Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Cami yapılırsa havaya uçururum

Son dönemlerde İslam’a karşı savaş açtığını ulu orta açıklayan ünlü İtalyan kadın yazar Oriana Fallaci, “Eğer Leonardo Da Vincilerin, Raffaelloların, Giottoların sanat kenti Floransa’ya cami dikilirse kendi ellerimle havaya uçururum” dedi. Fallaci’nin bu açıklaması tepkiyle karşılandı.

Hürriyet’ten Reha Erus’un haberine göre Amerikan New Yorker dergisine konuşan Fallaci, İslâmı yeni Nazi dehşetine benzeterek “Ben Müslüman ülkelerde haç takamıyorum, onlar benim ülkemde istedikleri gibi hareket edip bizleri tehdit bile edebiliyorlar. Bunun nedeni ise başımızdakiler. Prodi ve Berlusconi gibi şapşallar bunun için benim oyumu alamadılar” dedi. Fallaci, görüşlerini şöyle sürdürdü: “Floransa’da benim evime yakın bir yerde İslam Kültür Derneği adı altında cami de inşa edilecekmiş. Ben Da Vincilerin, Raffaelloların, Mikelanjların, Giottoların muhteşem eserleri arasında 24 metrelik bir minareyi görmek istemiyorum. İlk işim bomba koyarak kendi ellerimle havaya uçurmak olacaktır.”

Türkiye’nin AB’ye üyeliğine de şiddetle karşı çıkan Fallaci İslâmın Türkiye eliyle Avrupa’yı istila edeceğini ve yakın bir gelecekte kıtada Avrupalı kalmayacağını da öne sürmüştü.

/ ROMA

01.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB ‘ulema’ya danışıyor

  Paris yine karıştı

  Cami yapılırsa havaya uçururum

  Irak’ta 2 günde 100 kişi öldü

  Endonezya’da kayıplar artıyor

  BM: Miloseviç’in ölüm sebebi zehirlenme değil

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004