13 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

ŞAMPİYON ATLETLER AVRASYA'DA KOŞACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Atletizm Federasyonu'nun organizasyonuyla bu yıl 32. kez düzenlenecek olan Kıtalararası Avrasya Maratonu, 17 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. 84 ülkeden 8 bin atletin kayıt yaptırdığı açıklanırken, toplam para ödülünün ise 1 milyon dolar olduğu kaydedildi.

100 bin kişinin beklendiği organizasyonda, 42 kilometrelik maraton, 15 kilometrelik yarı maraton ve 8 kilometrelik halk koşusu kategorileri yer aldı. Maraton ve yarı maraton kategorilerinde start Bogaziçi Köprüsü çıkışından verilip, Sultanahmet Meydanı'nda koşular sona erecek. Altunizade Köprüsü'nden başlayacak halk koşusunda ise finiş bölümü İnönü Stadı'nda olacak. Maraton koşusunda bayanlar ve erkeklerde birincilerin 50 biner dolar ödül kazanacakları, bu başarıyı bir Türk sporcunun elde etmesi halinde ise ödülün ikiye katlanarak 100 bin dolara çıkarılacağı açıklandı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sporcular, ayakkabılarına takılacak çiple yarışacak. Öte yandan Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, organizasyonda 4 bin kişilik bir ekibin görev yapacağını açıkladı.

ŞAMPİYONLAR YİNE GELİYOR

32. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nu erkeklerde son 2 yıldır kazanan Etiyopyalı Kasime Adilo Roba ile bayanlarda geçen yılın birincisi Etiyopyalı Bizunesh Urgesa'nın bu yıl da yarışacakları açıklandı. Maratonda Kenyalı Vincent Kiplaat, Etiyopyalı Girma Asefa ve Rus sporcu Sergey Rybin iddialı isimler arasında gösterilirken, Dünya Kros Şampiyonu Kenyalı Emily Chebet'in ise yarı maratonda mücadele edeceği ifade edildi.

13.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  ŞAMPİYON ATLETLER AVRASYA'DA KOŞACAK

  BURSA HÜKMEN GALİP

  NBA YILDIZI GELİYOR

  İnönü Stadı yarın “Fİ-Yapı” ismini alıyor

  Güreşte umut 3 büyüklerde

  FEDERASYON UYGUN'U “ETİK” BULMADI

  En büyük kupa kimin olacak?

  Derbi biletlerinin genel satışı başladı

  Jaja: Trabzon'da çok sıcak ilgi görüyorum

  Türk tenisi İspanyol Bruguera'ya emanet

  Gaziantepspor Tahkim Kurulu'na gidiyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.