05 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Eğitim-Sen: YÖK kaldırılsın

EĞİTİM-SEN Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, YÖK’ün kaldırılmasını, yerine Üniversiteler Arası Kurul türü eşgüdüm işlevini yerine getirecek yeni bir örgütlenmeye gidilmesini talep etti.


TEKİRDAĞ’DA 142 KAÇAK YAKALANDI

TEKİRDAĞ’DA yasa dışı yollardan yurt dışına gitmek isteyen 142 kaçak yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Sahil Güvenlik ve Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü

Okulda yangın çıktı, bir sınıf yandı

BURSA’DA bir ilköğretim okulunda çıkan yangında bir sınıfta maddî hasar meydana geldi. Neden çıktığı henüz bilinmeyen yangınla ilgili soruşturma başla


  Yarım günlük tatil, öğrencileri mağdur etti

ÖĞRENCİ Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 19 Aralık 2010 tarihinde yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2010-ALES Sonbahar Dönemi) son başvuru tarihi 28 Ekim olunca, birçok öğrenci yarım günlük mesai dolayısıyla mağduriyet yaşadı.


  Barıştepe Köyünde büyük hüzün yaşanıyor

Önceki gün 6 kişiyi göçüğe kurban veren Mardin’in Barıştepe köyünde büyük hüzün yaşanıyor. Ölenlerden 11 yaşındaki Mahsum Çankaya’nın okul arkadaşları da büyük acı içinde. Sınıf öğretmeni Şeyda Tarkanoğlu, Diyarbakır’a sevk edilen 11 yaşındaki Aziz Batı’nın da beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi. Göçük kurbanlarının cenazeleri, dualar ve gözyaşlarıyla toprağa verildi.


  Sınır ötesi yatılı bayramlaşma hazırlığı

TÜRKİYE Suriye arasındaki protokol gereğince, Kurban Bayramı’nda Yayladağı Gümrük Kapısı’ndan 8 bin 451 kişinin 48 saat yatılı bayramlaşmak için Suriye’ye gidecekleri bildirildi.


  AB projesiyle engelliye meslek eğitimi

KAYSERİ’DE zihinsel engelli gençler, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Kayseri Şubesi’nin hazırladığı AB projesiyle meslek öğrenmeye çalışıyor. ZİÇEV Kayseri Şubesi’nin hazırladığı ‘’Zihinsel Engelli Bireyleri Meslek Edindirme Projesi’’ kapsamında eğitim programı başladı.


  İslâm, terörü yasaklıyor

MIsır’da Müslüman din adamları, terör örgütü El Kaide’nin ülkenin Hıristiyan Kıpti azınlığına yönelik tehditlerini kınadı.


  Otoyolda çöpe cezalı çözüm

KarayollarI Genel Müdürlüğü, otoyollardaki dijital uyarı levhaları ile sürücüleri çöp atılması durumunda 500 lira para cezası uygulanacağı konusunda uyarmaya başladı.


  Genetik bilimciler: Vebanın kaynağı Çin

Genetİk bilimciler ve biyologlar, özellikle orta çağda Avrupa’yı vuran ve milyonlarca insanın ölümüne sebep olan vebanın çıkış yerinin Çin olduğunu bildirdi.


  Eğitici DVD’lerden değil, anne-babadan öğreniyorlar

“Eğİtİcİ DVD’lerin” bebeklere faydalı olmadığı iddia edildi.


  Akkıllı kimliklere biyometrik koruma

ABD’ye yönelik 11 Eylül saldırılarının ardından sivil ve kriminal amaçlı pek çok alanda önem kazanan biyometrik kimliklendirme yöntemi, gelecek yıldan itibaren nüfus cüzdanlarının yerine kullanılması hedeflenen akıllı kimlik kart erişim cihazlarına da eklendi.


