Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ÖNDER: Din eğitimi daha mı geri gidecek?

ÖNDER Genel Başkanı Yusuf Siyaettin Sula, ÖNDER Genel Merkezinde düzenlenen basınla kahvaltı toplantısında 4 Haziran’da yapılacak İmam Hatipler 2. Büyük Kurultayı ile ilgili bilgi verdi. Sula, Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) İlköğretim Din Kültürü Öğretmenliği bölümünün Eğitim Fakülteleri bünyesine alınmasıyla ilgili olarak endişelerini de dile getirdi.


Babacan: İşgüzarlık

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, bazı Türk bürokratların Müzakere Pozisyon Belgesine ‘’Türk eğitim sistemi laiktir” ibaresinin konulmasını

AB’den bir uyarı daha: TMK insan haklarını kısıtlamasın

Lüksemburg’da yapılacak AB-Türkiye ortaklık konseyi toplantısı öncesi birlik temsilcilerinin ortak tutumunu belirleyecek belge metni, üye ülke hükümet


  Atabey çetesine asker yorumu

Hürriyet’in haberine göre, Ankara’da ortaya çıkarılan Atabey çetesiyle ilgili olarak, askerî yetkililer şu yorumda bulundular:


  Saldırının kilit ismi teslim oldu

Danıştay’a yönelik silahlı saldırı olayının kilit ismi olarak kırmızı bültenle aranan Ayhan Parlak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim oldu.


  AKP’li Yakış: Ordunun rolünü de AB’de tartışacağız

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, 12 Haziran’da Türkiye’nin önüne gelecek “olan ordunun siyasete müdahalesi, Şemdinli davasının seyri, düşünce hürriyetinin önündeki engeller” gibi bir çok konuyu tartışmaktan çekinmediklerini söyledi.


  Yeni bir çete daha

Ankara polisi, önceki gece Eryaman’da beş saat süren operasyonla yeni bir çete oluşumunu ortaya çıkarttı. Operasyonda biri yüzbaşı iki subay, bir astsubay gözaltına alındı.


  Atış poligonunda patlama: 14 yaralı

Üsküdar Bağlarbaşı’nda 5 katlı binanın zemin katındaki atış poligonunda meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında yaralanan 14 kişinin tedavileri, kaldırıldıkları hastanelerde sürüyor.


  Ersümer ve Çakan dâvâsında 5 şahit dinlenecek

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan’ın Yüce Divan’da yargılandıkları davaya, yarın yapılacak duruşmayla devam edilecek.


  Siviller askerî mahkemede yargılanmasın

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasına ilişkin düzenlemeye son verilmesi gerektiğini belirterek, ‘’Orhan Pamuk gibi bir yazar, yazısından dolayı askeri mahkemede yargılanırsa, bunun dünya çapında yansıması olur’’ dedi.


  Bağcılar Belediyesi, çevre bilincini aşılayacak

Bağcılar Belediyesi her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Çevre Haftası Etkinlikleri”ni bu yıl genişleterek daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirecek.


  Sağlık-İş'ten Endonezya'ya yardım

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, geçtiğimiz günlerde yeniden büyük bir deprem felâketi yaşayan Endonezya halkının acil ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılmak üzere 25 bin YTL yardım yaptı.


  AİHM’de 10 bin dosya

CHP İstanbul Milletvekili Onur Öymen, AİHM’e başvuruların olağanüstü ölçüde arttığını, 2005 yılında 45 bin 510 başvuru yapıldığını belirterek, bekleyen dosya sayısının yaklaşık 81 bin olduğunu, davaların 10 bininin Türkiye ile ilgili olduğunu kaydetti.


  AKP'li Ürün'e fezleke

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP Konya Milletvekili Halil Ürün hakkında ‘’eşini kasten yaralama’’ suçundan soruşturma yapılabilmesi için yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını istemiyle fezleke düzenledi.


  Gülşen: Şemdinli dâvâsında hiçbir baskı unsuru yok!

Şemdinli davasının sanık avukatlarından Vedat Gülşen, Şemdinli davasının hiçbir baskı unsuru olmadan yürütüldüğünü söyledi.


  Şüpheli fonlara yakın takip

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı’nı kabul etti.


  Sezer vetolu kanun aynen kabul edildi

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in bir kez daha görüşülmek üzere iade ettiği Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, TBMM Genel Kurulunda aynen kabul edildi.


  Hollandalı bakandan anlamlı ziyaret

Jan Peter Balkanende Kabinesinde Toplumsal Kalkınma Bakanı olarak görev yapan Bayan Agnes van Ardenne, 30 Mayıs Salı günü Rotterdam İslâm Üniversitesine resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.


  Sağlıkta da tasarruf isteyen IMF reçeteleri çözüm değil

IMF’nin hükümetten sağlıkta tasarruf isteğinde bulunmasının ardından sağlıkta bir dizi kısıtlamalara gidilmesini eleştiren Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sağlıkta IMF reçetelerinin çözüm olmadığını dikkat çekti.


  Savaş, gözyaşı demek

Barış için Yerel Yönetimler Birliği (ULAP) Başkanı ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, yüzyıllar boyunca savaşın tüm insanlığa; kan, gözyaşı, açlık, yokluk ve sefalet olarak yansıdığını söyledi.


  Sokak çocukları için büyük adım

Valilik ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce yürütülen ‘’Risk Altındaki Çocukların Eğitim ve Rehabilitasyon Projesi’’ kapsamında eski Köyişleri İl Müdürlüğü’nün yeri ‘’Sokak Çocukları Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’’ne dönüştürülecek.


  Zap’ta köprüsüzlük hayatı tehdit ediyor

Hakkari, Yüksekova İlçesi Erdal Mezrasında Zap Deresinde karşı karşıya geçmek isteyen yöre halkı köprüleri olmadığı için, kendi yaptıkları ilkel bir “teleferiği” kullanıyor.


  Belçika kendi silâhıyla vuruluyor

İngiltere Parlamentosuna, ‘’Belçika’nın Kongo’da işlediği soykırımı’’ tanımasını isteyen bir tasarı sunuldu.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004