09 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Taksiye yüzde 14 zam

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), taksi ücretlerine yüzde 14 zam yapıldığını açıkladı.


Balığı pişirip satınca işleri açıldı

Adana’da uzun yıllar balık toptancılığı yapan Cevat Gökalp, sattığı balıkları ücretsiz pişirince işlerini arttırdı.

Enflasyonla mücadelede ‘Roma’ metodu

Muğla’nIn Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti’nde ortaya çıkan bulgular, Romalıların yaklaşık 1709 yıl önce ‘’ürün fiyatlarını sabitleme ve s


  Masanızdan suyu eksik etmeyin

Ofİste masa başında çalışanların su tüketimine dikkat etmesi gerekiyor. Günboyu tüketilen su miktarının, organlar üzerinde hayati etkisi olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Yasemin Bradley, çalışma şartlarına göre ihtiyaç duyulan su miktarının değiştiğine dikkat çekti.


  E-şantajın parçası olmayın

Bİlgİsayar kullanıcılarının, farkında olmadan siber elektronik şantaj şebekesinin bir parçası olabilecekleri belirlendi.


  Asırlık anıt ağaçlara özel tedavi

Kocaelİ Büyükşehir Belediyesince başlatılan proje kapsamında il genelinde kurumaya yüz tutmuş asırlık ağaçlar özel bir yöntemle yeniden yaşama döndürülüyor.


  Davutoğlu’na Said Nursî sorusu

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Said Nursî'nin “Şu milletin saadet ve selâmeti Ermenilerle ittifak ve dostluğa bağlıdır” sözüyle ilgili görüşünü soran Genç Yaklaşım'ı, “Bu topraklar önemli düşünürler yetiştirdi. Bu anlayışla tüm bölgeye yönelik olumlu vizyonlar geliştiriyoruz” diye cevapladı.


  Abu Dabi’de protokol krizi

IRAK’TAKİ temaslarının ardından resmi ziyaret için Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’ye geçen Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve beraberindeki heyet, havalimanında ortaya çıkan bir protokol krizi yüzünden iki saat beklemek durumunda kaldı.


  Yeni anayasa talebi güçlendi

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, son anayasa değişikliklerinin, hukuk devleti anlayışının yerleştirilmesi doğrultusunda atılmış önemli bir adım olduğunu, bununla birlikte eksiksiz demokrasi doğrultusunda yapılan çalışmaların yeterli olmadığını belirterek, ‘’12 Eylül’de yapılan referandumun doğurduğu en önemli sonuçlardan biri yeni anayasa talebidir. Türkiye’nin daha demokratik ve özgürlüklere daha çok önem veren yeni bir anayasaya ihtiyacı bulunduğu konusundaki toplumsal mutabakat ve artan talep bu ihtiyacın âciliyetini göstermektedir” dedi.


  KCK davasında Kürtçe savunma krizi

KCK davasında sanık avukatları, Kürtçe savunma ve tercüman atanması talebinin reddine itiraz etti. Dosya, 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.


  Sıra Diğerlerinde

Hakkari Çukurca'da 6 askerin şehit düşmesine yol açan mayınları döşediğini söyleyen Tuğg. Zeki Es'in tutuklanmasının ardından gözler, olaydan sonra “Hiç önemli değil” diyen dönemin Hakkâri Tümen Komutanı Tümg. Gürbüz Kaya'ya çevrilirken, Emekli Askerî Hakim Faik Tarımcıoğlu, olayın tek bir komutanla halledilecek birşey olmadığını söyledi.


  KİMSE BİZDEN JEST BEKLEMESİN

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, Avrupa Birliği (AB) ile yaşanan tıkanıklığın aşılması için kimsenin Türkiye’den Kıbrıs konusunda jest beklememesi gerektiğini söyledi.


  Başsavcı Engin,dünyanın en büyük adliyesini tanıttı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, basın mensuplarına Çağlayan’da inşa edilen, Dünya’nın en büyük adalet sarayını gezdirdi.


  Bir grup asker ifade verdi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ‘’şantaj ve askeri casusluk’’ iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında bir grup askeri personel, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde ifade verdi.


  KPSS, bu hafta sonu açıklanacak

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, 31 Ekim 2010’da yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sonuçlarının bu hafta sonuna doğru açıklanacağını düşündüğünü bildirdi.


  Başbakan Erdoğan G20 Zirvesi’ne katılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 11-12 Kasımda Seul’de yapılacak G20 zirvesine katılacak, ardından 13-14 Kasımda Bangladeş’e resmi ziyarette bulunacak.


  Bağış ilerleme raporunu değerlendirdi

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB’nin Türkiye İlerleme Raporu için “memnun olma” ya da “memnun olmama” şeklinde yapılan değerlendirmelerin “sığ” olduğunu ifade ederek, rapor taslağında Türkiye’nin bilmediği ve değerlendirmediği bir durum bulunmadığını söyledi.


  TÜBİTAK iddiaları yalanladı

TUBİTAK Başkanlığı, Hanefi Avcı’nın makam odasından çıktığı ileri sürülen kasetlerin delil araması sırasında ‘’TUBİTAK görevlilerinin de katılımıyla kırıldığına’’ ilişkin iddiaların hayal mahsulü olduğunu bildirdi.


  Başörtüsü yasağı son derece ilkel

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Başkan Yardımcısı Gürcan Onat, başörtüsü yasağının son derece ilkel bir yasak olduğunu söyledi. Türkiye Küçük Millet Meclisleri Girişimini’ne bağlı İstanbul Küçük Millet Meclisi, ‘’Başörtüsü ve Kamusal Alan’’, ‘’İstanbul Depreme Ne kadar Hazır?’’ gündemleriyle aylık toplantısını gerçekleştirdi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.