05 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Takımlar arasında fark yok

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Türk futbolunda büyük küçük takım ayrımının tamamen ortadan kalktığını belirtti.

Güneş, Trabzonspor Dergisi’nin bu ayki sayısındaki yazısında, Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 10 haftada takımların birbirlerine bariz bir üstünlük kuramadıklarının görüldüğünü ifade etti. Bu durumun ligin konumunu da olumlu yönde etkilediğini kaydeden Güneş, “Ülkemizde artık futbolda büyük küçük takım ayrımı tamamen ortadan kalkmıştır. Bugün ortaya çıkan tablo yarışın içerisinde 6-7 takımın yer aldığı gerçeğidir. Bize göre yarışı önde tamamlamanın en önemli şartı, hataların minimum düzeye indirilmesine bağlıdır. Camia, yönetim, teknik heyet, oyuncu ve taraftarıyla en az hata yapan takım ipi göğüsleyecektir. Elbette bu takımın biz olmasını istiyoruz” dedi.

SIRA GALATASARAY’DA

Spor Toto Süper Lig’de hafta sonu sahasında Galatasaray’ı konuk edecek Trabzonspor’da, asbaşkanlık görevini de vekaleten sürdüren genel sekreter Hasan Yener ise, bu yıl ligde Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı yendiklerini, Galatasaray maçını da kazanarak yarıştaki yollarına devam etmek istediklerini söyledi. Yener, çok iyi bir teknik kadroya ve bununla çok iyi örtüşen bir kadroya sahip olduklarını belirterek, ‘’Şu anda ligdeki puan cetvelini çok düşünüyor değiliz. Önümüzde Galatasaray maçı var ve her maçı tek tek değerlendiriyoruz. Galatasaray maçı bizim için çok önemli bir maç, daha sonra diğer maçları düşüneceğiz. Amacımız lig yarışını zirvede bitirmek’’ dedi.

05.11.2010


 

Bursaspor lige döndü

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Süper Lig’in 11. haftasında karşılaşacakları Antalyaspor karşısında eski yaptıklarından daha fazlasını üretmeleri gerektiğini söyledi.

Sağlam, yarın karşılaşacakları Antalyaspor’un bu sezon saygı duyulması gereken bir performans ortaya koyduğunu dile getirdi. Sezona iyi başlangıç yaptıklarını ve iyi sonuçlar aldıklarını vurgulayan Sağlam, ortaya iyi mücadele ve iyi futbol koyduklarını kaydetti. Zor bir karşılaşma oynayacaklarının altını çizen başarılı teknik adam, “Bunun farkındayız. Dolayısıyla bu zor karşılaşmada nasıl 3 puanı alacağımızı da iyice düşünmemiz gerekiyor’’ diyerek şöyle konuştu; ‘’Bu gibi ekiplerin karşısında eski yaptıklarınızdan daha fazlasını ortaya koymalısınız. Zirve mücadelesi içerisinde de alttaki rakiplerin de bize tam anlamıyla yapıştığını düşünürsek, herhangi bir puan kaybının uzun haftalardır koruduğumuz liderliğimizi de alacağını düşünüyoruz. O yüzden kazandığınız zaman birçok açıdan bize katkı sağlayacak, bizi mutlu edecek bir 90 dakika oynayacağız.” Sağlam, Manchester United maçında sakatlanan Volkan Şen, Sercan ve Ergiç’in durumlarının ciddi olduğunu, Medical Park Antalyaspor maçında oynayamayabileceklerini kaydetti.

05.11.2010


 

Daha iyi yerlere gelmeliyiz

Galatasaray’In Avustralyalı yıldızı Harry Kewell, teknik direktör Gheorghe Hagi ile yeniden bir çıkış yakalamaları gerektiğini söyledi.

