09 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Robert Gates, yaptırım, Clinton müzakere istedi

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, sadece inandırıcı askeri bir tehdidin İran’ı nükleer silâh üretmekten caydırabileceğini söyleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile hemfikir olmadığını, bu ülkeye yönelik yaptırımların, etkili olduğunu savundu.

Gates, Melbourne’de düzenlediği basın toplantısında, ‘’Bu noktada, yürüttükleri siyasi, ekonomik yaklaşımın İran’da tesirli olduğuna inanmaya devam ettiğini’’ belirtti. Yine de her türlü seçeneğin masa üzerinde olduğunu ifade eden Gates, ‘’Başkan (Barack Obama), sürekli olarak konu İran olunca her seçeneğin masada olduğunu söylüyor. Biz de onun elinde bu seçeneklerin olmasını sağlamak için yapmamız gerekeni yapıyoruz’’ diye konuştu. BM Güvenlik Konseyi’nin onayladığı yeni yaptırımların, İran hükümeti üzerinde baskı oluşturduğunu yineleyen Gates, yaptırımların beklenenden daha derin etkileri olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da Melbourne’deki basın toplantısında, İran’ın, biraraya gelmeyi istediğini bildirdiğini dile getirerek, ‘’Ancak bildiğim kadarıyla şu ana kadar bir tarih belirlenmedi’’ dedi. Clinton, müzakere masasına dönülmesini memnuniyetle karşılayacaklarını kaydetti. İran, nükleer programı konusunda ‘’5 +1’’ ülkeleriyle müzakerelere hazır olduğunu belirtmiş ve müzakerelerin Türkiye’de yapılmasını önermişti.

09.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’a diplomasi yolu açık

  Robert Gates, yaptırım, Clinton müzakere istedi

  Afganistan’dan çekilme takvimi hazırlandı

  KANADA AFGANİSTAN'DA 400 ASKER BIRAKACAK

  Avustralya, Aborjinleri tanımayı halka soracak

  Seydiu, partisine başkan seçilemedi

  ABD Pakistan’ı vurmaya devam ediyor

  Uranyum karaborsada

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.