Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Ülker çalıştı, kazandı

Türkiye Basketbol Ligi Play-off final serisinde Efes Pilsen'i üçüncü maç sonunda 62-76'lık skorla mağlup ederek 2005-2006 sezonunun şampiyonu olan Ülkerspor'dabüyük sevinç yaşandı.

Ülkerspor Başkanı Ali Doğan yaptığı açıklamada, "Bu yıl takım olarak çok başarılı bir sezon geçirdik. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandık, Türkiye Kupası'nda final oynadık ve Avrupa'da da TOP 16'ya girmeyi başardık. Aldığımız bu neticelerden dolayı çok mutluyum. Kültürde ve sanatta olduğu gibi basketbolda da önemli yatırımlar yaptık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

ŞAMPİYONLUĞU HAKETTİK

Ülkerspor Baş antrenörü Murat Özyer ise kazanılan şampiyonluk üzerine yaptığı açıklamada, "Öncelikle Ülker ailesine, Başkanımıza, Ergin Ataman hocamıza ve oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Elbetteki bu şampiyonlukta en büyük pay ter döken oyuncularımızındır. Efes Pilsen'li oyuncuları da kutluyorum. Onlar son dört yıldır şampiyonluğa ulaşıyorlardı. Ancak biz bu yıl şampiyonluğu hakettik" dedi.

MİRSAD: İSTEDİK, OLDU

Turuncu Yeşillilerde şampiyonu belirleyen mücadelede 5 sayı- 9 ribaund ve 2 asistlik bir performans sergileyen Mirsad Türkcan ise, "Açıkçası biz 4-0'lık bir sonuç beklemiyorduk. Play-off'larda çok istekli oynadık. Sezona istediğimiz gibi başlamadık ancak daha sonra kendimizi topladık. Efes Pilsen iyi mücadele etmedi. Biz onlardan daha çok istedik" açıklamasında bulundu.

09.06.2006


 

12 Dev Adam'ın Japonya kadrosu açıklandı

Japonya'da düzenlenecek 15. Dünya Şampiyonası finallerinde mücadele edecek (A) Milli Basketbol Takımı'nın aday kadrosu açıkladı.

Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy, Milli Takımlar Direktörü Doğan Hakyemez, Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjeviç, (A) Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, yönetici Barbaros Akkaş ve Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgay Atasü'nün katılımıyla Polat Renaissance Oteli'nde gerçekleştirilen basın toplantısında, 17 kişilikz ilk aday kadro açıklandı.

Dünya Şampiyonası için hazırlıklarına 3 Temmuz Pazartesi günü başlayacak olan milli takımın aday kadrosuna, şu isimler davet edildi: İbrahim Kutluay (Ülkerspor), Kaya Peker, Ermal Kurtoğlu, Kerem Gönlüm, Ender Arslan, Barış Ermiş (Efes Pilsen), Kerem Tunçeri (Beşiktaş), Can Akın, Ümit Türkoğlu (Bandırma Banvitspor), Fatih Solak (Galatasaray), Mutlu Akpınar (Türk Telekomspor), Uğur Kaçaniku (TOFAŞ), Hidayet Türkoğlu (Orlando Magic), Mehmet Okur (Utah Jazz), Serkan Erdoğan (TAU Ceramica Vitoria), Engin Atsür (North Carolina State) ve Hilmi Dinç (Indiana University). Başantrenör Tanjeviç, açıklanan bu kadroyu 24 oyuncuya dek çıkaracaklarını, ancak Dünya Şampiyonası'na 12 oyuncuyla gideceklerini söyledi.

09.06.2006


 

Kupada açılış maçı: Almanya-Kosta Rika

18. Dünya Kupası finalleri bugün Münih'te evsahibi Almanya ile Kosta Rika arasındaki açılış maçıyla başlayacak. Arena Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşma Kanal 1'den naklen yayınlanacak. Finallerde, gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar 2. tura yükselecek..

