22 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Anayasa vatandaşı devletten korumalı

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Türkiye’nin önünde çözülmesi gereken, vatandaşı devletin önüne koyan, vatandaşı devletten koruyan anayasanın geniş katılımlı ve toplumsal mutabakat sağlanarak hazırlanması ve Kürt meselesinin çözümüyle ilgili yapıcı ve birleştirici yaklaşımlar olmak üzere iki mesele olduğunu kaydetti.


CUMHURİYET GAZETESİNE KONUŞTU

Komutanı olduğu Deniz Harp Okuluna yapıldığını iddia ettiği “saldırı”lar sonrasında kendisine sahip çıkılmadığı gerekçesiyle görevinden istifa eden Tu

Din-devlet ilişkileri çözüme kavuşturulmalı

Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Ergun Özbudun, anayasa değişikliği paketinin kabul edilmesinin vesay


  Ali Nesin de 12 Eylülcüleri mahkemeye verdi

Prof. Dr. Ali Nesin İzmir’de 12 Eylül darbesinin yetkililerini mahkemeye verdi. Prof. Dr. Nesin darbenin komutanları, MİT ve Emniyet yetkilileri, polisler, valiler hakkında suç duyurusunda bulundu. İzmir’de 12 Eylül’le ilgili suç duyuruları tek dosyada birleştiriliyor, dosyayla Savcı Faruk Çalışkan ilgileniyor.


  3 bin iş adamı İstanbul'a geliyor

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, 13. MÜSİAD Fuarı ve 14. IBF Kongresiyle ilgili olarak, ‘’Bu iki faaliyet, İslâm dünyasındaki en büyük ticari ve entelektüel organizasyonu temsil ediyor’’ dedi.


  Bölgemizde nükleer silâh istemiyoruz

BM toplantıları çerçevesinde New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Amerikan Associated Press (AP) haber ajansına verdiği demeçte, BM Genel Kurulu’nda 23 Eylülde yapacağı konuşmada, Ortadoğu’nun tamamıyla silâhlardan arındırılması çağrısında bulunacağını belirterek, ‘’Bölgemizi nükleer silâhlardan arınmış olarak görmek istiyoruz.


  Iraklı Kürtlerden PKK'ya: Silâh bırakın

Irakli Kürtlerden terör örgütü PKK’ya, ‘’Eylemsizlik sürecini süresiz uzatın ve silâh bırakın’’ çağrısı yapıldı.


  Tansel Çölaşan'a dâvâ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir panelde, ‘’Anayasa referandumunda evet oyu kullananların gaflet, dalâlet ve ihanet içinde olduğunu söyleyerek, kendisine hakaret ettiği’’ iddiasıyla Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan’a 5 bin TL’lik manevî tazminat dâvâsı açtı.


  Birinci ‘’Ergenekon’’ dâvâsında 158. duruşma

Bİrıncı ‘’Ergenekon’’ dâvâsının 158. duruşması yapıldı.


  ‘Mesleksizlik’ büyük problem

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun vizyonlarının artık değiştiğini ifade ederek, ‘’Siyasetçilerin ‘Seni Doğu’ya sürgün ederiz’ sözü bizim lügatımızda yoktur. Buralar sürgün yeri olmaktan çıktı’’ dedi.


  Dursun Çiçek AİHM’e başvuracak

’İrtıcayla Mücadele Eylem Planı’’ dâvâsının tutuklu sanığı Kurmay Albay Dursun Çiçek’in kızı ve aynı zamanda avukatı İrem Çiçek, müvekkilinin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla için 22 Eylülde 300 bin avro manevi tazminat talebiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) başvuracaklarını söyledi.


  “Bediüzzaman tır’ı” padişahlar şehrindeydi

GAZETEMİZİN, Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 50. yılı dolayısıyla hayata geçirdiği Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tır’ı Bursa’da da büyük bir heyecan ve coşkuyla karşılandı.


  BEDİÜZZAMAN YÜZ YIL SONRA İKİNCİ KEZ İZMİT’TE

Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tırının dünkü durağı İzmit’ti.


  ÖSYM Başkanı istifa etti

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan başkanlıktan istifa etti. Yarımağan, son günlerde KPSS ile ilgili iddialar konusundaki gelişmeler üzerine başkanlık görevinden ayrıldığını kaydetti.


