03 Aralık 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İlköğretimde ‘İstanbul’ dersi

İSTANBUL Millî Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından hazırlanan “Evimiz İstanbul” projesi kapsamında, ilköğretim okullarında “İstanbul” dersi okutulmaya başlandı.


AİHL yönetmeliğinde değişiklik

ANADOLU İmam Hatip Liseleri’nde öğrenim görmekte iken şehit ve gazi çocuğu durumuna düşen öğrencilere nakil kolaylığı sağlandı. Millî Eğitim Bakanlığı

Ulusal Toplu Ulaşım Sempozyumu’nda arbede

İSTANBUL’DA dün başlayan ‘Ulusal Toplu Ulaşım Sempozyumu’nda ulaşım zamlarını protesto etmek isteyen bir grupla güvenlik görevlileri arasında arbede y


  TIR çarptı, üst geçit çöktü

KAMYON taşıyan TIR, şehirler arası yoldaki üst geçide büyük bir gürültüyle çarptı. 20 cm farkla gerçekleşen çarpışma sonucunda TIR şoförü son anda kurtuldu.


  Osmaniye’de öğrencilere diş sağlığı eğitimi

OSMANİYE Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, ilköğretim okullarında 4 bin 206 birinci sınıf öğrencisinin dişlerine flor jel uygulaması yapıldığını söyledi.


  Nurs KÖYÜ İnanç turizmine açılacak

Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı’nın (BETAV) dâvetlisi olarak Bitlis’e üç günlük bir ziyaret gerçekleştirdik.


  Hindistan, süpersonik füze denemesi yaptı

Hİndİstan'In Rusya ile ortak geliştirdiği BrahMos süpersonik kruz füzesi denemesi yaptığı bildirildi. Hindistan Savunma Bakanlığı sözcüsü Sitanshu Kar, konvansiyonel savaş başlığı taşıması için geliştirilen BrahMos füzesinin, ülkenin doğusundaki Orissa eyaletinde yer alan füze deneme merkezinden fırlatıldığını belirtti.


  Akdenizde İslâm Medeniyeti Konferansı

İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) ve Yakın Doğu Üniversitesi İslâm Araştırmaları ve Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen Akdenizde İslâm Medeniyeti konulu uluslar arası konferansın açılışı KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer, İKT Genel Sekreter Yardımcısı Bakary Dramme ve IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren ve YDÜ Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan’ın açılış konuşmalarıyla Lefkoşa’da başladı. Konferans 4 Aralık 2010 tarihine kadar devam edecek.


  ‘Pirinç yememe’ kampanyası

Endonezya’da hükümet, halkı bilinçlendirmek amacıyla “ayda bir kez pirinç yememe” kampanyası başlattı.


  Görmeyenler için sesli şehir rehberi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek hayata geçirilen bir projeyle görme engelliler, şehiriçindeki 15 bin önemli noktaya cep telefonlarını kullanarak ses yardımıyla ulaşabilecek.


  Hamsili pizza

Karadenİz denince akla ilk gelenlerden biri olan ve faydaları saymakla bitmeyen hamsi balığının köftesi, lahmacunu, döneri, tatlısı derken şimdi de pizzası yapıldı.


  İlk görevini gerçekleştirdi

ABD – Almanya ortak yapımı ‘uçan gözlemevi’ California eyaletinin Mojave Çölü üzerindeki ilk bilimsel görevinde yıldızları başarıyla gözlemledi. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile Alman Hava-Uzay Merkezi’nin, bir Boeing 747SP uçağını modifiye ederek geliştirdikleri Stratosferik Kızılötesi Astronomi Gözlemevi (SOFIA), 2.54 metre çapında bir teleskopa sahip.


  Yıldızların çoğu cüce!

Astronomlar, kızıl cüce yıldızların bilinenden çok fazla olduğunu, toplam yıldızların yüzde 80’ini oluşturuyor olabileceğini düşünüyor.


  Sosyal ağlar boşanma sebebi

ABD’de yapılan bir araştırma, ülkedeki boşanmaların beşte birinin sebebinin sosyal paylaşım ağı Facebook olduğunu ortaya koydu.


  Küresel ekonomide kriz riski sürüyor

BM'nin 2011 yılına ait “Dünyada Ekonomik Durum ve Beklentiler” raporunda 2010'da 3,6 oranında olan ekonomik büyümenin 2011'de yüzde 3,1'e düşmesinin, 2012 yılında ise yüzde 3,5'e çıkmasının beklendiği belirtildi ve bunun yetersiz olduğuna dikkat çekildi.


  MB’nin İstanbul’a taşınması için kanun teklifi

AKP Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak ve Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Merkez Bankası’nın İstanbul’a taşınması için yasa teklifi verdi. ‘’Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’’nde, Merkez Bankası’nın merkezinin İstanbul olması öngörülüyor.


