Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Müzelerde sayım var

Hatay Kültür ve Turizm İl Müdürü Hasan Eliaçık, ülke genelindeki müzelerde Bakanlık genelgesiyle sayımlara başlandığını, Hatay Arkeoloji Müzesinde sayımın 4 ay sürebileceğini bildirdi. Eliaçık, Uşak Arkeoloji Müzesindeki Karun Hazineleri’nin en değerli parçalarından olan ‘’Kanatlı Deniz Atı’’ broşunun ve diğer bazı parçaların çalınması üzerine Bakanlığın bir genelge göndererek, ülke genelindeki müzelerde sayım yapılmasını istediğini kaydetti.



Hikmet Okuyar Şiir Yarışması sonuçlandı

“10. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması’’nı, ‘’Bulut Bulut Sevdadır Türkiyem’’ adlı şiiriyle Halil Gürkan kazandı. Avrasya Yayıncılar Birliği ile Dünya Şairler ve Şiirseverler Derneği’nin öncülüğünde Samsunlular Tanıtım Turizm Kültür Sanat Derneği, Ordulular Kültür Derneği, Sinop Dernekleri Federasyonu, Giresun Dernekleri Birliği gibi birçok sivil toplum örgütünün destek verdiği ‘’Türkiye’’ konulu ‘’10. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması’’ sonuçlandı. Yarışmada, birincilik ödülünü ‘’Bulut Bulut Sevdadır Türkiyem’’ adlı şiiriyle Eskişehirli eğitimci ve şair Halil Gürkan kazandı.



İki Cihan Güneşi

İki Cihan Güneşi olan Peygamberimiz’in hayatı Cüneyd Suavi’nin kaleminden, geniş bir şekilde yeniden yazıldı. Zebur, Tevrat ve İncil’in müjdelediği Rahmet Peygamberi’nin bütün hayat merhalelerini anlatan kitap, bu kâinatı borçlu olduğumuz mübarek insanın hayatından çıkaracağımız dersleri de gösteriyor bize.



Çiçek Bahçesi

9-12 yaş arası çocuklar için hazırlanan “Çiçek Bahçesi Çocuk Hikâyeleri” Zafer Yayınları’ndan çıktı. Kitapta, İki Çuval Altın Cennete Davet, Sevgi Marketi, Huzur Ormanı ve Gökten İnen Balık başlıklı hikâyeler var.



Mersin bahar pikniği yapıldı

Yeni Asya Mersin Temsilciliği, 3. bahar pikniğinde Yeni Asya okuyucularını bir kez daha buluşturdu. Silifke ve Erdemli ilçesi Yeni Asya okuyucularının da katıldığı piknik geçtiğimiz Pazar günü Erdemli Alata Çamlığında yapıldı.



Filistin konulu fotoğraf sergisi

Filistin’de hayat durma noktasına geliyor. İşsizliğin % 60, fakirliğin % 80 oranlarına geldiği Filistin’de insanlar özgürlük mücadelesi veriyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, Filistinlilere yardım ellerini uzatırken fotoğraf kareleriyle de Filistin’i buraya taşıyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004