04 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Kıran kırana çalışıyorlar

FENERBAHÇE, yeni sezon hazırlıklarına yaptığı antrenmanla devam etti. Can Bartu Tesisleri'nde, teknik direktör Aykut Kocaman yönetimindeki antrenmanda, futbolcular topla yaptıkları ısınmanın ardından, pas çalışması yapıp, yarı sahada çift kale maç oynadı.

Isınma çalışmasının bir bölümünde topu ellerine alıp, birbirlerini kovalayan sarı-lacivertliler, yaklaştıkları anda kafa vuruşuyla topu karşısındakine değdirmeye çalıştı. Bu çalışmada oyuncuların eğlendikleri görüldü. Takımla çalışmalara dün başlayan Mehmet Topuz, antrenmanı yarıda bıraktı. Pas çalışmasında ayağında ağrı olan Mehmet, bir süre kenarda tedavi olduktan sonra tesislere gitti. Emre ve kaleci Mert, dün takımla birlikte çalıştı. Bu arada, sıcak hava nedeniyle idmanda futbolcuların serinleyebilmesi amacıyla belirli aralıklarla su molası verildi. Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan futbolcuların, kendilerine verilen program doğrultusunda tesislerde çalıştığı bildirildi.Gökhan Ünal, Andre Santos, Özer, Güiza, Gökhan Gönül ve Uğur'un bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan ile birlikte çalışmalarını tesislerde sürdürdüğü kaydedildi.

İDMANA TEKMELİKLE ÇIKTILAR

Fenerbahçeli futbolcuların, antrenmana ayaklarında tekmeliklerle çıktıkları görüldü. Futbolcuların, teknik direktör Aykut Kocaman'ın uyarısıyla antrenmanda tekmelikleri taktıkları bildirildi. Teknik direktör Aykut Kocaman, antrenmandan önce sahada oyuncularıyla kısa bir toplantı yaptı.Kocaman'ın oyuncularına antrenmanlarda tekmelik takma konusuna dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, ''Bu sezon antrenmanların daha fazla temaslı geçeceğini söylemiştim. Futbol ikili mücadele oyunudur. Bunu antrenmanlarda da yaşayacağız. O yüzden tekmeliklerinizi takmanızı istedim. Herhangi bir sakatlığı engellemesi açısından antrenmanda buna dikkat edelim. Bugün sabah antrenmanında biraz eğleneceğiz, dinleneceğiz, günün yorgunluğunu atacağız. Akşam ise tempoyu yükselteceğiz'' dediği bildirildi.

LUGANO'DAN İYİ HABER

2010 Dünya Kupası'nda Uruguay'ın yarı finale çıktığı Gana maçında sakatlanan sarı-lacivertli futbolcu Diego Lugona'dan iyi haber geldi. Fenerbahçeli yetkililerin Uruguaylı oyuncuyla görüştükleri, durumu iyi olan Lugano'nun yarı final maçında oynamak istediğini söylediği öğrenildi. Fenerbahçe'de izinli olan Alex ve Stoch, antrenmana katılmadı.

04.07.2010


 

Malaga Guiza'ya talip oldu

İSPANYOL spor gazeteleri As ve Marca'da bugün yeralan transfer iddialarında, ''Güiza'nın Malaga'ya, Raul'un Schalke 04'e, Leo Franco'nun Hercules'e ve Guti'nin Olympiakos'a gidebileceği" ileri sürüldü.

Marca gazetesi, ''Malaga'nın Daniel Güiza ile sözleşme yapma ihtimali gerçek'' diye yazarak, Fenerbahçe'den ayrılmak istediği söylenen İspanyol futbolcunun transferin gerçekleşmesi için gerekli maddi fedakarlığı yapabileceği iddia edildi. As gazetesi de Real Madrid'in eski kaptanı Raul Gonzalez'in Almanya'nın Schalke 04 takımıyla anlaşmaya, ''her geçen gün daha da yaklaştığını'', gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak Schalke 04'in İspanyol golcüde ısrarcı olduğunu belirtti.

Real Madrid ile yollarını ayıran Guti'nin ise Olympiakos'a gidebileceği, Yunan takımının gelecek günlerde somut teklifini sunacağı yazıldı. Transfer iddialarında ayrıca Galatasaray'ın kalecisi Leo Franco ile La Liga'ya yeni çıkan Hercules'in ilgilendiği, Racing'in Ajax'ta forma giyen Türk kökenli forvet oyuncusu Kennedy Bakırcıoğlu'nu almak istediği ve Real Madrid'in Getafe'den Pedro Leon'u almaya çok yakın olduğu ifade edildi.

04.07.2010


 

Kayserispor gurbetçi Uğur Albayrak'a imza attırdı

KAYSERİSPOR Uğur Albayrak ile 3 yıllık anlaşma imzaladı. Almanya'nın 3. Lig takımlarından Offenbucher F.C. takımında top koşturan Uğur Albayrak, Kayseri'ye gelerek kulüp tesislerinde 3 yılılk mukavele imzaladı.