Yılın en önemli spor organizasyonu olan 18. Dünya Kupası finalleri, 9 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Almanya'nın 12 ayrı kentinde ve stadında gerçekleştirilecek. Kupanın açılış maçında, evsahibi Almanya ile Kosta Rika, bugün TSİ19.00'da, Münih kentindeki Allianz Arena'da karşılaşacak. Finallerde, 8 grupta toplam 32 takım mücadele edecek. Gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar 2. tura yükselecek. Kupada 2. turdan itibaren tek maçlı eleminasyon sistemi uygulanacak. Dev organizasyonda2. tur karşılaşmaları 24 Haziran'da başlayacak ve 27 Haziran'da sona erecek. Çeyrek final maçları 30 Haziran ve 1 Temmuz, yarı final karşılaşmaları ise 4 ve 5 Temmuzda yapılacak. Kupada üçüncülük maçı 8 Temmuz Cumartesi günü Stuttgart, final maçı ise 9 Temmuz Pazar günü başkent Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda yapılacak.

Şampiyonada, toplam 27 orta hakem görev yapacak. Afrika'dan 2, Asya'dan 3, Avrupa'dan 9, Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Bölgesi'nden 3, Güney Amerika'dan 5, Destek ve Geliştirme Grubu'ndan da 5 hakem maçlarda düdük çalacak. Ülkeler arasında bir tek Meskika'dan 2 hakem finallerde yer alacak. Ayrıca Mısır ve ABD'li bir hakem da finallerde görev yapacak. 8 grupta yer alan takımlar şöyle:

(A) Grubu: Almanya, Kosta Rika, Polonya, Ekvador, (B) Grubu: İngiltere, Paraguay, Trinidad-Tobago, İsveç, (C) Grubu: Arjantin, Fildişi Kıyısı, Sırbistan-Karadağ, Hollanda, (D) Grubu: Meksika, İran, Angola, Portekiz, (E) Grubu: ABD, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Gana, (F) Grubu: Avustralya, Japonya, Brezilya, Hırvatistan, (G) Grubu: Güney Kore, Togo, Fransa, İsviçre, (H) Grubu: İspanya, Ukrayna, Tunus, Suudi Arabistan. Kupanın 2. turunda (A) ve (B), (C) ve (D), (E) ve (F), (G) ve (H) gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar birbirleriyle çapraz olarak eşleşecek.

09.06.2006


 

Anelka, Dünya Kupasında yok

Fransa milli takımı teknik direktörü Raymond Domenech, Çin ile oynanan özel maçta sakatlanan Djibril Cisse'nin yerine Lyon takımının golcüsü Sidney Govou'ya milli takıma çağırdı. Cisse'nin sakatlanmasını ardından Demenech'in, ''Fenerbahçe'de top koşturan Anelka'yı aday kadroya çağırabileceği yolunda'' Fransız basınında yorumlar yapılmıştı.

Öte yandan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) her ay yaptığı son değerlendirmeye göre, Almanya'dayarın başlayacak 18. Dünya Kupası finallerinde yer alacak takımlardan favoriler arasındaki son şampiyon Brezilya klasmanda 827 puanla ilk sırada yer alırken, Togo 569 puanla 61. sırada kaldı. Playoff baraj maçında (A) Millileri olaylı bir maç sonrasında eleyen İsviçre ise (G) Grubu'nda Fransa, Güney Kore ve Togo ile karşılaşacak. İsviçre, klasmanda 648 puan elde ederek, 35. sırada kaldı ve finallerdeki grubunda 3. sırayı alabildi.

09.06.2006


 

Özel okullar güreşe el attı

Manisa'da yapılan okullararası Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda 10 sıkletin 6'sında özel okullar birinci oldu.

Türkiye'deki çok sayıda özel okul, ata sporu güreşte de burslu öğrenci almaya başladı. Yaygın olarak basketbol başta olmak üzere, voleybol, yüzme gibi spor dallarına ağırlık veren özel okullar, son yıllarda güreşe de el attı. İlk olarak İzmir'de Özel Yamanlar Koleji'nin güreş takımı kurmasından sonra, ülke çapında pek çok özel okul arka arkaya, güreşte yetenekli öğrencileri burslu olarak almaya ve güreş takımı kurmaya yöneldi. Bunun sonucunda özel okullar kendi aralarında Türkiye şampiyonaları da düzenlemeye başladı. Güreş Federasyonu Asbaşkanı Sebahattin Kasap, ''Manisa'da yapılan okullararası Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda 10 sıkletin 6'sında özel okullar birinci oldu. Bu bizleri gelecek adına çok umutlandırıyor'' dedi.

