09 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

AT İZİ , İT İZİNE KARIŞMIŞ

Batman'da, PKK tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu vefat eden Özdemir kardeşlerin amca oğlu, DYP eski Milletvekili Faris Özdemir, “At izi, it izine karışmış. Artık bunları görmemek için kör olmak lâzım. Yapılanlar kimsenin yanında kalmasın” dedi.

ARTIK HERKES BARIŞ İSTİYOR

“Bazıları bu kavganın bitmesini istemiyor. Çünkü birileri için rant aracı haline geldi. Bir şiddet endüstrisi oluştu” diyen Özdemir, “Ama artık herkes bir çözüm istiyor. Huzur ve barış istiyor. Bu kan dursun, analar ağlamasın, kan ve gözyaşı dökülmesin” şeklinde konuştu.

Şıddet endüstrısı rant aracI OLDU

BATMAN'DA, PKK tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu vefat eden Özdemir kardeşlerin amca çocuğu, DYP eski Batman Milletvekili Faris Özdemir, “Bazıları bu kavganın bitmesini istemiyor. Çünkü birileri için rant aracı haline geldi. Bir şiddet endüstrisi oluştu” dedi. TPAO’ya ait petrol üretim kuyusunun PKK’lılar tarafından ateşe verilmesi üzerine araçla olay bölgesine giderken, yola döşenin mayının patlaması sonucu ölen HEP’in Batman İl Başkanı Salih Özdemir, İHD eski Yöneticisi Sadi Özdemir ve Sıtkı Özdemir kardeşlerin vefat etmesinin yankıları sürüyor. Cenazeler köye defnedilirken, köy meydanında kurulan dev çadırlarda baba Süleyman Özdemir, çocukları ile yeğeni DYP eski Batman Milletvekili Faris Özdemir, taziyeleri kabul ediyor. Her gün binlerce kişi başsağlığına geliyor. Taziyede insanların tek kelime etmeden saatlerce sessizce beklemesi dikkat çekiyor. Aile, taziyenin bitmesine kadar konuşmama kararı almış. Aile, önümüzdeki günlerde düzenleyeceği bir basın toplantısı ile geniş kapsamlı bir açıklama yapacak. Özdemir, “Tüm amacımız, bu kanın bir an önce durmasıdır. Bizim ailemizin misyonu bu ülkede herkesin insanca yaşaması şiddetin bir an önce durması barış ve kardeşliğin hakim olmasıydı. Yıllarca hep bunun için çalıştık. Başka bir amacımız olmadı. Biz bir karıncanın bile incinmesini istemedik. Bizim bütün çabamız silahların bir an önce susmasıydı” şeklinde konuştu. Özdemir, bu olayın bugüne kadar yaşananlardan çok farklı olduğuna dikkat çekti. Bölgenin, olayın ardından adeta derin bir şoka girdiğini anlatan Özdemir, şunları söyledi: “Bu olay, bu yangını söndürecek. Ben buna inanıyorum. Bu kanın durması ve ülkede huzur ve kardeşliğin sağlanmasına bir vesile olur bizim ölülerimiz. Bu olay 30 yıldır yaşanan bu çatışma için bir kırılma meydana getireceğine inanıyorum. Bu, aynı zamanda herkesin temennisidir. Herkes artık bir çözüm istiyor. Huzur ve barış istiyor. Bu kan dursun şu an mezarda yatan kardeşlerimin yanında yatmaya razıyım. Yeter ki bu kan dursun, artık analar ağlamasın kan ve gözyaşı dökülmesin.”

HERKES ARTIK GÖRÜYOR

Özdemir, bu çatışmanın arkasında kimlerin olduğunu bildiklerini söyledi. “Bazıları bu şiddetin devam etmesini istiyor” diyen Özdemir, çünkü onlar için bu işin artık bir rant aracı haline geldiğine dikkat çekti. İnsanların artık her şeyin farkında olduğunun altını çizen Özdemir, “Artık herkes her şeyi görüyor, yaşananların farkında. Kimin yaptığı belli değil. Yani at izi ile it izi birbirine karışmış durumda. Artık bunları görmemek için kör olmak lâzım. Bazıları bu kavganın bitmesini istemiyor. Çünkü birileri için rant aracı haline geldi. Bir şiddet endüstrisi oluştu” diye konuştu.

Özdemir, olayın bir an önce yetkililer tarafından açığa çıkarılmasını beklediklerini dile getirdi. Özdemir, şöyle dedi: “Bu konu bir an önce aydınlatılsın. Kimsenin yanına kâr kalmasın. Biz kimlerin yaptığını biliyoruz. Ama devlet bunu tüm delilleri ile ortaya koysun. Karanlıkta bir şey kalmasın. O zaman bazı şeyleri daha rahat konuşuruz, söyleriz. Zaten taziyemizin ardından olayla ilgili bildiklerimizi, düzenleyeceğimiz bir basın toplantısı ile kamuoyuna açıklayacağız.

09.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Yine mayın tuzağı 3 asker şehit

  AT İZİ , İT İZİNE KARIŞMIŞ

  Birlik ve beraberlik rahmettir

  Her gün 12 bin kişiye iftar verilecek

  Irak ile istişareler sürüyor

  Polise saldırı: 11 yaralı

  Genelkurmay, heronlar için tatmin edici açıklama yapmalı

  147 ülkeden bin 500 genç Türkiye’ye geldi

  Düğün yemeğinden 97 kişi zehirlendi

  Trafik terörü devam ediyor

  En çok et fiyatı arttı

  Damat havaya ateş açtı: 3 ölü, 8 yaralı

  Kur kısır döngüsü, Afrika örneğini hatırlatıyor

  Hindistan’dan Orta Asya pazarı için ortaklık teklifi

  23 yılın sıcaklık rekoru

  Sözleşmeli öğretmenler kadroya geçirilmeli

  Akdeniz’de orta şiddette deprem

  Bediüzzaman şehrimize geliyor

  Domuzları vuvuzela ile kovalıyor

  Mersin balığının iki türü yok oldu

  Çinliler sonbaharı karpuzla kutladı

  Buzuldan dev parça koptu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.