Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bu bir ilâhî ikaz

Endonezya’da, geçen hafta meydana gelen depremin ardından bölgede yaşayan halk, deprem sonrasındaki ilk Cuma namazı için camilere akın etti. Givangan köyündeki tüccar İshak (40), “Deprem Allah’tan geldi. Deprem İlâhî bir ikazdı” dedi. Öte yandan, BM, depremden kurtulanlara acil 100 milyon dolar gerektiğini bildirdi.

Endonezya’da, dün 8 yaşındaki bir kız çocuğun kuş gribinden öldüğü ve bu hastalıktan ölenlerin sayısının 37’ye yükseldiği açıklandı. Sağlık Bakanlığı yetkilisi Nyoman Kandun, hasta bir kanatlı hayvanla temas eden kızın hayatını kaybettiğini açıkladı. Son vak’ayla birlikte kuş gribinden ölenlerin sayısı 37’si Endonezya’da olmak üzere 127’ye yükseldi. Öte yandan Endonezya’da Orta Cava eyaletini vuran şiddetli depremden sağ kurtulan yüzlerce depremzede, bağışlanan gıdadan zehirlenerek hastahaneye kaldırıldı. Polis, Klaten bölgesindeki 5 köyde yaşayan 300’den fazla depremzedenin, bağışlanan akşam yemeği olan sebzeli pilav, fasulye ve yumurtayı yedikten sonra baş dönmesi ve karın ağrısı şikâyetiyle ambulanslarla Suradji Tirtonegoro ve Danguran hastahanelerine kaldırıldığını açıkladı. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada, Endonezya'da geçen cumartesi günü meydana gelen depremden kurtulanlara acil 100 milyon dolar gerektiğini bildirdi.

DEPREM İLÂHî BİR İKAZDI

Öte yandan Endonezya'da geçen hafta meydana gelen depremin ardından bölgede yaşayan halk, deprem sonrasındaki ilk Cuma namazı için camilere akın etti. Givangan Köyü'nden tüccar İshak (40), "Deprem Allah'tan geldi. Deprem ilahi bir ikazdı. Biz de dua ederek Allah'a yaklaşmaya çalışıyoruz" dedi. Camilere gelenler, depremde ölen vatandaşları için de dua ettiklerini söyledi.

/ CAKARTA

03.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bağdat’ta can pazarı

  Bu bir ilâhî ikaz

  Ebu Garib işkencecisi asker suçlu bulundu

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004