  Sıcak havalar dar gelirlinin yüzünü güldürdü

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olmasından ekim-kasım aylarında ısınma amaçlı soba yakmayan dar gelirliler, bütçelerine ortalama 220 lira katkı sağladı.


  Tüketicinin güveni düşüyor

Türkİye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nın (TEPAV) oluşturduğu perakende güven endeksi (TEPE) Kasım ayında negatif değere geçti. TEPE önceki aya göre 3,8 puan düşerken, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise 7,2 puan artarak, Kasım’da -2,7 puan değerini aldı.


  Çiftçiler kar bekliyor

Buğday ekili alanlarda fazla çimlenme ve kardeşlenmeyle su ihtiyacı artınca, çiftçi dört gözle kar yağışını beklemeye başladı. TZOB Yönetim Kurulu Üyesi, Mustafa Hepokur, yaklaşık bir aydır istenilen yağışların gelmemesinin çiftçileri kara kara düşündürttüğünü söyledi.


  Yüksekova Belediye Başkanı 7 Aralık'ta cezaevine girecek

HakkÂrİ’nİn Yüksekova ilçesi Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, hakkında kesinleşmiş hapis cezası sebebiyle 7 Aralık’ta cezaevine girecek.


  Bursa’da 15 hektar ormanlık alan kül oldu

Bursa’nIn Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Bükköy’de çıkan orman yangınında 15 hektarlık alan zarar gördü. Alınan bilgiye göre, Bükköy’de bulunan kızılçam ormanında, gece saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.


  Mezarlıkta el bombası bulundu

KİLİS'TE mezarlıkta bir el bombası bulundu.


  Balyoz sanığı Tuğamiral ifade verdi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘’şantaj ve askeri casusluk’’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Tuğamiral Ahmet Türkmen’in ‘’müşteki’’ olarak ifadesine başvuruldu. Aynı zamanda ‘’Balyoz planı’’ iddialarına ilişkin davanın da sanığı olan Tuğamiral Türkmen’in makam aracıyla Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi.


  İnsan hakları karnemiz zayıf

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ulukapı, AİHM istatistikleri incelendiğinde, Türkiye’nin, Rusya ve Polonya’dan sonra aleyhine en fazla dava açılan üçüncü devlet olduğunu ve insan hakları karnemizin pek de parlak olmadığını kaydetti.


  WIKILEAKS TUZAĞINA DÜŞMEYİN

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, Kazakistan dönüşünde Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin ‘’Wikileaks belgeleri ile ilgili ABD’li herhangi bir yetkili ile görüştünüz mü? Herhangi bir özür dilendi mi?’’ sorusu üzerine şunları söyledi: ‘’Biliyorsunuz Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu ABD Dışişleri Bakanı ile görüştü ve açıkça üzüntü ve özürlerini söylediler.


  Gül: Önceliğimiz AB

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, Türkiye’nin önceliğinin hâlâ Avrupa Birliği’ne (AB) katılım olduğunu belirterek, “Katılım müzakerelerine başladık. Bunu sonuçlandırmaya çok kararlıyız” dedi. Gül, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü (AGİT) hükümet ve devlet başkanları zirvesi için bulunduğu Kazakistan’ın başşehri Astana’da Reuters ajansına verdiği demeçte, Avrupa’nın Müslüman bir ülkeyi kabul etmesi konusundaki çekincesine ilişkin olarak, konunun siyasallaştırıldığını ve katılım sürecinin sun'î engellerle geciktirildiğini bildirdi.


  Yalçıntaş 37 gün sonra serbest

Yargıda rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, 37 gün sonra serbest bırakıldı.


  Belgeler İsrail’in lehine

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, TBMM İçişleri Komisyonu’na gelişi esnasında, WikiLeaks tarafından yayımlanan belgelerle ilgili gazetecilerin sorularına verdiği cevapta, ABD büyükelçilerinin hazırladığı belgelerin İsrail’in lehine göründüğünü söyledi.


  AKP’li Kaynak’tan “Torba” teklif”

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.


  Alparslan Aslan “pişman”lıktan yararlanmak istedi

Birinci ‘’Ergenekon’’ dâvâsının tutuklu sanığı Alparslan Arslan, pişman olduğunu belirterek, Pişmanlık Yasasından yararlanmak istediğini söyledi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan salonda görülen dâvânın dünkü duruşmasında Hilmi Öztürk’ün tanık olarak dinlendiği sırada söz alan Arslan, ‘’Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak istiyorum.


  Kopyaya “paketli” tedbir

ÖSYM, 11-12 Aralıkta yapılacak Sohbahar dönemi TUS’ta başlamak üzere artık sınavlarda soru kitapçıklarını adaylara paketler içinde verecek.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.