Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Trabzon'a takas oyunu

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, Herta Berlin'in Brezilyalı futbolcusu Marcelinho'ya karşılık takım kaptanı Fatih Tekke ve bir miktar para talep ettikleri konusunda basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Asbaşkan Sayitoğlu, kaptan Fatih Tekke'nin son günlerde transfer haberlerinin basında sıkça yer aldığını ve bunun kendilerini rahatsız ettiğini ifade etti.

Bundesliga takımlarından Hertha BSC Berlin'in Trabzonspor'un golcü futbolcusu Fatih Tekke ile ilgilendiğini futbolcunun menajeri Ceylan Çalışkan doğruladı. Trabzonspor ile sözleşmesi devam etmesine rağmen bordo-mavili takımdan ayrılacağını açıklayan yıldız futbolcu, Avrupa kulüplerinin tekliflerini değerlendirmeye başladı. Futbolcunun menajeri Ceylan Çalışkan, yaptığı açıklamada Fatih Tekke ile ciddi olarak ilgilenen kulüplerin başında Hertha BSC Berlin'in geldiğini ve Alman kulübün genel menajeri Dieter Höness ile geçen hafta Berlin'de 6 saat süren bir görüşme yaptıklarını söyledi. Çalışkan, Hertha BSC Berlin'den gelecek resmi teklifi Trabzonspor Kulübü'ne ileteceklerini belirtti. Bu arada, Hertha BSC Berlin'in Fatih Tekke'ye karşılık bordo-mavili takıma Brezilyalı futbolcu Marcelinho'yu teklif ettiği belirtiliyor.

YALANLAMA

Öte yandan Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, Herta Berlin'in Brezilyalı futbolcusu Marcelinho'ya karşılık takım kaptanı Fatih Tekke ve bir miktar para talep ettikleri konusunda basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Asbaşkan Sayitoğlu, kaptan Fatih Tekke'nin son günlerde transfer haberlerinin basında sıkça yer aldığını ve bunun kendilerini rahatsız ettiğini ifade etti. Sayitoğlu şöyle konuştu:

MENAJERLERİN OYUNU

"Transfer etmeyi düşündüğümüz Herta Berlin'in futbolcusu Marcelinho ile ilgili girişimlerimiz sürüyor. Ancak bu futbolcuya karşılık Fatih Tekke'yi takasta kullanmak istediğimiz ve akabinde 3 milyon Euro para istediğimiz haberleri gerçeği yansıtmıyor. Menajerlerin bir oyunu olarak görüyoruz. Fatih, bizim sözleşmeli oyuncumuz ve şuan hiçbir yere bırakmayı düşünmüyoruz."

Dış transferde ise yabancı kontenjanında boşalma olması halinde yerlerine en iyi şekilde dolduracaklarını belirten Sayitoğlu, taraftarların sabırlı olmasını istedi.

Yabancı transferinde son söz Lazaroni'nin

Trabzonspor'da iç ve dış transfer çalışmaları sürüyor. Bordo-mavili kulübün yerli oyuncu transferinde Samsunspor'dan Adnan, Denizlispor'dan Mustafa Keçeli ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Murat Ocak'ı transfer etmek istediği belirtildi. Futbolcuların bonservisi konusunda görüşmelerin sürdüğü ve bu 3 oyuncunun haricinde şimdilik yerli futbolcu düşünülmediği kaydedildi. Yabancı transferinde ise bazı futbolcularla görüşmelerin sürdüğü ve çarşamba günü Türkiye'ye gelecek teknik direktör Lazaroni'nin beklendiği bildirildi. Tomas Jun'un yurt dışının yanı sıra yurt içinden de bir takıma verilebileceği, maliyeti düşük olan Djokaj'a ise talep gelmemesi halinde sözleşmesinin fesh edilebileceği kaydedildi.

20.06.2006


 

Aziz Yıldırım'a 'devam et' baskısı

Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Tahsin Kaya, 24-25 Haziran tarihlerindeki olağanüstü genel kurulda yeniden aday olup olmayacağı konusunda henüz açıklama yapmayan başkan Aziz Yıldırım'ın, görevine devam etmesini istediklerini bildirdi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki yeni kulüp binasında Aziz Yıldırım'ı ziyaret eden Kaya, yaptığı açıklamada, ''Başkan Aziz Yıldırım'ın görevine kaldığı yerden devam etmesini istiyoruz. Eski başkanlar olarak ona sonuna kadar destek vermeye hazırız'' dedi. Kaya'nın, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamalarında, şu ifadeler yer aldı:

''Sağlık problemleri eğer kendisini çok zorluyorsa birşey söylemeye hakkımız yok. Ancak, Fenerbahçe'nin ilerlemesi ve geleceği için Aziz Yıldırım'ın başkanlığı büyük önem taşıyor. Benim de başkanlığı bırakmamın nedenlerinden bir tanesi annemin rahatsızlığıydı. Ancak, hiç kimse Fenerbahçe'deki görevinden kolay kolay kopamaz. Aziz Yıldırım da kopamayacaktır diye düşünüyorum.'' Yıldırım ile yaptığı görüşmeden sonra stadı, müzeyi ve FBTV'yi gezen Kaya, yapılan çalışmaları çok beğendiğini kaydetti.

Hakkari'de F.Bahçe Yaz Okulu

Fenerbahçe Spor Kulübü, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Yaz Futbol Okulu açtı. Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet stesinde yaptığı açıklamaya göre, batısında Cilo Dağı, kuzeyinde Mor Dağı, doğusunda İran sınır dağları ve Güneyinde Cilo Dağları'nın uzantısı olan Sipiriz Sıra Dağları'yla çevrili 1950 rakımlı Türkiye'nin en yüksek ovası olan Yüksekova'da, Fenerbahçe Yaz Futbol Okulu'nun açılışı yapıldı. Fenerbahçe Yüksekova Futbol Okulu, yaz sezonu boyunca hafta içi her gün eğitim verecek.

