Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Mağdurlara ‘dâvâ açın’ çağrısı

İmam Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Yusuf Ziya Sula, açık lise konusunda mağdur duruma düşen öğrencilerin tazminat davası açabileceklerini söyledi.

Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2. Büyük İmam Hatipliler Kurultayı, Kocaeli İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Yıldıran’ın Kur’ân-ı Kerim okumasıyla başladı. ÖNDER Genel Başkanı Sula, kurultayın açılışında yaptığı konuşmada, ‘’her okula bir mezun derneği kurulması’’ fikrinin, kurultayın ana amacını olduğunu belirterek, okul binalarının daha kaliteli olması, eğitim imkanlarının gelişmesi, başarı oranının artması, kayıt oranlarının yükselmesi için mezun derneklerine ihtiyaç olduğunu söyledi. Her okulda bir mezun derneği kurana kadar çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Sula, ‘’Bu konuyu, hakkımızın yendiği konularda birlik olarak ses verebilmek için nemsiyoruz’’ dedi.

İmam hatiplilerin en önemli sorunlarının, ‘’8 yıllık kesintisiz eğitim’’, ‘’başörtüsü’’ ve ‘’katsayı’’ olduğunu ifade eden Sula, ‘’Üniversiteye giriş konusunda sadece biz değil tüm meslek liseleri perişan. Çocukların gelecekten ümitleri kalmamış. En çok bizim sesimizin çıkmasının nedeni, organize olmamız’’ diye konuştu. Sula, katsayı konusundaki mağduriyetin önlenebilmesi için imam hatip mezunlarının, önlisans programlarına kayıt yaptırabileceğini, daha sonra lisans tamamlama sınavına girebileceğini belirterek, açık lise konusunda mağdur duruma düşen öğrencilerin tazminat davası açabileceklerini söyledi. YÖK’ün din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bölümünü İlahiyat fakültelerinden alarak eğitim fakültelerine bağladığını hatırlatan Sula, ‘’YÖK hangi konuda ne yaparsa yapsın, hepsinde bir art niyet arıyorum’’ dedi. ‘’Dünya Ordularında Din Subaylığı’’ konusunda hazırladıkları raporu Genelkurmay Başkanlığına sunacaklarını belirten Sula, sağlık kurumlarında din görevlilerinin çalıştırılması için de bir çalışma yaptıklarını kaydetti.

Derneğin Eski Genel Başkanı İbrahim Solmaz da ‘’nesli kurtarmak’’ için çalıştıklarını belirterek, ‘’İşe, imam hatip mezunu olup bir yerlere gelenler sahip çıkmalı. Onlar sahip çıkmazsa biz kime ne söyleyelim’’ diye konuştu.

/ ANKARA

05.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Lagendijk: AB reformları durma noktasında

  Devletin kurduğu STK'lar

  Erdoğan: Bölücülere fırsat vermeyelim

  Amerika'yı Müslümanlar keşfetti

  Çetelerin üzerine gidilmezse çoğalır

  MB'den faiz artacak sinyali

  Mumcu’dan CHP’ye: Bu millet kamplaşmayacak

  Atabeyler çetesine 4 tutuklama

  Otogaz istasyonlarına af talebi

  Emlakçılara diploma şartı

  Mağdurlara ‘dâvâ açın’ çağrısı

  “Nitelikli çoğunluk” TBMM gündeminde

  Sağlığa cetvel geldi

  Türkçe eğitim veren okulda kitap sıkıntısı

  Okul müdürlerine prim cezası

  Raporlu öğrenci kötü örnek oluyor

  Gıda denetim elemanları yetersiz

  Güneşle çalışan tekne

  Karadeniz keşfedilmeyi bekliyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004