  Evet, okulda şiddet var!

Eğİtİm ve Bilim Emekçileri Sendikası’nın (Eğitim- Sen) yayınladığı “2010- 2011 Eğitim Öğretim Yılı Başında Eğitimin Durumu” raporunda, okullarda çocuğa yönelik şiddetin yaygınlığı ortaya kondu.


  Öğretmen adaylarına ayrı sınav geliyor

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) öğretmen adaylarının yeterliliğini tesbit etmekte uygun olmadığı düşünülen Millî Eğitim Bakanlığı’nda (MEB), KPSS’de soru sızdırıldığına ilişkin iddialar gündeme gelmeden önce başlatılan çalışmada, öğretmen alınacak branşlara göre ayrı ayrı sınav yapılması öngörülüyor.


  Öğrencilere kariyer planlama projesi

Orta öğrenim öğrencilerinin yetkinliklerini ve meslekî eğilimlerini tesbit ederek bireysel kariyer planlamalarına yardımcı olmak ve böylece doğru istihdamın ödünü açmak amacıyla Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi yürütücülüğünde hazırlanan projenin pilot uygulaması 4 ülke ile birlikte İstanbul’da başladı.


  Konya-Ankara Hızlı Treni'nde sona gelindi

Konya-Ankara Hızlı Tren Projesi’nde, çalışmaların yoğun şekilde devam ettiği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, test sürüşleri devam ederken, 17 Aralık Şeb-i Arus için Konya’ya hızlı trenle gidebileceği bildirildi.


  Ağrı’da kaçak akaryakıt ele geçirildi

AğrI’nIn Gürbulak Sınır Kapısı’nda 4 günde 2 bin 650 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.


  ‘Deprem Tırı’ yola çıktı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) iş birliğiyle ‘’Deprem Tırı’’ndan yararlanılarak Batı Anadolu Fay Hatları’nda bulunan 10 il ve 14 ilçede 50 binden fazla kişiye deprem eğitimi verilecek projenin başlangıcı, Bursa’dan verildi.


  Türkler her yerde

Amerİka’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Asya ve Avustralya’ya dünyanın dört bir yanında yaklaşık 1,5 milyon Türk, ekmeğini yurtdışında kazanıyor.


  İslâm Merkezi diyaloğu arttırır

KENNEDY Havaalanı’nın yakınındaki bir otelde bir araya gelen Müslüman gruplarının liderleri, dinî hoşgörüsüzlükle mücadele için dinler arası diyalog çağrısında bulundu.


  Pakistan’a 7 TIR dolusu gıda yardımı

ÇİFTÇİLERDEN toplanan yardımlarla hazırlanan gıda paketleri Pakistan’a doğru yola çıktı. Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ve Türk Kızılayı işbirliğiyle yapılan organizasyonda hazırlanan gıdalar Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki TAREKS AŞ’nin bakliyat paketleme tesisinden yüklendikleri 7 TIR ile Pakistan’a gönderildi.


  İrlandalılar, Osmanlı yardımını unutmadı

OSMANLI İmparatorluğu Padişahı Abdülmecit’in 163 yıl önceki yardımı, İrlanda ve Türkiye arasında dostluk köprülerinin kurulmasına vesile oluyor.


  Rusya bürokrasiden kurtuluyor

RUSYA Rusya Maliye Bakanı Aleksey Kudrin 2013’e kadar 100 bin bürokratın işine son vermeyi planladıklarını, böylece bütçenin 1,4 milyar dolar kazanç sağlayacağını açıkladı.


  Cep telefonları yeraltında da çekecek

İNGİLTERE iki yıl sonra ev sahipliğini yapacağı olimpiyatlara yönelik hazırlıklarını telekomünikasyon sektöründe de sürdürüyor.


  Şeffaf uçak hayali

UÇAK üreticisi Airbus, tamamen şeffaf gövdeli yolcu uçağı üretmek için çalışmalar yaptığını duyurdu. Airbus Araştırma ve Teknoloji Departmanı Başkanı Axel Krein, geleceğin uçaklarının yolculara üzerinde uçtukları manzarayı 360 derece açıyla izleme imkânı vereceğini belirtti.


  Kerimov: Afgan halkının değerlerine saygılı olunmalı


  Uşak halıları ABD yolcusu


  Tiyatro binasına minare diktiler




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.