20.06.2006


 

Almanya kendinden emin

Almanya Teknik Direktörü Jürgen Klinsmann, yarın Ekvador'a karşı oynayacakları karşılaşmaya hazır olduklarını ve grup birincisi olmak istediklerini söyledi.

Klinsmann, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Ekvador maçının çok zor geçeceğini belirterek, ''Grup birincisi olmak istiyoruz'' dedi. Klinsmann, takımda tüm oyuncuların sağlıklarının iyi olduğunu belirterek, kaleci Oliver Kahn'nın sakatlığının da ciddi olmadığını belirtti. Basın toplantısı öncesi Afganistan'da görev yapan Alman askerleri ile de telefon bağlantısı yapıldı ve Klinsmann askerlerin sorularını cevapladı.

RAUL KRİZİ

Gruptaki ilk maçında Ukrayna karşısında sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrılan İspanya'da, takım kaptanı Raul'un ilk 11'de yer almaması kriz meydana getirdi. Tecrübeli golcünün yedek kalması nedeniyle huzursuz olduğu ve bu sorunun takımın genel havasını olumsuz olarak etkileyebileceği belirtildi.

SUÇLAMA

Dünya Kupası Organizasyon Komitesi, bazı maçlarda tribünlerin boş kalmasının nedeninin sponsorlar olabileceğini açıkladı. Komite yetkilileri, yaptıkları açıklamada, Leipzig'de kullanılmayan biletlerin çoğunun sponsorlar tarafından satın alındığının belirlendiğini kaydettiler.

20.06.2006


 

Moto GP'de talihsiz kaza

İspanya'nın Barcelona kentindeki Moto GP yarışlarında pistte meydana gelen bir kazada 2 İtalyan ve bir İspanyol pilot yaralandı

Yarışın hemen başlangıcında meydana gelen kazada, İspanyol Sete Gibernau ile İtalyan pilotlar Loris Capirossi ve Marco Melandri yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Capirossi ve Melandri kontrol amacıyla da olsa helikopter ile hastaneye götürülürken, Gibernau'yu taşıyan ambulansın da yolda hafif bir kaza yaptığı bildirildi. Verilen bilgilerde ayrıca, Ducati pilotları Gibernau ve Capirossi'nin gelecek hafta Hollanda'da yapılan yarışta piste çıkmalarının zor olduğu ifade edildi.

20.06.2006


 

Ekrem Yavuz başpehlivan

Tekirdağ 42. Kiraz Festivali çerçevesinde düzenlenen, 13. Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Ekrem Yavuz kazandı.

Yağlı güreşler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Tekirdağlı Hüseyin Alkaya heykeline çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 9 kategoride, 120 pehlivanın katıldığı yağlı güreşler öncesi ağalık seçimi yapıldı. 13 yıldır güreş ağalığını aralıksız sürdüren Halil Sayı 15 bin YTL ile 14. kez ağalığı kazandı. Güreşlerde başpehlivanlığı Ekrem Yavuz kazanırken, Şükrü Kazan ikinci, Gökhan Arıcı da üçüncülüğü elde etti. Ekrem Yavuz ve dereceye giren başpehlivanlara madalya ve ödüllerini belediye başkanı Ahmet Aygün, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ahmet Kambur, eski Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu ile Tekirdağ Hüseyin Pehlivan Güreşleri Ağası Halil Sayı verdi.

20.06.2006


 

1 milyon avro'luk raket çalındı

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da, üzerinde 1,700 parça elmas bulunan ve bir milyon avro değerindeki tenis raketinin kapkaççılar tarafından çalındığı bildirildi.

Polisten verilen bilgiye göre, Amstel Otel'de hafta sonunda düzenlenen ve önceki akşam sona eren mücevher fuarının ardından, 'Coster Diamonds' şirketine ait raket, şirket görevlisi şaşırtılarak çalındı. Görevli, raketi otelin önünde bekleyen araca tam koyacağı sırada otomobilin altında inleyen bir kadın sesi duydu ve ona bakmak isterken, kadının arkadaşları olduğu bildirilen iki kişi raketi kaparak kaçtı. Güvenlik görevlileri, raketi bulabilmek için hırsızları kovalarken kadın da kaçmayı başardı.

20.06.2006


 

Samandıra güreşlere hazırlanıyor

Samandıra Belediye Başkanı Yusuf Büyük, Geleneksel Abdurrahman Gazi Yağlı Pehlivan Güreşlerinin 15 Temmuz 2006 tarihinde, Tören alanında yapılacağını açıkladı.

Şaban Yılmaz, Recep Kara, İrfan Şen, Ümit Balta, Ziya Ünlü, Eyüp Ünlü, Fatih Çakıroğlu, Servet Bulut, Murat Baştürk, Mahmut Kavakçı, Şaban Donat, Ahmet Doğu ve Vedat Ergin gibi ünlü başpehlivanların katılacağı güreşlerin Kırkpınar usulü olup, kıran kırana geçeceğini belirten Başkan Yusuf Büyük, “Kırkpınar’ın rövanşı niteliğinde olacak Samandıra güreşlerinde halkımız güreşe doyacak. Hazırlıklara şimdiden başladık” dedi. Başkan Büyük, güreşlerde 2 kere üst üste başpehlivan olan güreşçiye Altın Kemer verileceğini sözlerine ekledi.

20.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004