Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

AB ‘ulema’ya danışıyor

AB Dönem Başkanı Avusturya’nın başbakanı Wolfgang Schüssel, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margot Walström, farklı dinlere mensup dinî liderleri Brüksel’de ağırlıyor. Toplantı öncesi açıklama yapan AB yetkilileri, “Bu görüşmelerimiz özgürlüğü, çeşitliliği barındırmak içindir. Amacımız Avrupa’daki sorunlara ortak çözüm bulmak” dediler.

Toplantı öncesi açıklama yapan AB yetkilileri, yapılan toplantıda amacın özgürce görüşmek olduğunu söylediler. Diğerleri hakkında diğerleri olmadan görüşmenin çok da mümkün olmadığını vurgulayan AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, “Konuşmamız, özgürlüğü, çeşitliliği barındırmak içindir” dedi. Farklılıkların bir arada yaşayabilmesi için saygının önemli olduğunu vurgulayan Barroso “Toplumlarımızda olup bitenlere yabancı değiliz” diye konuştu.

ANF’nin haberine göre dini liderlerle bir araya gelme fikrinin yılbaşından kısa bir süre sonra komisyon ile yapılan kısa toplantı sırasında gündeme geldiğini hatırlatan AB Dönem Başkanı Avusturya Başbakanı Wolfgang Schüssel de, bu görüşmedeki amacı, “Avrupa’daki sorunlara ortak çözüm bulmak” şeklinde açıkladı. Farklılıkların ortak yaşayabilmesinin, ortak pazar ve ekonomik birlikten öte bir durum olduğunu da belirten Schüssel, “Biz bu temeli en geniş bir şekilde ele almayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantının bir başlangıç olduğunu vurgulayan Schüssel, düzenli bir görüş alış verişinin olmasını umut ettiklerini sözlerine ekledi. Yapıcı, modern bir dünya için böylesi görüş alış verişlerinin önemli olduğuna dikkat çeken Schüssel, “Avrupa dışındakilerin ihtiyaçlarını da anlamak gerekiyor” dedi.

Toplantıya, Anjelik Kilisesi’ni temsilen Richard Chartres, Budist temsilci olarak Dalai Lama, Müslüman topluluk adına Anas Schakfeh, İmam Abdulcelil Sacid, Ayetullah Seyid Abbas Ghaemmaghami, Yahudi topluluğu adına şef haham Joseph Sitruk, Şef haham Albert Guigui, Şef haham Reme Gutman, Ortodoks Kilisesi adına Piskopos Fransa Emmanuel’i, Piskopos Athanasios of Achaia, Evanjelik kilise adına Piskopos Wolfgang Huber, Jean Arnold de Clermont, Katolikler adına da Dom Jose da Cruz Policarpo, Christoph Kardinal Schönborn, Adrianous H. Van Luyn katıldı.

Yeni Asya

01.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB ‘ulema’ya danışıyor

  Paris yine karıştı

  Cami yapılırsa havaya uçururum

  Irak’ta 2 günde 100 kişi öldü

  Endonezya’da kayıplar artıyor

  BM: Miloseviç’in ölüm sebebi zehirlenme değil

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004