Kayserispor Basın Sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu, 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Uğur Albayrak'ın takımda başarılı olacağını inandıklarını söyledi. Öte yandan Kayserispor'un Avusturya kamp programı belli oldu. Kayserispor 17 Temmuz Cumartesi günü Kayseri'den uçakla İstanbul'a ve oradan da Viyana'ya hareket edecek. Kayserispor'un kamp çalışmaları Kapferg'de Loipersdorf Otel'de 31 Temmuz'a kadar devam sürecek.

04.07.2010


 

Hiddink A Millî Takımdan umutlu

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Türk futbolunu parlak bir geleceğin beklediğini söyledi.

Spor markası Nike tarafından çekilen, (A) Milli Futbol Takımı oyuncuları Arda Turan, Nihat Kahveci, Hakan Balta ile milli basketbolcu Kerem Tunçeri ve (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink'in oynadığı reklam filmi ''Geleceği Sen Yaz'' çekimleri sırasında konuşan Hollandalı teknik adam, Türk futbolunun daha çok yürekle oynandığını ifade etti.

Türk futbolcularının teknik olarak çok yetenekli, tutkulu ve her zaman atağa dönük olduklarını belirten Hiddink, şunları kaydetti: ''Türk futbolunun yükseleceğini umduğumuz bir dönem başlatıyoruz ve bundan eminim. Yani Türk futbolunu parlak bir gelecek bekliyor. Geleceği yazmaya aslında şimdi başlıyoruz. Oyuncularla birkaç kez buluştum, çok istekliler ve umuyorum bilgi ve geçmişten gelen birikimimi kullanarak katkımı sağlayacağım. Seviyenin ne olduğunu göreceğiz ve bence Türkiye için gelecekte seviye oldukça yüksek olacak.''

04.07.2010


 

GÖKHAN ZAN'DAN ‘TELAFİ’ SÖZÜ

GALATASARAY'IN ve milli takımın savunma oyuncusu Gökhan Zan, yeni sezonda camianın ve taraftarların beklentisine yanıt vereceğini belirterek, ''Geçen yıl sakatlığımdan dolayı talihsiz bir dönem geçirdim.

Galatasaray ve milli takıma yararlı olamadım. Bunu telafi edeceğim'' dedi. Zan, yakınlarıyla hasret gidermek için bulunduğu memleketi Antakya'da yaptığı açıklamada, Hatayspor altyapısında yetiştiğini, ailesinin büyük bölümünün Antakya'da yaşadığını, lige verilen arada ve fırsat buldukça kentte gelerek nostalji yaşadığını söyledi. 5 Temmuz Pazartesi günü Florya'da yeni dönem hazırlık çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Zan, şöyle devam etti:

''Yeni sezonda camianın ve taraftarların beklentisine yanıt vermek için sabırsızlanıyorum. Geçen yıl sakatlığımdan dolayı talihsiz bir dönem geçirdim. Galatasaray ile milli takıma yararlı olamadım. Bunu telafi edeceğim. Geçtiğimiz sezon sadece benim değil, diğer arkadaşlarımın da sakatlığı başarılı olmamızı engelledi. Çok önemli sakatlıklar yaşandı, takıma fayda sağlayamadık. Bu da şampiyonluktan uzaklaşmamıza neden oldu ve bizden beklenen başarıyı gösteremedik. Uzun süren sakatlığımdan çok mahcup oldum. Benden çok şeyler bekleniyordu, onları yerine getiremedim. Fakat şimdi iyileştim, formamı giymek için her türlü özveriyi ve çabayı göstereceğim.''

04.07.2010


 

Bursaspor'da şampiyonluk kutlamaları devam ediyor

TÜRKCELL Süper Lig'i zirvede bitiren Bursaspor'da şampiyonluk kutlamaları sürüyor.

Bursaspor Taraftarlar Derneği tarafından organize edilen ''Şampiyonluk Gecesi'' Basın Kültür Sarayı''ndeki eğlence merkezi Suare'de gerçekleştirildi. Geceye, yeşil-beyazlı kulübün yönetim kurulu üyeleri, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, yardımcıları ile futbolcular Ömer Erdoğan, Sercan Yıldırım, Ivan Ergiç, Turgay Bahadır, Stelian Kirita, Anıl Sarak, Emre Pehlivan, Eren Albayrak ve çok sayıda davetli katıldı. Davetlilerin, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve oyuncularla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiği gecede sanatçı İzel sahne aldı.

04.07.2010


 

Fenerbahçe Acıbadem Zülfiye ve Yağmur'u aldı

AROMA Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe Acıbadem, Bursa Nilüfer Belediyesi'nden Zülfiye Gündoğdu ve Beşiktaş'tan Yağmur Koçyiğit'i renklerine bağladı.

Zülfiye ve Yağmur, Şükrü Saracoğlu Stadı basın odasında gerçekleştirilen, Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile kulüp genel sekreteri Vedat Olcay'ın hazır bulunduğu törende sözleşmeye imza attı. Aydınlar, yaptığı açıklamada, ''Bu transferlerimizle birlikte takımımızın eksik yerlerini tamamlamış bulunuyoruz. Yarın son bir yabancı transferimiz daha olacak'' dedi.

