04 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Hacı adayları Mekke’de

HACI adayları, Arefe Günü ile Kurban Bayramı’nda gidecekleri Arafat, Müzdelife ve Mina’yı ziyaret ederek hac hazırlığı yapıyor.

Mekke’ye gelen hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanlığınca görevlendirilen kafile başkanlarıyla Kâbe’yi tavaf etmenin yanı sıra Arafat bölgesinde bulunan Cebeli Rahme Tepesi ile Müzdelife ve Mina gibi mukaddes yerleri de ziyaret ediyorlar. Hacı adayları, arefe ile Kurban Bayramında yapacakları hac için şimdiden kendilerini hazırlıyor. Arafat’ta duâ edip namaz kılan hacı adayları, arefe günü kalacakları Müzdelife ile Kurban Bayramında şeytanı temsilen cemarata taş atacakları yerleri de gezerek, bilgi alıyorlar. Arafat bölgesinde süslenmiş develerle hatıra fotoğrafı çektiren bazı hacı adayları, buradaki seyyar satıcılardan alış veriş yapıyor, yola dizilmiş çok sayıdaki dilenciye sadaka veriyorlar.

CEBELİ RAHME’DEKİ DİKİLİ TAŞ

Hac organizasyonunu takip etmek üzere Mekke’ye gelen gazetecilere de Adana Müftüsü İsmail Canbolat eşliğinde mukaddes yerler gezdirilerek, buralar hakkında bilgi verildi. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in, (asm) ‘’Hac Arafat’tır’’ sözünü hatırlatan Canbolat, ‘’Hacı adayları, arefe günü öğle namazından sabah namazı fecrine kadar Arafat sınırları içerisinde vakfe durmak zorundadır. Kefene benzeyen ihram içerisinde 4 milyon insan burada ellerini açıp Allah’a yalvaracak; diye konuştu. Hazreti Adem ile Hazreti Havva’nın cennetten çıkarıldıktan sonra ilk buluştukları yer olan Cebeli Rahme Tepesi’nin ‘’birleşme ve buluşma yeri’’ olduğuna dikkati çeken Canbolat, bazı hacı adaylarının burada bulunan beyaz dikili taşa isim veya isteklerini yazmalarının ‘’yanlış bir uygulama’’ olduğunu kaydetti. ‘’Yazılar, taşı kirletmekten başka bir şey değildir’’ diyen Canbolat, Arefe Günü burada yapılacak her duânın kabul olacağını söyledi.

MÜZDELİFE İLE MİNA’DA HAZIRLIK

Arefe günü ihrama girerek Arafat vakfesi yapacak hacı adaylarının ‘’Öldükten sonra mahşerde buluşma anını temsilen yaşayacaklarını’’ belirten Canbolat, daha sonra Müzdelife’ye giderek orada 3 gün kalacaklarını, bundan sonra da Mina’ya giderek şeytanı taşlama misali Cemerat’a taş atacaklarını anlattı. Müzdelife’de her ülkenin hacı adaylarının kalacağı bölgeler, renkli direklerle ayrılarak ülkelere tahsis edildi. Burada hacı adaylarının konaklamada ulaşım, çadır, abdest yeri, su ve yiyecek temini gibi ihtiyaçların giderilmesi için tedbirler alınmaya devam ediliyor. Mina’da Cemerat’a taş atma esnasında herhangi bir izdiham yaşanmaması için de yürüyüş güzergâhları belirleniyor.

04.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Sigarayı bırak hayata tutun

  Faydalı insan projesi yayılıyor

  Bulduğu paranın sahibini arıyor

  Kültür timleri, tanıyıp tanıtacak

  Güneş tarlasından enerji üretilecek

  Türk buluşlarına Almanya’dan ödül

  20 yıl sonra yönetim kurulları olmayabilir

  Hacı adayları Mekke’de

  Mekke’de yağmur: 3 ölü

  Almanya’dan da ilk kafile mukaddes topraklara uçtu

  Bingöllü çocuklardan engelleri aşan kampanya

  YÖK, rektör seçiyor

  Sur Belediyesi’nden 7 dilde broşür

  Okul kışla değil, bu ders kalksın

  Yargı sistemi sorunlu

  Oktay Ekşi’ye tepki

  Bekleyen dosyalar tahliyelere engel

  Bombacının cenazesi Adlî Tıp’ta sahipsiz kaldı

  CHP'de Kılıçdaroğlu-Sav kavgası

  YAŞzedeler endişeli

  Emekli, jandarmalar AİHM’e başvurdu

  Gazeteci Öztürkmen duâlarla uğurlandı

  Eski bakan Can toprağa verildi

  CHP’nin aklına ihtiyacımız yok

  İslâm için daha fazla görüş bildirin

  Şaban DÖĞEN'i Rahmetle Anıyoruz

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.