03 Aralık 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Görüş

Afyon’da Yeni Asya sıcaklığı

Geçen yazımızda Afyon’daki toplantıya giderken haklı olarak orada ne konuşulacağını önceden bilemediğimiz için, ancak “Daha zirvede bir Yeni Asya için” yazabilmiştim. Hamdolsun aynen bu konular gündeme geldi ve “daha zirvelere çıkabilme” planlaması konuşuldu.

Isparta’dan giderken Isparta temsilcimiz Mithat Ağabey, Burdur Temsilcimiz Mesut Ağabey ve Bucak temsilcimiz Mehmet Ağabey ile “Erciyes’ten Çam Dağına” yazılan rahmetli Hilmi Doğan Ağabeyin ilâhisi başta olmak üzere 1970’li yılları hatırlatan tarzdaki neşe ve sevinçle yolculuk yaptık.

Afyon Gazlıgöl mevkiinde bulunan Aydın Termal Otel’de nurânî bir ekibin katılımı ile yapılan toplantıda, biz temsilciler, neşriyat sorumluları ve müessese yöneticileri ile bir araya geldik.

Toplantıya iştirak eden müessese birim müdürlerimizin çalışma durumlarını açık ve net ifade etmeleri, tempolu bir gayret çalışmaları herkeste büyük bir memnuniyete sebep oldu. Bediüzzaman TIR’ı, ajandası, takvimi, yeni yılda gazetenin görselliğinde yapılacak değişiklikler, 2011 yılında “Bediüzzaman TIR’ı dünya yollarında” projesi, Sentez Haber’in 7 gün 24 saat haberciliği güzel bir seviyeye getirmesi, Bizim Radyo’nun uydu yayına çıkma çalışmaları ve diğer konulardaki bilgilendirmeler dinleyenleri şevklendirdi. 2011 yılı için düşünülen faaliyetler dile getirildi; enine boyuna müzakere edilerek en iyi karara varıldı.

Ayrıca gerekli alt yapı çalışmaları olursa yeniden “Pazar Ola” ile tanışabileceğimiz müjdesi verildi.

Yeni Asya Medya Grubun genel müdüründen birim müdürlerine, en küçük ilçe temsilcimizden en büyük şehir mümessilimize kadar herkes görüşlerini çok rahat bir şekilde dile getirdi.

Toplantıda en önemli konulardan biri “gazetenin tirajının arttırılması” hususu idi. Gerekli bilgilendirmeden sonra “engeller” belirlenmeye çalışıldı: Herkesin ifadelerinden anladığım kadarı ile şu eksikleri ve çözüm yollarını not edebildim:

1) Teknik yetersizliklerin giderilmesi: Bunun için gazete sayfalarının arttırılması ve baskının geç saatlere çekilmesi, taşra baskılarına başlanması,

2) Muhtevanın zenginleştirilmesi: Bu meyanda eski yazar ve çizerlerimizle gerekli irtibatların sağlanarak, yazılarının yeniden gazetemizde yayınlanmasının sağlanması,

3) Kişisel faktörlerden dolayı oluşan aksilikler: Bunların, gerek yönetim kurulumuz, gerekse gazetedeki yetkili müdürlerimiz ile beraber mahallerdeki temsilcilerimizin de katkıları ile giderilmeye çalışılması,

4) Bazı siyasilerin yanlışlarına gösterilmesi gereken tepkinin yetersizliği ve referandumda netleşmeyen durumdan dolayı oluşan sıkıntıların giderilmesi, gibi hususlar dile getirildi.

Bu konuda herkesin yapması gereken bir hususun olabileceği ve bunların sür'atle yapılması halinde çok güzel neticelere vesile olacağı düşünüldü.

Toplantıda “müfritane irtibatın” ne kadar ehemmiyetli olduğu ve Yeni Asya câmiâsının “meşveret” esasının ne kadar haklı olduğu; meseleleri şarkta medresede talim gören talebeler gibi gürültülü ve yüksek sesle dile getirmelerine rağmen, sonuca ne kadar tatlı gidildiği görüldü.

Toplantı bittiğinde tatlı bir rüzgâr esiyordu. Esen bu rüzgârla beraber çiseleyen yağmur gönüllerdeki sıcaklığa eşlik ederken, Çorum temsilciliğimizden Mehmet Bey, Kırıkkale temsilcimiz Ahmet Bey ve Kırşehir temsilcimiz Necati Beyle buradaki toplantıdan aldığımız müjdelerle Afyon’un sıcaklığını hizmet beldelerimize ulaştırmak üzere “Biz Kur’ân’ın hadimlerini…” söyleye söyleye ayrılıyorduk…

Şerif GÜNDÜZ

[email protected]

03.12.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.