04.07.2010


 

Halil Altıntop Frankfurt'la 2 yıllık anlaşma yaptı

MİLLİ futbolcu Halil Altıntop, Almanya Birinci Ligi (Bundesliga) takımlarından Eintracht Frankfurt ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Eintracht Frankfurt kulübünden yapılan açıklamada, Halil'in Eintracht Frankfurt ile 30 Haziran 2012 yılına kadar sözleşme imzaladığı belirtildi. Kulübün Başkanı Heribert Bruchhagen, Halil'in transferi ile teknik direktör Michael Skibbe'nin isteğinin yerine getirildiğini ve bundan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Halil de, Bild gazetesine verdiği röportajda, ''İmza atmak için neden bu kadar düşündünüz?'' şeklindeki soruya karşılık, 7 yıl Bundesliga'da oynadıktan sonra kendisinde Almanya dışında da oynama düşüncesinin oluştuğunu, bu konuda bir kaç teklif de aldığını belirterek, Skibbe'ye Eintracht Frankfurt'ta oynamanın kendisi için ne kadar cazip olduğunu söylediğini ifade etti. Einracht Frankfurt'a geçen sezonun ortasına transfer olan Halil, forma giydiği 15 maçta 3 gol attı. Halil Bundesliga'da oynadığı toplam 202 karşılaşmada ise 47 gol kaydetti.

04.07.2010


 

Cruyff Barcelona'nın onursal başkanlığını bıraktı

İSPANYA'NIN Barcelona kulübünde geçmişte hem futbolcu hem de teknik direktör olarak görev yapan Hollandalı Johan Cruyff, geçtiğimiz Nisan ayında kendisine verilen kulüp onursal başkanlığı ünvanını, yeni yönetimle arasındaki sorundan dolayı bıraktı. Barcelona'da Joan Laporta'nın yerine 1 Temmuz tarihinden itibaren resmen başkanlık görevine başlayan Sandro Rosell ile yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında Cruyff'a tanınan onursal başkanlık sıfatının kulüp yönetmenliğine uymadığına ilişkin bir tartışma yapılmasına sinirlenen Johan Cruyff, hemen kulüp binasına giderek onursal başkanlık nişanını geri verdi.

04.07.2010


 

Şansal Büyüka'nın kalp ameliyatı başarılı geçti

FENERBAHÇE ve Beşiktaş Kulübü, başarılı bir kalp ameliyatı geçiren Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka için ''geçmiş olsun'' mesajı yayınladı. Kulüplerin internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Türk sporunun değerli isimlerinden Şansal Büyüka'ya geçmiş olsun dileklerimizi iletir, en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ederiz'' denildi.

04.07.2010


 

Hasan Doğan bugün mezarı başında anılacak

FUTBOL Federasyonu'nun 2008 yılında vefat eden merhum başkanı Hasan Doğan, ölümünün 2. yıldönümünde bugün İstanbul'da anılacak. Hasan Doğan'ın Topkapı Mezarlığı'ndaki mezarı başında düzenlenecek anma töreni saat 18.00'de başlayacak.

04.07.2010


 

Kameramana tüküren Ronaldo'ya ceza yok

ULUSLARARASI Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), ikinci turda İspanya'ya elendikleri maçtan sonra kameramana tüküren Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo'ya ceza vermeyecek. FIFA'dan yapılan açıklamaya göre, Portekiz'in İspanya'ya 1-0 yenilerek kupadan elendiği maçın ardından, sahayı terk etmek üzereyken kameramana tüküren Ronaldo, herhangi bir ceza almayacak. Disiplin komitesinin, Ronaldo'nun bu hareketi için bir dosya açmaya gerek duymadığı belirtildi. Ronaldo'nun kameraya bakıp, kameramanın ayaklarına doğru tükürmesi, ekranlara yansımıştı.

04.07.2010


 

İstanbul Rallisi bugün VIA/PORT'ta start alıyor

2010 VIA/PORT İstanbul Rallisi bugün yapılacak. VIA/PORT Alışveriş Merkezi'nin ana sponsorluğunda, İstanbul Otomobil Sporları Kulübü'nün (İSOK) düzenleyeceği ve Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 6. ayağı olarak gerçekleştirilecek yarışın sembolik startı dün akşam saat 19.00'da Kurtköy'deki VIA/PORT Alışveriş Merkezi'nde verildi. Yarışın etapları ise bugün koşulurken, VIA/PORT Alışveriş Merkezi'nden başlayacak organizasyonda ekipler, Oruçoğlu, İGK ve Avcıkoru etaplarını 3'er kez geçip finiş görecekler. 353 kilometre mesafeli yarışta, 60 otomobil mücadele edecek.

04.07.2010


 

‘Sihirbaz’ konuşmuyor

GALATASARAY Kulübünde şube yapılanması sisteminin kaldırılmasıyla birlikte pasifize edildiği yorumları yapılan başkan yardımcısı Haldun Üstünel, Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden istifa ederken, konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Üstünel geride kalan sezonda önemli isimlerin transferine imza atan ve ''Transfer Sihirbazı'' lakabıyla anılıyordu.

04.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.