Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bağdat’ta can pazarı

Irak’ın başşehri Bağdat’ta dün sabah bir evcil hayvan pazarında düzenlenen saldırıda ölü sayısı 5’e, yaralı sayısı 57’ye yükseldi. Çarşının patlama sırasında kalabalık olduğu belirtiliyor. Polis, 2 bombanın patladığı El Gazi çarşısındaki olayda yaralanan kişilerden bazılarının durumunun ağır olduğunu söyledi.

Iraklıların her Cuma günü kedi, köpek, kuş gibi evcil hayvan almak üzere gittiği çarşının kalabalık olduğu belirtilmişti. Bu arada, Bağdat’ın merkezindeki bu ilk saldırıdan yaklaşık 10 dakika sonra da Cedide mahallesinde bir Şiî camii yakınında patlama oldu.

Polis, Hüseyniyet ül Abbas Camii’nin karşısında bir sığınak yakınında düzenlenen saldırıda 2 sivilin öldüğünü, 5’inin de yaralandığını kaydetti. Batıdaki Mansur’da ise, devriyeyi hedef alan bombalı saldırıda 2 polis yaralandı, polislerin aracıysa tahrip oldu.

Kerkük’te de önceki gece Kerkük petrollerini koruma gücünden Albay Ziya Tarık’a kimliği belirsiz kişiler ateş açtı. Olayda Tarık ile bir koruma öldü, bir başka koruma da yaralandı.

/ BAĞDAT

03.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bağdat’ta can pazarı

  Bu bir ilâhî ikaz

  Ebu Garib işkencecisi asker suçlu bulundu

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004