09 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bediüzzaman şehrimize geliyor

Risale-i Nur'u ve Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerini geniş kesimlere tanıtmak hedefiyle yola çıkacak olan "Bediüzzaman Hizmet Tır'ı" projesi gün sayıyor. Start 17 Eylül'de verilecek.

Yenİ Asya A.Ş. tarafından organize edilecek olan “Bediüzzaman Hizmet TIR”ı projesi gün sayıyor.

Risâle-i Nur’u ve Bediüzzaman Said Nursî’yi geniş kesimlere mâl etmeyi ve tanıtmayı hedefleyen faaliyet için geçtiğimiz hafta sonu Yeni Asya Güneşli Merkez Tesisleri Zübeyr Gündüzalp Salonunda tertiplenen toplantıda projeyi yürüten heyet üyeleri ile TIR’ın uğrayacağı mahallerin bu proje ile ilgili sorumluları bir araya geldi. 17 Eylül-17 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan organizasyonun detaylı olarak masaya yatırıldığı toplantıda, üyelere ayrıntılı bilgi verildi.

Toplantının açış konuşmasını yapan Yeni Asya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular, Bediüzzaman’ın 1930’larda çekilmiş bir fotoğrafının az bilinen hikâyesini anlattı. Kutlular, TIR’a giydirilecek bu fotoğraftan yola çıkarak yaptığı değerlendirmede “Üstadımız hep dik durmuş, kimseye boyun eğmemiş, dâvâsından hiç taviz vermemiştir” dedi. Çağımızın göze hitap ettiğini anlatan Kutlular, bu yüzden malını pazarlamanın, tanıtım ve reklâmın önem kazandığını belirtti. “Biz de mukaddes bir dâvânın reklâmını yapıyoruz” diyen Kutlular, Bediüzzaman Hizmet TIR’ının geçtiği güzergâhlarda büyük bir heyecan dalgası meydana getireceğini, şevk unsuru olacağını söyledi. Her hizmet grubunun kendisine göre bir hizmet anlayışı olduğunu ve bunu saygıyla karşıladıklarını belirten Kutlular, Yeni Asya’nın varlık sebebinin ise Risâle-i Nurları dünyaya ilân etmek ve hakkıyla tanıtmak olduğunu vurguladı. Esbaba tevessül ettiklerini belirten Kutlular “Gayret bizden, tevfik Allah’tan” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Daha sonra söz alan Yeni Asya Medya Grup Genel Müdürü Recep Taşcı da müessesemiz hakkında genel bir bilgi verdi. 2009 yılının Yeni Asya için başarılı bir yıl olduğunu belirten Taşcı 2010’u da iyi değerlendirmek istediklerini belirtti. Sezon kavramının geride kaldığını anlatan Taşcı, duracak vakitleri olmadığını belirterek “Somut projeler üzerinden ileriki hedeflere yürüyoruz” dedi. Yeni Asya’nın dosta güven, düşmana korku verdiğini belirterek Bediüzzaman Hizmet TIR’ı ile ilgili çalışmaları özetleyen Taşcı, tanıtım amaçlı bu projeyi önümüzdeki yıllarda uluslar arası hale getirmek istediklerini belirterek, destek veren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından toplantının ilk oturumunu açan Koordinasyon Sorumlusu Ali Toker, Bediüzzaman Hizmet TIR’ı faaliyet planı hakkında detaylı bilgi verdi. Bu amaçla uzun çalışmalar sonunda hazırlanan metni katılımcılara madde madde anlatan Toker, karşılıklı görev ve sorumlulukların altını çizdi. Uzun süreli kalış, kısa süreli duraklama olarak iki ayrı kategoride gerçekleşecek olan TIR faaliyet organizasyonun program örnekleri de katılımcıların bilgisine sunuldu. TIR sorumlusu, sorumlu yardımcısı, takdimci, teknik eleman, muhabir eşliğinde Edirne’den başlayarak bütün Türkiye’yi dolaşarak İstanbul’da sona ermesi planlanan yolculuğun güzergâhları da toplantıda ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Konaklama yerlerinin, temsilcilerin de tasvibiyle karara bağlandığı ve takviminin belirlendiği toplantıda kafalarda yer eden bütün sorular da cevap buldu.

Gün boyu süren toplantıda dile getirilen talepler istikametinde son düzenlemeler yapılıp sorumlularla paylaşmak üzere iletişim bilgileri de güncellendi, yetkilendirme belgeleri ile faaliyet planını detaylarıya anlatan metinler katılımcılara dağıtıldı.

“TIR Komisyonu” üyelerinden Abdülmalik Atom, Abdullah Eraçıkbaş, İbrahim Özdabak, Saim Çelenli ve Faik Altun’un da hazır bulunduğu toplantıya faaliyetin gerçekleşeceği mahallerin sorumlularının tamamına yakını katıldı.

BEDİÜZZAMAN HİZMET TIRI TANITIM FİLMİ İÇİN TIKLAYINIZ

09.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Yine mayın tuzağı 3 asker şehit

  AT İZİ , İT İZİNE KARIŞMIŞ

  Birlik ve beraberlik rahmettir

  Her gün 12 bin kişiye iftar verilecek

  Irak ile istişareler sürüyor

  Polise saldırı: 11 yaralı

  Genelkurmay, heronlar için tatmin edici açıklama yapmalı

  147 ülkeden bin 500 genç Türkiye’ye geldi

  Düğün yemeğinden 97 kişi zehirlendi

  Trafik terörü devam ediyor

  En çok et fiyatı arttı

  Damat havaya ateş açtı: 3 ölü, 8 yaralı

  Kur kısır döngüsü, Afrika örneğini hatırlatıyor

  Hindistan’dan Orta Asya pazarı için ortaklık teklifi

  23 yılın sıcaklık rekoru

  Sözleşmeli öğretmenler kadroya geçirilmeli

  Akdeniz’de orta şiddette deprem

  Bediüzzaman şehrimize geliyor

  Domuzları vuvuzela ile kovalıyor

  Mersin balığının iki türü yok oldu

  Çinliler sonbaharı karpuzla kutladı

  Buzuldan dev parça koptu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.