04 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Sigarayı bırak hayata tutun

Cumhurİyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı aynı zamanda Sigara ve Nikotin Bağımlılığı Tedavi Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Erol Sezer, sigaranın ne kadar erken bırakılırsa insan sağlığı açısından o kadar yararlı olduğunu bildirdi.


Faydalı insan projesi yayılıyor

YaklaşIk 5 bin öğrenci ile veliler ve öğretmenlerin istenmeyen davranışlardan kurtulmasını amaçlayan ‘’Faydalı İnsan Projesi’’, Sosyal Destek Programı

Bulduğu paranın sahibini arıyor

Ardahan’da mandıracılık yapan bir esnaf sokakta bulduğu bin liranın sahibini arıyor. Kongre Caddesi üzerinde esnaflık yapan Erol Kayatürk, bir işlemin


  Güneş tarlasından enerji üretilecek

BatI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, Avrupa Yatırım Topluluğu (AYT) Grup Enerji Anonim Şirketi’nin Burdur’da güneş tarlası oluşturarak, Türkiye’ye elektrik satacağını bildirdi.


  Türk buluşlarına Almanya’dan ödül

Almanya’nIn Nürnberg şehrinde düzenlenen ‘’IENA 2010 Fuarı’’nda sergilenen 3 Türk buluşundan ikisi altın, biri de gümüş madalyaya lâyık görüldü.


  20 yıl sonra yönetim kurulları olmayabilir

Youth Holding’in gençlik araştırmaları şirketi Youth Research araştırmasına göre, üst ve orta düzey yöneticiler önümüzdeki 20 yıl içinde şirketlerin insan kaynakları, satın alma departmanlarıyla birlikte yönetim kurulunun da tarihe karışacağını düşünüyor.


  Hacı adayları Mekke’de

HACI adayları, Arefe Günü ile Kurban Bayramı’nda gidecekleri Arafat, Müzdelife ve Mina’yı ziyaret ederek hac hazırlığı yapıyor.


  Mekke’de yağmur: 3 ölü

Mekke’de önceki yağan yağmur, hacı adayları ve Mekkelileri sevindirirken, oluşan sellerde 3 hacı adayı öldü.


  Almanya’dan da ilk kafile mukaddes topraklara uçtu

DİYANET İşleri Türk İslâm Birliği (DİTİB) organizesi ile Almanya’dan kutsal topraklara gidecek olan 5 bin hacı adayının ilk kafilesi, önceki gece Düsseldorf Havalimanı’ndan Suudi Arabistan’a hareket etti.


  Bingöllü çocuklardan engelleri aşan kampanya

BİNGÖL İMKB Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri, örnek bir kampanya yürütüyor.


  YÖK, rektör seçiyor

YÖK Genel Kurulu, 15 üniversitenin rektör adaylarıyla görüşmeye başladı. YÖK Genel Kurulu Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplandı.


  Sur Belediyesi’nden 7 dilde broşür

DİYARBAKIR'IN Sur Belediyesi tarafından 2004’te hazırlanan Türkçe, Kürtçe, Süryanice, Ermenice, Rusça, İngilizce el broşürlere bir yenisi daha eklendi. Diyarbakır’ın tanımı bundan sonra İbranice de yapılacak.


  Okul kışla değil, bu ders kalksın

Millî Güvenlik dersinin kaldırılmasını tartışan 18. Millî Eğitim Şûrâsında ders müfredatının yenilenmesi ve derse branş öğretmenlerinin girmesi benimsendi. Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, “Kışladan subaylarımızı işini gücünü bıraktırıp eğitim ortamına çağırmanın anlamı yok, üniformalı şekilde gelip derslere girmesine gerek yok'' dedi.


  Yargı sistemi sorunlu

ANAYASA Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Türk yargısı sisteminin sorunlu olduğunu, özellikle yüksek yargının işleyişi ve çalışmasıyla ilgili toplumda çok ciddi şikayet, endişe ve kaygı bulunduğunu belirterek, ‘’Hedefimiz, bu ülkede gerçekten bağımsız ve tarafsız bir yargı sistemini hayata geçirebilmektir’’ dedi.


   Oktay Ekşi’ye tepki

BASIN Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi ve Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ve TGRT Haber Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Soysal, Oktay Ekşi’nin Basın Konseyi Başkanlığı görevinden ayrılmasını istedi. Albayrak ve Soysal, Konsey Başkanı Oktay Ekşi’nin istifasını isteyerek, Ekşi görevinden ayrılıncaya kadar toplantılara katılmama kararı aldıklarını duyurdu.


  Bekleyen dosyalar tahliyelere engel

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, cezaevlerinin kalabalık olmasının, tutuklu sayısının fazla olmasından kaynaklandığını belirterek, bazı mahkumların verilen cezanın tamamını çektiği halde dosyaları 3-4 yıl Yargıtay’da beklediğinden tahliye olamadığını kaydetti.


  Bombacının cenazesi Adlî Tıp’ta sahipsiz kaldı

TAKSİM'DE meydana gelen patlamayı Vedat Acar isimli şahsın gerçekleştirdiği bildirildi. İstanbul Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, 31 Ekim Pazar günü saat 10.40 sıralarında Taksim Meydanı’nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bekleme noktasına yönelik olarak yapılan saldırıyla ilgili olarak eylemin failinin Van Gürpınar nüfusuna kayıtlı 1986 doğumlu Vedat Acar isimli şahıs olduğu belirtildi.


  CHP'de Kılıçdaroğlu-Sav kavgası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi (PM) toplantısını iptal etti ancak, Genel Sekreter Önder Sav PM’yi kendisi topladı.


  YAŞzedeler endişeli

ASDER Kayseri Şube Başkanı emekli Yarbay Kemal Mete, “Son resepsiyon krizinde de görüldüğü gibi TSK’da başörtüsüne karşı reaksiyon hâlâ sürmektedir. Başörtülü sivile dahi tahammül edemeyen âmir zihniyetin, kontrolü altındaki askerî yargıyı etkileyerek adalete uygun karar çıkmasına engel olabileceği endişesindeyiz. Çünkü, askerî yargı halihazırda bağımsız karar verebilme özelliği taşımamaktadır” diye konuştu.


  Emekli, jandarmalar AİHM’e başvurdu

Emekli uzman jandarmalar, kadrolu görev yaptıkları ve üniversite mezunu oldukları halde, eğitim seviyeleri dikkate alınmayarak ortaokul mezunu statüsüyle emekli edildikleri için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurdular.


  Gazeteci Öztürkmen duâlarla uğurlandı

İstanbul’da 81 yaşında vefat eden Türkiye gazetesi yazarı ve eski Bursa Milletvekili Ömer Öztürkmen’in cenazesi toprağa verildi.


  Eski bakan Can toprağa verildi

Eskı bakanlardan Mehmet Can, son yolculuğuna uğurlandı. Mehmet Can, Kocatepe Camii’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.


  CHP’nin aklına ihtiyacımız yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda resepsiyon verilmesiyle ilgili, ‘’29 Ekim kutlamalarının yeri bugüne kadar hep Çankaya olmuştur’’ dedi.


  İslâm için daha fazla görüş bildirin

Almanya Cumhurbaşkanı Wulff, bilim adamlarından İslâmiyet ile ilgili konularda daha fazla görüş belirtmelerini isteyerek, “Sadece şeriat kelimesini yazabilen bir kişi bile İslâm uzmanı kesiliyor” diye konuştu.


  Şaban DÖĞEN'i Rahmetle Anıyoruz

Vefatının yıl dönümünde Şaban DÖĞEN'i Rahmetle Anıyoruz...




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.