Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Barışı küreselleştirelim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, barış ve istikrarın küreselleşmesine katkı sağlayacak her imkanın değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, ‘’Eğer barışın küreselleşmesini sağlayamazsak, şunu iyi bilmemiz gerekiyor ki o noktadan itibaren terör küreselleşmeye başlıyor. Şu an onun bedelini ödüyoruz’’ dedi.


Laikliğin tanımında ortak görüş yok

Türkiye’deki görev süresini tamamlayan AB Komisyonu Temscilcisi Hansjörg Kretschmer, son açıklamalarında dikkate değer mesajlar verdi. Kretschmer, Mil

Ağar: İktidar çözüm üretemiyor

Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar, Hükümetin, Güneydoğu meselesinden Avrupa Birliği’ne, ekonomiden işsizliğe kadar hiçbir meselede çözüm üre


  TMK, tatil öncesi yasalaşacak

Terörle Mücadele Kanun (TMK) Tasarısı, Meclis tatile girmeden önce Genel Kurul’dan geçecek.


  İnsan hakları için dayanışma

İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkan Yardımcısı Avukat Eren Keskin, Türkiye’de ordunun hâlâ tartışılamaz bir tabu olduğunu söyledi.


  AKP, hayal kırıklığına uğrattı

AKP’den ihraç edilen Hatay Milletvekili Fuat Geçen, AKP’nin halka, “Temel değerlerinizle ilgili dik duracağız ve bu değerlerinize saygılı olacağız” sözü vererek kahir ekseriyetle iktidara geldiğini, ancak toplumdan gelen taleplerin gereklerini yerine getirmediğini söyledi. Geçen, AKP’nin başörtüsü meselesini de “çözer gibi” yaptığını kaydederek, “Başörtüsünü çözer gibi yapmak ayrı, çözmek ayrı” şeklinde konuştu.


  “Dinlere saygı için ortak tavır” çağrısına Polonya’ dan destek geldi

Polonya Meclis Başkanı Marek Jurek, TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın insanlığın ortak mirası olan kültür ve dinlere saygı için işbirliği ruhuyla ortak bir tavır alınması çağrısını desteklediğini belirtti.


  Perinçek ve rektöre suç duyurusu

ODTÜ’lü bir grup öğrenci, geçen haftaki ‘’Kemalist Devrim’in Düşünsel Kaynakları’’ sempozyumu öncesi yaşanan olaylarla ilgili olarak İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ve ODTÜ Rektörlüğü hakkında suç duyurusunda bulundu.


  49 dernekten ortak barış bildirisi

Almanya’nın Essen şehrinden 49 ayrı derneğin ortaklaşa hazırladığı ‘’Müslümanların Diyalog, Uyum ve Barış Bildirgesi’’ açıklandı.


  HAK-PAR’a kapatma talebi

Hak-Par’ın 1. Olağan Kongresi’ndeki Kürtçe konuşmalar ve davetiyeler nedeniyle Genel Başkan Abdülmelik Fırat’ ve 13 yönetici hakkındaki davanın duruşmasında, savcı partinin kapatılmasını istedi.


  Savcıdan soruşturma belgelerine kısıtlama talebi

Eryaman’daki bir eve düzenlenen baskınla başlatılan “Atabey Grubu” soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Dilaver Kahveci, soruşturma belgelerinden örnek alınmasının kısıtlanması talebiyle mahkemeye başvurdu.


  Çocuklar müstehcenlik ve şiddetten rahatsız

RTÜK’ün 17 ilde, 7-14 yaşlarında bin 719 öğrencinin katılımıyla yaptığı araştırma sonuçlarına göre lköğretim çağındaki öğrencilerin televizyonda izlemekten en rahatsız olduğu görüntüler, yüzde 82.7 oranıyla “açık saçık ve çıplaklık ihtiva eden görüntüler.


  Yetimler İstanbul’da buluşuyor

İHH İnsanî Yardım Vakfı, İslam coğrafyasının yetimlerini İstanbul’da buluşturuyor. On beş ülkeden gelecek yetimler, 11 Haziran’da gerçekleşecek 2. Uluslar arası Çocuk Buluşması’nda özel sunumlarda bulunacak.


  Dawson: Doğuda STK’lar proje konusunda zayıf

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Martin Dawson, ‘’Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki sivil toplum kuruluşları proje konusunda çok zayıf durumdalar’’ dedi.


  Eczacılardan AKP’li Akgül’e tepki

Eczacı olmayan sermaye sahiplerine eczane açabilmeleri ve açtıkları eczanede işçi olarak eczacı çalıştırmaları ile ilgili hazırladığı 6197 sayılı kanun teklifini TBMM’ye sunan AKP Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül, eczacıların büyük tepkisini çekti.


  ‘Okul polisi’ görevde

Okullardaki şiddet olaylarının önlenmesi amacıyla geçtiğimiz yıl Adana Valiliği öncülüğünde Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile başlatılan ‘’Okul Polisliği Projesi’’ çerçevesinde 40 polis memuru üniversitede eğitim alırken, uygulama bu yıl da devam etti.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004