.


  Boğazlar’a yeni düzenleme yolda

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tankerlerle kargo ve petrol ürünleri taşımacılığının sebep olduğu risklere dikkati çekerek Türkiye’nin Boğazlar’dan tanker geçişine yönelik yeni düzenlemer getirebileceğinin sinyalini verdi.


  Rektör Baydar: YÖK kaldırılmalı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, üniversitelerin özgür ve özerk yapıya kavuşturulması gerektiğini belirtti; YÖK’ün kaldırılmasının şart olduğunu söyledi.


  Türk: PKK ile bir ilgim yok

Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra hakkında 2006 ve 2009 yılları arasında yaptığı 7 ayrı konuşma sebebiyle 45 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılan kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk’ün yargılanmasına başlandı.


  Seri katili yakalayan 370 polise takdir

İzmir’de birer gün arayla 3 kişinin öldürülmesi olayının aydınlatılması ve katil zanlısı Hamdi Ayri’nin yakalanmasında başarı gösteren ekipte bulunan 370 polisin takdirname ve maaş taltifiyle ödüllendirileceği öğrenildi.


  DP'de görev dağIlImI yapIldI

Demokrat Parti’nin (DP) Olağanüstü Büyük Kongresinde oluşturulan Genel İdare Kurulu (GİK), ilk toplantısı Balgat’taki parti genel merkezinde yapıldı.


  STK’lar müdahil olmak istiyor

Türkıye genelindeki 402 sivil toplum kuruluşundan oluşan Sivil Dayanışma Platformu, Anayasa değişikliğine ilişkin davaya müdahil olma talebiyle Anayasa Mahkemesine dilekçe verdi.


  4 bin vekil imama kadro imkânı

TBMM Genel Kurulunda ‘’Temel Kanun’’ olarak görüşülen Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Kanunu Tasarısının ikinci bölümünün 8 maddesi kabul edildi.


  Öğretmenlik başvuruları başladı

MEB’ın, 9 bin 584 kadroya görevlendireceği sözleşmeli öğretmenlik başvuruları 7 Temmuzda sona erecek. Görevlendirmeye ilişkin bilgiler, Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) internet sitesinde yayımlanan ‘’Sözleşmeli Öğretmenlik İçin Başvuru ve Görevlendirme Kılavuzu’’nda yer alıyor.


  Vali: Halkalı bombacısını mutlaka bulacağız

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Halkalı’daki askeri personel aracına yapılan terörist saldırıda bombayı patlatanın ele geçirilmesi noktasında hassasiyetlerinin sürdüğünü ve onu mutlaka bulacaklarını söyledi.


  İstanbul’da 7 araç kundaklandı

KÂğithane ve Beyoğlu’nda 7 araç molotofkokteyli atılarak ateşe verildi. Yakılan 4 araç da kullanılamaz hale geldi.


  Kadir Özbek’i kızdıran soru

HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, kuruma gelişinde bir gazetecinin, ‘’Atama kararnamesinin geleceği yönünde bir açıklamanız olmuştu, ne zaman gelir?’’ şeklindeki sorusu üzerine, ‘’Bugün atama kararnamesi gündemde değil, yakında gelir tahmin ediyorum’’ dedi.


  Meriç ile Tunca kavuşuyor

Edırne’de Meriç ve Tunca Nehri, bir kanal ile birbirine bağlanacak.


  Danıştay’ın sigara kararına tepki

KAHRAMANMARAŞ Yeşilay Cemiyeti Başkanı Mustafa Timurbanga, kapalı mekânlarda sigara içilmesini yasaklayan genelgenin birinci maddesinin iptali ve yürütmenin durdurulması için Danıştay tarafından açılan dâvâya tepki gösterdi.


  17 madencinin öldüğü ocak yeniden açıldı

BALIKESİR’İN Dursunbey ilçesinde, 23 Şubatta meydana gelen ve 17 işçinin ölümüyle sonuçlanan grizu patlamasının yaşandığı kömür ocağı yeniden işletmeye açıldı.


  Hızlı tren saat başı sefer yapacak

ANKARA-Eskişehir arasındaki yolcu talebine yetişebilmek için Yüksek Hızlı Tren’in sefer sayısı arttırıldı. Vatandaşlar dünden itibaren saat başı kalkmaya başlayan YHT’lerde daha rahat yer bulabilecek.


  İçki öldürür, at yarışı süründürür

İZMİR’DE 45 yıl aralıksız at yarışı oynadıktan sonra ani bir kararla bu alışkanlığını noktalayan emlakçı İbrahim Topçu, çevresindekilere örnek olmak için işyerinin önüne, “İçki öldürür, kumar söndürür, at yarışı süründürür’ yazılı pankart astı.


  ‘Cep’ sayısı hızla artıyor

BİRLEŞMİŞ Milletler Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından hazırlanan bir rapora göre 2006-2009 döneminde dünya genelinde cep telefon sayısında iki milyara ulaşan bir artış yaşandı.


  Mavi bebek normale dönüyor

12 HAZİRAN’DA Gazze’den, Türkiye’ye getirilen ve Medical Park Bahçelievler Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedaviye alınan Seraj bebeğin sağlık durumunu, ameliyata giren doktorlar değerlendirdi.


  Motosiklet kazaları eğitimsizlikten

ART Motoakademi Okulu Kurucusu ve İleri, Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitmeni Uğur Ertekin, otomobil ve diğer araçlar için kursa giden sürücülerin motosiklet için bunu gereksiz gördüklerini söyledi.


  Görmeden mozaik yapmayı öğreniyorlar

GÖRMEYENLER Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) Gaziantep Şubesi üyesi 5 görme engelli, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Akınal Gençlik ve Rehabilitasyon Merkezinde aldıkları kursla mozaik yapmayı öğreniyor.


  Elektronik cihazlar kablosuz şarj olacak

BİRKAÇ yıl içerisinde piyasaya çıkacak cep telefonu ya da dizüstü bilgisayar gibi elektronik cihazların büyük bölümünde kablosuz şarj ünitesi de yer alacak.


  Kovanları korumak için yeni yöntem

KARADENİZLİNİN ayıların bal kovanlarına verdiği zarar sebebiyle geliştirdiği yöntemlere her yıl yenileri ekleniyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.