Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB sözünü tutmalı

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn de, İngiltere’de yayımlanan The Guardian gazetesinin Türkiye özel ekinde yer alan açıklamasında, “Türkiye’de reformların hız kaybetmesi, Fransa ve Avusturya gibi ülkelerde Türkiye’ye duyulan antipatinin süreci tehdit ettiğini” belirterek “Avrupa sözünü tutmalı” dedi.


Erdoğan: Krizlerin acısını unutmadık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin, tarihinin en ağır ekonomik krizlerinden birini 24 Şubat 2001’de yaşadığına işaret ederken, “Bu acı tecrübe

Gül: Kendi mesajımızı sunduk

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüşmesinde, başka ülkelerin mesajlarını sunmak için


  Şefkat kahramanı duâlarla uğurlandı

Nezaketi ve şefkatiyle anılan Zeynep Münteha (Polat) Kurşunoğlu, önceki sabah vefat etti. Ömrünü Risale-i Nur hizmetiyle geçiren Kurşunoğlu’nun cenazesi Eyüp Sultan Mezarlığında Mustafa Polat ile Zübeyir Gündüzalp’in yanına defnedildi.


  Yılmaz, Şemdinli'de suçluyu buldu!

Yüce Divan’da yargılanırken aftan yararlanan eski Başbakan Mesut Yılmaz, Şemdinli olaylarından sonra yaşanan gelişmelerin sorumluluğunu hükümete yükledi. Yılmaz’a göre, Şemdinli hükümetin komplosu.


  Danıştay zanlısı ek ifade verdi

Danıştay 2. Dairesi üyelerine yönelik silahlı saldırının faili olarak tutuklu bulunan Alparslan Arslan, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan’a ek ifade verdi.


  Erdoğan’ın ağabeyi vefat etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ağabeyi Hasan Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.


  Taşımacılık faslında taramalar başladı

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki katılım müzakerelerinde 14’üncü fasıl olan taşımacılık politikasıyla (ulaştırma) ilgili tanıtıcı tarama toplantısı başladı.


  DTP kongresi için savcılık devrede

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) önceki gün yapılan 1. Olağan Kongresi’ne ilişkin Ankara Emniyet Müdürlüğünden bilgi ve belgeleri isteyecek.


  Ağar: Millet neyi aradığını biliyor

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, sağda ve solda ittifak arayışlarını değerlendirerek, ‘’Millet neyi aradığını ve kiminle doğru yola ulaşacağını bilmektedir. Bize göre milletin böyle bir arayışı yoktur’’ dedi.


  Meslek liseliler bu kez bakanlık mağduru

MAZLUMDER İstanbul Şubesi, meslek liseli öğrencilere yönelik hukuksuzluğun bu kez kayıtlarını bilfiil silen Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldığına dikkat çekerek, sınav kağıtları gönderilmediği ve bakanlığın web sitesinde isimlerini bulamadıkları için önceki gün gerçekleştirilen açık lise sınavına giremeyen öğrenciler de mağduriyetlerinin giderilmesi çağrısında bulundu.


  Mardin’de bir terörist ölü ele geçirildi

Mardin’in Derik ilçesinde terör örgütü PKK üyesi bir terörist ölü olarak ele geçirildi.


  Manavgat normale döndü

Antalya’da, Manavgat Şelalesi’nde önceki gün meydana gelen ve 3’ü turist 4 kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin de yaralandığı patlamanın ardından hayat normale döndü.


  Said Nursî, İslâm dünyasına ufuk açtı

Yeni Asya’nın sorularını cevaplandıran gazeteci-yazar Mehmet Barlas, “Said Nursî’yi ve eserlerini biliyor musunuz?” sorusu üzerine şöyle konuştu: “Gazeteci olduğum için her şeyi okumak zorundayım. Said Nursî Türkiye’nin düşünürlerinden biri. İslâm dünyasına yeni bir ufuk açmış. Rusya’daki esaret yıllarında o farklı dünyanın iyi yanlarını algılamış.”


  2 bin abonenin suyu kesildi

Van Belediyesi Su İşletmesi Müdürlüğü Kaçak Su Birimi ekiplerince, kentte kaçak su kullanan ev ve iş yerlerine yönelik 2 aydır yapılan denetimlerde, bahçe sulamasında kullanılan 10 bin metre hortum ele geçirildi.


  Yeni ayakkabıyı giyemedi

Adana’nın Karataş ilçesindeki çadırlardan birinde tarım işçisi ailesiyle yaşayan 10 yaşındaki Adem Deveci, kendisine gönderilen 15 paket hediyeyi heyecanla açtı. Adem Deveci, ilk kez sahip olduğu kaliteli bir çift ayakkabıyı giymeye kıyamayınca eski lastik ayakkabılarıyla çadırına döndü.


  Hırsıza fırsat vermeyin

Uzmanlar, yaz aylarında tatile çıkılması ya da balkon kapısı ve pencerelerin açık tutulmasının hırsızların işini kolaylaştırdığını belirterek, bu aylarda ekstra tedbirler alınması gerektiğini bildirdi.


  Çocuk yaşta Kur'ân’ı hatmetti

Furkan daha 5 yaşında. Henüz ‘r’ harflerini söyleyemiyor; ama 4 ayda Kur’ân-ı Kerim’i okumayı öğrendi. Furkan’ın Kur’ân öğrenme süreci, annesinin Eylül ayında aldığı CD’ler ile başlamış. Fatma Hanım, Kur’ân okumasını düzeltmek amacıyla çalışmaya başlayınca o da öğrenmek istemiş.


  Sosyal güvenliğe katkı arttırıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre, bütçeden sosyal güvenlik kurumlarına yapılan transferlerin Gayrisafi Milli Hasılaya (GSMH) oranı 1994-2006 arasında 4.3 kat arttı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004