Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Bölücülere fırsat vermeyelim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Bu ülkenin huzuru, mutluluğu için el ele dayanışma içerisinde, bizi bölmek, parçalamak isteyenlere fırsat vermeyelim’’ dedi.

Erdoğan, Şırnak Spor Salonu’nda partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, medeniyetler ittifakı eş başkanı bir ülke olduğunu söyledi. Erdoğan, İspanya ile birlikte medeniyetler ittifakı projesini sürdürdüklerini ve ayrı dinlere sahip olduklarını belirterek, ‘’Biz öyle bir inanca sahibiz ki, insanları birbirinden ayırmak mümkün mü? Etnik ayrımcılık diye bir şey var mı, olabilir mi? AK Partinin üç tane kırmızı çizgisi var. Birincisi etnik milliyetçiliğe hayır, ikincisi bölgesel milliyetçiliğe hayır, üçüncüsü dinsel milliyetçiliğe hayır’’ dedi.

Erdoğan, yaratılanı yaratandan ötürü sevdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

‘’Önünde sonunda gideceğimiz yer toprak değil mi? Oradan gelmedik mi? Önünde sonunda mezarı açacaklar, mezara gitmeden önce musallaya koyacaklar. Burada hiç kimse ‘Başbakan niyetine’ demeyecek ‘er kişi niyetine’ diyecek. Bana da diyecekler, çoban Ahmet’e, Mehmet’e de diyecekler. Ondan sonra en yakının bile bir gün ağlar, bir hafta ağlar, bir ay ağlar. Ondan sonra bir daha semtine uğrayan olmaz. Eğer hoş seda bıraktıysan ne ala, bırakmadıysan yandın.’’

Türkiye’ye hizmet için çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, ‘’Bu ülkenin huzuru, mutluluğu için el ele dayanışma içerisinde, bizi bölmek, parçalamak isteyenlere fırsat vermeyelim’’ diye konuştu.

Kendileri iktidara gelmeden önce asgari ücret ile 187 kilogram ekmek alındığını, bugünse 300 kilogram ekmek alındığını ifade eden Erdoğan, enflasyonun yüzde 30’lardan 2005 sonu itibarıyla yüzde 7.7’ye düştüğünü, borçlanma faizinin yüzde 69’dan 2005 sonu itibarıyla 13.5’e kadar indiğini söyledi. Erdoğan, ‘’Dün mü daha iyiydi, bugün mü daha iyi, sorun kendinize. Eğer dün bugünden daha iyiyse, AK Parti’ye oy vermeyin. Ama bugün dünden daha iyiyse bizimle birlikte gel bu yola devam et... Bu kadar rahat konuşuyorum, niye? Halep oradaysa mutfak burada’’ dedi.

Sağlık alanında yaptıkları çalışmalara da değinen Erdoğan, SSK hastaneleri ve Sağlık Bakanlığı hastanelerini birleştirdiklerini, SSK’lıların da eczanelerden ilaç alabildiğini anımsattı. Erdoğan, sosyal güvenlik alanında yeni çıkardıkları yasayla her doğan çocuğun sigortalı olacağını anlattı. Buna ana muhalefet partisinin muhalefet ettiğini kaydeden Erdoğan, ‘’Sana ne yahu, sana mı sordular?’’ diye konuştu. Erdoğan, bu konuda hesaplarını iyi yaptıklarını, kaynakları hortumculara değil, millete aktardıklarını söyledi.

/ ŞIRNAK

05.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Lagendijk: AB reformları durma noktasında

  Devletin kurduğu STK'lar

  Erdoğan: Bölücülere fırsat vermeyelim

  Amerika'yı Müslümanlar keşfetti

  Çetelerin üzerine gidilmezse çoğalır

  MB'den faiz artacak sinyali

  Mumcu’dan CHP’ye: Bu millet kamplaşmayacak

  Atabeyler çetesine 4 tutuklama

  Otogaz istasyonlarına af talebi

  Emlakçılara diploma şartı

  Mağdurlara ‘dâvâ açın’ çağrısı

  “Nitelikli çoğunluk” TBMM gündeminde

  Sağlığa cetvel geldi

  Türkçe eğitim veren okulda kitap sıkıntısı

  Okul müdürlerine prim cezası

  Raporlu öğrenci kötü örnek oluyor

  Gıda denetim elemanları yetersiz

  Güneşle çalışan tekne

  Karadeniz keşfedilmeyi bekliyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004