13 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

1400 YIL SONRA PEYGAMBERİMİZ (asm)

40. ilmî faaliyet yılını dolduran İslâmî İlimler Araştırma Vakfı (İSAV) tarafından “Vahyin Nüzûlünün 1400. yılında Hz. Muhammed” konulu milletlerarası ilmî bir sempozyum düzenleniyor.

15 Ekim Cuma günü saat 14.30’da Topkapı Eresin Otel’de açılış konuşmalarıyla başlayacak olan sempozyum, 16-17 Ekim tarihlerinde yine aynı mekânda olmak üzere, 7 ayrı oturum halinde, farklı birçok ülkeden gelen değerli ilim adamları tebliğler verecek.

İSAV’dan yapılan açıklamada, bundan tam 1400 sene önce peygamberler zincirinin son halkası olan Hz. Muhammed (asm), cehalet ve dalâlette kalan insanlığa yine insanlar arasından diriltici bir nefes ve karanlığı aydınlatan bir nur olarak seçildiği belirtilerek, “Hz. Muhammed’in 40 yaşına kadar olan ehliyet dönemi, böylelikle 23 yıllık emanet dönemine tevdi edildi. Bir eline güneş, diğer eline ay verilse dahi asla dönmeyeceği bu yolda mübeşşir ve nezir olarak görevini ikame eyledi. 13 yıllık Mekke ve 10 yıllık Medine dönemiyle toplam 23 senede kendisine vahyedilen Kur’ân-ı Kerim’in hidayet ve rehberliğinde insanlığa İslâmın diriltici nefesini bahşetti. Tüm yaşantısıyla o yürüyen bir Kur’ân’dı. Veda Haccı’nda kendisine şahitlik eden yüzbin sahabeye Allah’ın indirdiği kitap olan Kur’ân’ı ve kendisinin söz, fiil ve takrirlerinden oluşan sünneti seniyyesini bir kurtuluş nişanesi olarak emanet etti. O günün yüz bini bugün milyarları buldu. Kıyamete kadar korunacak olan Kur’ân, insanlığın hâlâ tek umudu olmaya devam ediyor. Resulullah’ın sünneti seniyyesi ise en güzel örnek olarak hâlâ karşımızda ve dipdiri” denildi.

Bugün vahye ve Peygambere olan ihtiyacımız ile onların bizlere olan kılavuzluğu her zamankinden daha çok olduğunun vurgulandığı açıklamada, modern dünyanın insanlığımıza oluşturduğu susuzluk ve kurumuşluk karşısında tek çözüm adresi Kur’ân ve Sünnet olduğunun altı çizilerek, bu vesileyle 40. ilmî faaliyet yılını dolduran İSAV tarafından “Vahyin Nüzûlünün 1400. yılında Hz. Muhammed” konulu milletlerarası ilmi bir sempozyum düzenlendiği kaydedildi. 15 EKİM Cuma günü saat 14.30’da Topkapı Eresin Otel’de açılış konuşmalarıyla başlayacak olan sempozyum, 16-17 Ekim tarihlerinde yine aynı mekânda olmak üzere, 7 ayrı oturum halinde, farklı birçok ülkeden gelen ilim adamları tebliğler verecek. Protokol konuşmalarının ardından “Hz. Muhammed’in Ahlâkî Öğretileri, Kur’ân-ı Kerîm’deki ve Sîret-i Nebeviyye’deki Değerleri” konulu açılış konferansını Fas’ın Kazablanka İkinci Hasan Üniversitesinde Öğretim üyesi olan Prof. Dr. Muhammed Kharchafi sunacak. Yurt içinden ve Kazakistan, Filipinler, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Mali, Nijerya, Kongo, Fransa, Mısır, Togo, İtalya, İran ve Tunus gibi farklı ülkelere mensup ülkelerindeki Müslüman toplumları temsil eden toplam 50 civarında tebliğci ve müzakereci Kur’ân, vahyin 1400. yılı ve Hz. Muhammed’in (asm) sireti ve sünneti konularında tebliğler...

RECEP BOZDAĞ /İSTANBUL

13.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  1400 YIL SONRA PEYGAMBERİMİZ (asm)

  Kütahya Yeni Asya Kültür Merkezi açıldı

  “La Fontene Orman Mahkemesinde”

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.