09.06.2006


 

Şekerspor'dan yıldızlara kanca

Beşiktaş'tan ayrılan Sergen Yalçın'ı renklerine bağlayan İkinci Futbol Ligi'nin yeni ekibi Etimesgut Şekerspor, transferde hız kesmiyor.

Beşiktaşlı Ahmet Dursun'un transferinde pürüzleri gidermeye çalışan yeşil beyazlıların, bir başka siyah beyazlı oyuncu Okan Buruk'u da renklerine bağlamak için yoğun çaba sarf ettiği belirtildi. Başkent ekibinin, Ankaraspor'un gönderme kararı aldığı Ahmet Yıldırım'ın yanı sıra Malatyaspor'da forma giyen Mustafa Özkan ve Serkan Bensol ile de görüşmelerini sürdürdüğü bildirildi.

09.06.2006


 

İstanbul Park'ta Renault şöleni

World Series by Renault Organizasyonu, 17-18 Haziran tarihinde yapılacak. İstanbul Park'da gerçekleştirilecek organizasyonda, yarışseverler Formula 1 tadında yarışlar izleyecek.

Renault'un organizasyonu, Formula Renault 3.5, Eurocap Formula Renault 2.0 ve Eurocup Megane Trophy olmak üzere 3 kategoride yapılacak. Bu arada Renault F1 Team 3. pilotu Heikki Kovalainen, organizasyonsırasında gösteri yapacak. Ayrıca yarışseverler, pitstop etkinlikleri, test sürüşü yapma fırsatı, çok özel standlar, sokakta ilk adımlar çocuk trafik alanı, skid car, carting etkinlikleri, playstation alanları ve simülatörleri ile keyifli anlar yaşayacak.

09.06.2006


 

Banvit Triatlon Yarışları başlıyor

Banvit 1. Euopean Cup 2006 Triatlon Yarışları, 10-11 Haziranda Erdek'te yapılacak. Bandırma Banvitspor Kulübü tarafından düzenlenen yarışlara 18 ülkeden 400'e yakın sporcunun katılacağı bildirildi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, bu tür uluslararası organizasyonların Erdek'in tanıtımı açısından da büyük önem taşıdığını belirterek, ''Triatlonları çok sayıda sporseverin izlemesini istiyoruz. Erdek, artık uluslararası organizasyonları en iyi şekilde yapma aşamasına gelmiştir'' dedi.

09.06.2006


 

Rooney grup maçlarında yok

Almanya'da bugün başlayacak 18. Dünya Kupası Finalleri'nde, İngiltere Milli Takımı, grup maçlarına golcü futbolcusu Wayne Rooney'den yoksun çıkacak.

Manchester United'in resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Rooney'nin dün yapılan sağlık kontrolünde sakatlığının geçtiği, ancak bu futbolcunun grup maçları sonuna kadar takımında yer alamayacağı bildirildi.

Nisan ayında ayağı kırılan ve o zamandan bu yana yeşil sahalardan uzak kalan Rooney, İngiltere Milli Takımı ile birlikte antrenmanlara katılmaya başlamış ve İngiliz medyasında geniş yer bulmuştu. Rooney'nin grup maçlarında oynayamayacak olmasından dolayı golcü futbolcu Jermain Defoe'nun milli takıma dönmesi de kesinleşmiş oldu. Kupada (B) Grubu'nda mücadele edecek İngiltere, 10 Haziran Cumartesi günü ilk maçında Paraguay ile daha sonra da Trinidad Tobago ve İsveç ile karşılaşacak.

09.06.2006


 

Hakemler kulaklık takacak

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Çulcu, teknik adamlar ve sporcular kadar, hakemlerin de bir miktar da olsa hata yapma lüksü bulunduğunu söyledi.

Hakemlerin gelecek sezon maçlarda telsiz kulaklık kullanması konusunda bazı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çulcu, bu konuda Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ile görüştüklerini ve kendisinin de bu uygulamaya sıcak baktığını kaydetti. Çulcu, bu çalışmanın gelecek günlerde netlik kazanacağını belirterek, ''Avrupa liglerinde de kullanılan bu sistem, orta hakemle yardımcı hakem arasında sözlü iletişimi sağlayacak. Bundan önceki dönemde bayraklardaki sinyalizasyon sistemiyle iletişim sağlanıyordu. Telsiz kulaklık sayesinde bütün komut hakemde olacak. Bunun maçlarda fayda sağlayacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

09.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004