29 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Otomobilde yıl sonu kampanya rekabeti

YIL sonu yaklaşırken, satış rakamlarını arttırmaya çalışan yerli ve ithal otomobil markalarının rekabeti, dikkati çekiyor. Tüketici Güven Endeksi’nin yakaladığı artış yönlü trend, faizlerdeki düşüş ve pazarın yukarı yönlü seyri, otomobil satışlarını da ateşledi. Türkiye pazarında, önemli oranda pay sahibi olan yerli ve ithal otomobil markalarının rekabeti iyice keskinleşirken, sonuçları tüketiciye yaradı. Türkiye’deki doymamış otomobil pazarını kendi lehine değerlendirmeyi hedefleyen firmalar, sıfır faiz, 60 aya varan vade seçenekleri, peşin indirim ve ‘’Şimdi al, sonra öde’’ gibi cazip şartlar sunuyor.

Renault bütün modellerde ödemeyi 2 ay sonra başlatıyor. Kampanyaya katılan modeller, 2 yıl sınırsız kilometre ya da ‘’3 yıl veya 100 bin kilometre (hangisi önce dolarsa)’’ yeni araç garantisi kapsamına alınıyor. 2 ay ödeme erteleme avantajının bütün vadelerde geçerli olduğu belirtilirken, yüzde ‘’0’’ faiz kampanyası Renault binek modeller ve Yeni Kangoo Multix modelini kapsıyor.

Toyota Finans ile kolay, hızlı, esnek ve 60 aya varan uzun vadeli, düşük taksitli kredi seçenekleri sunduğu bildirilen Toyota, yüzde 100’e varan oranda kredi kullanma imkânı da tanıyor. Kampanya kapsamında bütün Toyota sahiplerine, araç model ve model yılı farkı olmaksızın KDV dahil 250 TL ve üzeri mekanik servis, lastik ve orijinal aksesuar harcamalarında World’e özel peşin fiyatına 6 taksit ödeme imkânı sunuluyor.

Hyundai, ‘’Auto Show’u kaçırdınız, ama fırsatları kaçırmadınız’’ sloganıyla 5 bin TL’ye varan indirimlerini sürdürüyor. Kampanya sayesinde, Accent Era’ya 23 bin 950 TL, I 20 Troy’a 25 bin 400 TL’ye sahip olunabilecek. Bu fiyatların i20 Troy 1.2 Start ve Accent Era 1.4 Start KLM için geçerli olduğu belirtildi.

Citroen C3 27 bin 600, Citroen Berlingo 27 bin 580, Citroen Nemo 24 bin 611 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Dacia, ‘’Kasım ayında alın baharda ödemeye başlayın’’ kampanyasıyla Kasım ayında alınacak Logan, Sandero, Logan MCV ve Duster modellerinin ödemesini Mart 2010’da başlatıyor.

BÜTÜN modellerinde uyguladığı fiyat avantajını Aralık ayında da devam ettirerek, yeni yıla otomobil sahibi olarak girme imkânı sunuyor. Kampanya kapsamında Seat Ibiza, 26.400TL’den başlayan tavsiye edilen kampanyalı anahtar teslim fiyatıyla satışa sunulurken, geçtiğimiz günlerde satışına başlanan Ibiza Sportourer 27.900 TL’den başlayan fiyatlarla alınabiliyor. Kampanya süresince Seat Leon; 36 bin 400 TL’den başlayan tavsiye edilen kampanyalı anahtar teslim liste fiyatı ile satılıyor.

Autoshow’daki kampanyasını bütün ford yetkili satıcılarında ‘’Ford Show’’ sloganıyla sürdüren Ford, Fiesta’da 2 bin 750 TL, Focus’ta 3 bin 800 TL, Transit Connect’te 5 bin 300 TL’ye varan indirimler uyguluyor. Ford ayrıca “Kış kampanyası” ile binek ve ticarî Ford araçları ücretsiz kontrolden geçiriyor. 3 lastik alana bir lastik de hediye ediyor. Kampanya, World’e özel 10 taksit fırsatı da sunuyor. “Ford Otosan Kış Kampanyası”, 31 Ocak 2010 tarihine kadar sürecek. Bütün Ford yetkili servislerinden randevu alarak kampanyadan faydalanılabilir.

Volkswagen Ticarî Araç’ın uygulamaya koyduğu indirim kampanyası kapsamında bütün Transporter ve Caravelle modellerine yüzde 0,94’e düşen faiz oranları ve uygun ödeme şartları ile sahip olmak mümkün. Yeni kampanya dahilinde Comfortline donanım seviyesindeki Caravelle’in 140PS’lik versiyonunda 2 bin 500 TL’yi, 180PS’lik versiyonunda ise 2 bin 600.-TL’yi aşan indirimler mevcut.

16 HAZİRAN 2009-31 Aralık 2010 tarihleri arasında geçerli olan ‘’Fiyatlarda uçuş serbest’’ kampanyası, Miles&Smiles üyesinin FIAT marka otomobil satın alması halinde Classic Kart’a 10 bin, Classic Plus Kart’a 15 bin, Elite Kart’a 20 bin, Elite Plus Kart’a 25 bin bonus mil hediye ediliyor.

Volkswagen ise ‘’Autoshow’’da büyük ilgi gören Golf ve Polo’ya yüzde 4’e varan indirimlerle sahip olma imkânı sunuyor. En son model Volkswagen araçlara, en uygun şartlarda sahip olabilmek için Scirocco, Tiguan ve CC modellerinde 1 avronun 1,89 TL’ye sabitlendiği bildirildi. Öte yandan, Volkswagen Transporter ve Caravelle’den cazip indirimler var. Volkswagen Ticarî Araç yıl sonu için özel bir kampanya gerçekleştiriyor.

Recep Bozdağ

[email protected]

29.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Otomobilde yıl sonu kampanya rekabeti

  Chrysler’in yükselme trendi sürüyor

  Kendisi küçük, performansı büyük: RS 3 Sportback

  Yeni Fiat Fiorino Trekking yollarda

  Nissan Leaf’a “2010 İyi Tasarım Altın Ödülü”

  Çinli oto 2 yıldız alabildi

  Kia Sportage ve Venga’ya Euro NCap’ten 5 yıldız

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.