Kewell, ‘’Sakatlığım nedeniyle bir süre takımdan ayrı kaldım ve şimdi çalışmalara başladım. Kendimi artık daha iyi hissediyorum’’ derken, takım olarak iyi yerlere gelmek zorunda olduklarını aktardı. Sarı-kırmızılı ekipteki teknik direktör değişikliğine değinen Kewell, en önemli şeyin Galatasaray’ın başarısı olduğunu dile getirirken, şunları söyledi: ‘’Bazı olaylar yaşandı ve bunları geride bırakmak lazım. Frank Rijkaard çok mükemmel bir insan ve çok iyi bir teknik direktördü. Bizden oyun anlamında beklediği bazı şeyler vardı ama dürüst olmak gerekirse çok iyi performans gösterdiğimizi düşünmüyorum. Sonrasında öyle bir karar verildi. Bu, benim hakkında konuşabileceğim bir karar değil. Yeni ve çok değerli bir hocamız var. Onunla birlikte toparlanmamız ve iyi şeyler yapmamız lazım. Galatasaray’ı iyi yerlere getirmeliyiz. Hak etmediğimiz bir konumdayız.’’ Harry Kewell, önlerindeki Trabzonspor karşılaşmasının kendileri için önemine dikkati çekerek, ‘’Oraya gidip, en iyi şekilde oynayıp, 3 puanla dönmemiz gerekiyor. Şu anda 3 puana odaklanmış durumdayız. Benim oynayıp oynamayacağımı ise hocamıza sormakta fayda var’’ diye konuştu.

05.11.2010


 

Kayserispor liderlik için sahaya çıkıyor

Son haftaların flaş ekibi Kayserispor, Spor Toto Süper Ligde 11. haftanın açılış maçında Gençlerbirliği’ni konuk ediyor.

Saat 20:00’de başlayacak zorlu 90 dakikayı hakem Kuddusi Müftüoğlu yönetecek. Sarı-kırmızılı ekip maçtan galip ayrıldığı takdirde maç fazlasıyla da olsa liderlik koltuğuna oturacak. Karşılaşmayı Lig TV naklen yayınlayacak.

05.11.2010


 

"Profesyonel hakemlik ele alınmalı"

FIFA İcra Komitesi Üyesi ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, FIFA Başkanı Sepp Blatter’in profesyonel hakemliğe ne kadar önem verdiğini, son zamanlarda yaptığı açıklamalarda rahatlıkla görüldüğünü belirterek, ‘’Bu nedenle Türkiye Futbol Federasyonu’nun ve Merkez Hakem Kurulu’nun konuyu her yönüyle iyi değerlendirmesi gerekiyor’’ dedi.

Birçok ülkenin profesyonel hakemlik konusunda önemli adımlar attığını kaydeden Şenes Erzik, ‘’Son yapılan FIFA toplantısında bu konuyla ilgili bir durum görüşülmedi. Ancak FIFA Başkanı Sepp Blatter’in profesyonel hakemliğe ne kadar önem verdiğini, son zamanlarda yaptığı açıklamalarda rahatlıkla görebiliriz. Tüm dünya ülkeleri bu konuda çalışmalar yapmaya başladı. Bu nedenle hem Türkiye Futbol Federasyonu’nun hem de Merkez Hakem Kurulu’nun her yönüyle konuyu iyi değerlendirmesi gerekiyor’’ ifadelerini kullandı.

05.11.2010


 

İnzaghi, 70 gollü Raul’u yakaladı

Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde önceki gün evinde Real Madrid ile 2-2 berabere kalan Milan’ın 2 golüne imza atan Filippo Inzaghi, 70 gole ulaşarak Raul ile birlikte Avrupa kupalarında en çok gol atan oyuncu oldu.

Milano’da oynanan maçın 60. dakikasında oyuna giren İnzaghi, 68 ve 78. dakikalarda 2 gol attı ve Avrupa kupalarındaki toplam gol sayısını 70’e çıkarttı. Schalke’de forma giyen İspanyol futbolcu Raul’un da Avrupa kupalarında 70 golü bulunuyor. Avrupa Kupaları’nda Dinamo Kiev’de forma giyen Andriy Shevchenko ile Hamburg forması giyen Ruud van Nistelrooy’un 62’şer golü bulunuyor.

05.11.2010


 

Halterde hedef 2012 Londra

Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, 2012 Londra Olimpiyatları’nda her şey bekledikleri gibi giderse en az 4-5 sporcunun madalya alacağını düşündüklerini bildirdi.

Akkuş, olimpiyatlarda kazanılan bir madalyanın bile ülkeler sıralamasında Türkiye’yi birkaç sıra üste çıkardığını bildirdi.

05.11.2010


 

Millîler yarın Sırbistan’la oynayacak

16. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası Japonya’da devam ediyor. Şampiyonada 2. tur maçları yarın başlayacak ve 10 Kasım Çarşamba günü sona erecek.

Türkiye, (E) Grubu’ndaki ilk maçını yarın TSİ 03.30’da Sırbistan ile oynayacak.

05.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.