09 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

ASCAME’den Yalçıntaş’a destek

Akdenız Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) Başkan Yardımcısı Mounir Mouakhar, dürüstlüğü ile tanıdıkları İTO ve ASCAME’nin başkanlığını yürüten Murat Yalçıntaş’ı en kısa zamanda aralarında görmeyi umduklarını ifade etti.



Zam oranları aşağı çekilsin

Ekim sonu itibari ile açıklanan 2011 yılı için geçerli olacak vergi ve harç oranlarına tepki gösteren Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, getirilmesi düşünülen vergilerin “ibiş vergisi misali” olduğunu, oranların geri çekilmesini, yeniden düzenlenmenin çok dikkatli yapılmasını istedi.



Kurbanlık azaldı, fiyatlar yükseldi

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte kurulan kurbanlık pazarlarında satışa çıkarılan hayvan sayısının azaldığı, hayvan varlığının azalmasına paralel, et fiyatlarındaki artışın, kurbanlık fiyatlarının da yükselmesine sebep olduğu belirtildi.



Ekim, açlık ve yoksullukla geldi

Memur-Sen’ın Ekim ayına yönelik yaptığı açlık ve yoksulluk araştırması, Ekim’in zor geçtiğini ortaya koydu.



Krizin etkileri yeni başlıyor

Avrupa Merkez Bankası’nın Euro Bölgesi için geliştirdiği modele dayalı olarak 3 aylık tahminlerin yapıldığı Ernst&Young Eurozone Forecast (EEF) raporuna göre, ekonomik krizin etkileri asıl şimdi başlıyor.



Üretim artışında yavaşlama

Sanayı üretim endeksi Eylül ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,4 artarken, bir önceki aya göre ise yüzde 1 geriledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2010 yılı Eylül ayı sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.



Altın 1400 dolara dayandı

ULUSLARARASI piyasalarda altının ons fiyatı, 1398,65 dolara yükselerek yeni bir rekor daha kırdı.Cuma günü 1393,65 dolardan ve rekorla kapanan altın, haftanın ilk işlem gününde, 1398,65 dolara kadar yükseldi.



Autoshow’u 800 bin kişi ziyaret etti

CNR Holding kuruluşu İstanbul Fuarcılık tarafından Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Derneği (OICA) ve Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) desteğinde iki yılda bir gerçekleştirilen Autoshow Fuarı’nın bu yıl ziyaretçi sayısı 800 bini aştı.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.