28 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

400 milyon kişi izleyecek

İSPANYA 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 13. haftasında, 29 Kasım Pazartesi günü oynanacak, El Clasico olarak adlandırılan Barcelona-Real Madrid maçını dünyada 400 milyona yakın kişinin izlemesi bekleniyor.

Futbol dünyasının en önemli maçlarından biri olarak kabul edilen El Clasico, Real Madrid teknik direktörünün medyatik tavırlarıyla tanınan Jose Mourinho olması nedeniyle bu kez daha da bir önem kazanırken, Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi gibi dünyanın en iyi iki futbolcusunun karşı karşıya gelecek olması da futbolseverleri heyecalandırıyor. Katalonya'nın ayrılıkçı politikası ve bunun sembollerinden birinin Barcelona kulübü olmasından dolayı İspanyol basını genel anlamda Real Madrid'den yana bir tutum sergilerken, yaklaşık bir aydır El Clasico haberlerinin ön planda tutulması dikkat çekti. İki takım arasındaki maçlarda Real Madrid'in 68'e 62 ile üstünlüğü elinde tutmasına rağmen son 4 maçta Barcelona'ya yenilmesi de Madrid yanlısı basının beklentilerini yükselten önemli bir etken oldu. Ancak genel anlamda İspanyol futbol eleştirmenleri ve bahis şirketleri az bir farkla da olsa maçın favorisi olarak Barcelona'yı gösterdi. İspanya'da genel görüş olarak ''El Clasico pazartesi oynanmaz'' denilse de Katalonya özerk yönetim seçimlerinin yarın olmasından dolayı maç pazartesi gününe alındı.

Barcelona-Real Madrid maçı aralarında Türkiye'nin de olduğu İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa, ABD, Çin, Singapur, Avustralya ile birçok Latin Amerika ve Kuzey Afrika ülkesinde canlı olarak yayınlanacak. Maç, 6 ülkede 3D kalitesiyle verilirken, statta 6'sı hareketli, 8'i 3D kalitesinde toplam 32 kamera bulunacak. Nou Camp'ta olamayanlar için ayrıca İspanya'daki 73 sinemada maç canlı olarak verilecek. İspanya'da birçok sinema gelecek haftadan itibaren her hafta La Liga'daki bir maçı beyaz perdesinden verip, gişesini filmden değil maçtan doldurmaya çalışacak.

28.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Ali Sami Yen'de son derbi heyecanı

  Mourinho Barça'dan korkmuyor

  Şike sanıkları polis zoruyla getirilecek

  İstanbulls, İtalyan ekibi Milano Thunder'i 3-2 yendi

  Ali Sami Yen'e veda derbisi

  400 milyon kişi izleyecek

  F.Bahçe'nin NBA patentli devi check-up'tan geçti

  Basketbolda bayanlarda F.Bahçe-G.Saray derbisi

  Basketbol oynarken dudağı patlayan Obama'ya 12 dikiş

  Voleybolda bugün 2 derbi heyecanı yaşanacak

  Golfte başkanlığa yeniden Ahmet Ağaoğlu getirildi

  Semih'li Celtics, Toronto'yu 110 - 101 mağlup etti

  Ersan'ın 14 sayısı Bucks'a yetmedi

  Hidayet sayı atamadı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.