  75 bin hurda araç trafikten çekilecek

UlaştIrma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, önceki düzenlemelerle ekonomik ve teknik ömrünü tamamlamış 23 bin 621 aracın trafikten çekildiğini belirterek, ‘’Uygulamada sınırı 1985 yılına yükselterek bir yılda 75 bin aracı daha hurdaya ayırmayı öngörüyoruz.


  Çözemezsek kurultaya gideriz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından CHP Genel Sekreterliği ve Parti Sözcülüğü görevine getiren Süheyl Batum, partide yeni MYK’nın seçildiğini ve hukukî sorun olmadığını savunarak, ‘’Merak etmeyin, birkaç gün içinde herşey olağana dönecektir. Sorunları çözemezsek kurultaya gideriz’’ dedi.


  5 artı 3 sistemine bir an önce geçilmeli

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, zorunlu eğitimin kademeli olarak 5+3 sistemine döndürülmesi gerektiğini ifade etti.


  AB hakkımızdan taviz vermeyiz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AB’nin Türkiye için bir hak olduğunu belirterek, ‘’1959’dan bu yana devam eden, müktesebatı olan konudur. Bu konuda taviz vermeyeceğiz’’ dedi.


  Şahin: Askerler resepsiyona katılsa iyi olurdu

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, askerlerin 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü’nde verilen resepsiyona katılmamalarına ilişkin ‘’Katılsalardı çok iyi olurdu” dedi.


  KCK Dâvâsında yine “Kürtçe savunma” gerginliği

Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen ‘’Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM)’’ ile ilgili dâvânın duruşmasında, sanıkların Kürtçe savunma talebindeki ısrarı gerginliğe sebep oldu.


  Meslekten men cezasına HSYK yolu

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, daha önce haklarında meslekten çıkarma (men) cezası verilen hakim ve savcıların, yargı yoluna başvurmadan önce HSYK’ya başvurarak durumlarının yeniden değerlendirilmesini isteyebileceğini bildirdi.


  Nükleer santrale Japonlar da talip

DEVLET Bakanı Zafer Çağlayan, Japon Toshiba firmasının, Sinop’ta yapılacak ikinci nükleer santralin yapımına talip olduğunu bildirdi.


  Ergenekon’un beli hâlâ kırılamadı

“Taksim'deki canlı bomba eyleminin, Ergenekon’un hâlâ aktif olan hücreleri tarafından düzenlenmiş olması bence en büyük ihtimaldir” diyen Kürt aydın Kemal Burkay, “Reşadiye ve İskenderun olayları, iç içe geçen PKK-JİTEM eylemleri henüz taze. Bu kesimlerin PKK içindeki belli unsurları harekete geçirmeleri hiç zor değil” şeklinde konuştu.


  “Yeni anayasa için ‘Sivil Toplum Meclisi’ oluşturulsun”

MAZLUM-DER GYK Üyesi Mehmet Alkış, geleceğin özgür ve demokratik Türkiye’sini inşa edecek yeni, sivil bir Anayasa talebinden vazgeçmediklerini belirterek, tıkanan sürecin yeniden başlaması için sivil toplum örgütlerinin inisiyatif alması gerektiğini söyledi.


  ‘’Dur'' ihtarına uymadı, 1 askeri şehit etti

Van’in Muradiye ilçesine bağlı Ünseli beldesinde yol kontrolü yapan Jandarma ekiplerinin ‘’dur’’ ihtarına uymayan sürücünün kullandığı otomobilin çarptığı asker şehit oldu.


  Fabrikada patlama: 6 işçi yaralandı

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde vinç imalatı yapılan bir fabrikada meydana gelen patlamada 6 işçi yaralandı.


  Medyada yabancı payı artacak

TBMM Anayasa Komisyonu’nda, RTÜK Kanunu Tasarısı içerisinde yer alan, medya kuruluşlarında yabancı sermaye payının, ödenmiş sermayenin yüzde 50’sini geçemeyeceğini öngören 19. madde de kabul edildi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.