05 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Obama: Daha çok çalışmalıyım

ABD Başkanı Barack Obama, “Seçimler, benim açımdan, daha iyi iş çıkarmam gerektiğini ortaya koydu” ifadesini kullandı.

Başkan Obama: Çok çalışmamımız gerek ABD Başkanı Barack Obama, yapılan ara seçimlerin, Amerikalıların ekonomik toparlanmanın hızına dair duydukları hayal kırıklığını gösterdiğini söyledi. Obama, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin, ülkenin karşı karşıya olduğu zorlukları çözebilmek için şimdi ortak zemin oluşturmaları gerektiğini belirtti. Demokratların seçimlerde uğradığı yenilgiyi Amerikan ekonomisinin içinde bulunduğu duruma bağlayan Obama, politikalarının istihdamın arttırılması konusunda yeterli verimi ortaya koyamadığını itiraf etti. Obama, yönetiminin ekonomiyi istikrarlı hale getirdiğini ve özel sektör işe alımlarını da desteklediğini vurgulayarak, “Ancak Amerikan halkı henüz bu ilerlemeyi hissetmedi ve bize bu mesajı verdi. Bu durum, Demokratların seçimlerde yenilgisine sebep oldu” dedi.

SORUMLULUĞU ALIYORUM

“YapmamIz gerektiği kadar ilerleme sağlayamamış olduğumuz gerçeğinin sorumluluğunu almam gerektiğini düşünüyorum” ifadesini kullanan Obama, “Başkan olarak, istihdam artışını daha hızlı bir şekilde yeniden tesis edememenin sorumluluğunu alıyorum. Eğer şu anda işsizlik oranları yüzde 9,6 yerine yüzde 5 olsaydı, o zaman halkın politikalara karşı güveni de daha fazla olurdu” diye konuştu. Obama, birlikte nasıl ilerleme sağlayabilecekleri hususu üzerinde kafa yormak için her iki partinin üyeleriyle biraraya gelmeye çok istekli olduğunu, iki parti arasında bazı kilit konulardaki görüş farklılıklarından dolayı bunun kolay olmayacağını belirterek, “Aramızdaki bütün farklılıkları giderebileceğimizi ya da bütün anlaşmazlıklarımızı çözebileceğimizi iddia etmiyorum” dedi. Başkan Obama, “Seçimler, benim açımdan, daha iyi iş çıkarmam gerektiğini ortaya koydu” ifadesini kullandı.

MÜSLÜMAN

ÜLKELERDE

POPÜLARİTESİ

AZALDI

ABD’de yapılan Kongre seçimlerinde güç kaybeden Başkan Barack Obama’ya, bu ülkenin Batı’daki yakın müttefiklerinde verilen kamuoyu desteği devam ederken, Müslüman ülkelerdeki kamuoyunun sempatisi ise giderek düşüyor. AP’nin haberine göre, ABD’deki German Marshall Fund tarafından Avrupa Birliği ülkelerinde yapılan bir araştırma, bu ülkelerde kamuoyunun yüzde 78’inin Obama’nın uluslar arası politikalarını desteklediğini ortaya koydu. Bu oran, geçen yıla göre düşüş olduğunu gösteriyor. Aynı araştırmaya göre, Türkiye’de ise 2009’a göre yarı yarıya bir azalma ile destek yüzde 28’e kadar geriledi. Pew Global Attitudes tarafından yapılan bir araştırma da benzer sonuçları ortaya koydu. Bu araştırmaya göre de Obama’ya destek, Mısır’da 2010’da, 2009’a göre 10 puan düşerek yüzde 31’e, Türkiye’de ise bir yıl içinde yüzde 33’ten yüzde 23’e geriledi. Pakistan’da da yüzde 13’ten yüzde 8’e gerileme tesbit edildi.

05.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Obama: Daha çok çalışmalıyım

  İsrail, UNESCO’yla da işbirliğine yanaşmadı

  Pakistan’a yardımlar bitmek üzere

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.