Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Krizlerin acısını unutmadık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin, tarihinin en ağır ekonomik krizlerinden birini 24 Şubat 2001’de yaşadığına işaret ederken, “Bu acı tecrübenin izlerini hâlâ yaşıyoruz. Ancak dün krizlerin pençesinde ağır sıkıntılar yaşıyorken, bugün çok daha rahatız’’ dedi. Erdoğan, barış içinde müreffeh bir dünyanın herkesin hayali olduğunu belirterek, bu yolda uğraştıklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Ülkemde bütün bürokratlarıma, valilerime, kaymakamlarıma onu söylüyorum: Eğer masanızdan bu ülkeyi yönetiyorsanız, bu ülkeye hizmet etmiyorsunuz, ihanet ediyorsunuz’’ dedi.

Erdoğan, Grand Cevahir Otelde düzenlenen ‘’3. Uluslararası Şartlı Nakit Transferleri’’ konferansında yaptığı konuşmada, şartlı nakit transferleri projesinin eğitimde çok önemli olduğunu belirterek, 1,5 milyona aşkın çocuğu, proje kapsamında sağlanan imkânlardan yararlanmaya teşvik ettiklerini söyledi. Proje kapsamında ilköğretimdeki erkek öğrencilere 18, kızlara 22, ortaöğretimde erkeklere 28, kızlara ise 39 YTL ödediklerini kaydeden Erdoğan, bu ödemenin devam ettiğini bildirdi. Başbakan Erdoğan, burada bir incelik olduğuna dikkati çekerek, bu paranın annelerin banka hesabına yatırıldığını belirtti. Erdoğan, ‘’Niye? Biliyoruz ki annenin o şefkatteki farklılığı, annenin yavrusuna olan bağlılığı, bir babaya göre çok farklıdır’’ diye konuştu.

Bu uygulamayla bir ayrımcılık yaptıklarını da ifade eden Erdoğan, ‘’Ancak bu ayrımcılık, pozitif ayrımcılıktır. Kız çocuklarına okula devam etmeleri kaydıyla daha fazla yardım veriyoruz. Bunun da meyvelerini toplamaya başladık. Şu anda şartlı nakit transferinden faydalanan ve birinci sınıfa devam edenlerin yüzde 50’si kız çocuklarıdır. Amacımız, diğer eğitim kademelerinde de kız çocuklarının okula kayıt ve devam oranını arttırmaktır’’ dedi.

Erdoğan, çocukların ileri dünya ülkeleriyle aynı şartlara sahip olmalarını sağlamanın bir sorumluluk ve idrak meselesi olduğunu kaydederek, ‘’Zaten biz siyasilere düşen görev de bu değil mi? Biz de bu görevi yapıyoruz’’ diye konuştu.

Erdoğan, bu yıl ilköğretimde olduğu gibi ortaöğretimde de ders kitaplarının ücretsiz verileceğini hatırlatarak, ‘’Kulağımıza bazı sözler geliyor, ‘Fakire veriyorsunuz anlıyoruz, ama zengin öğrenciye niye veriyorsunuz’. Bizim iktidar olarak buna yaklaşımımızda öğrencinin zengini, fakiri olmaz’’ dedi.

MASANIZDA OTURMAYIN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında bir süre önce ziyaret ettiği Sudan Darfur’daki bir kampla ilgili izlenimlerini de anlattı.

Erdoğan, 30 bin insanın yaşadığı bu kampta, okul ve hastane olmadığını, hijyenik şartların bulunmadığını belirterek, bu eksikliklerin giderilmesi konusunda TİKA ve Kızılay’ın birlikte çalışması için karar aldığını, bu çalışmanın sürdüğünü kaydetti.

Başbakan Erdoğan, dünyanın buralara el uzattığını gördüğünü, ancak yapılanların ‘’bürokratik işlemlerin ötesine geçemediğini’’ söyledi.

Erdoğan,’’Yani uygulamada neticeleri göremiyoruz. İşin şov kısmı ağır basıyor. Şov kısmından ileri gitmemiz lâzım. Orada yaşayan yavruların, bunları yaşaması, tatması lâzım’’ diye konuştu. Bunu bizzat kendisinin orada görerek yaşadığına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

‘’Artık bazı gerçeklere inanmıyorum. Ülkemde de bütün bürokratlarıma, valilerime, kaymakamlarıma onu söylüyorum: Eğer masanızdan bu ülkeyi yönetiyorsanız, bu ülkeye hizmet etmiyorsunuz, ihanet ediyorsunuz. Niye? Bir vali masasında oturmayacak, bulunduğu ilin bütün ilçelerini, köylerini gidip dolaşacak. Benim vatandaşım nasıl yaşıyor, gidip bunu yerinde görecek. Okulların, hastahanelerin durumları nedir, gidip yerinde görecek. Yoksa gel masada otur, oradan aç telefonu talimat ver. Bununla uygulamayı göremezsiniz, netice alamazsınız.’’

Acı tecrübelerin izlerini taşıyoruz

Konferansta tüm dünyada yoksulluğun etkilerinin azaltılmasının tartışılacağını, tecrübelerin paylaşılacağını dile getiren Erdoğan, “Türkiye tarihinin en ağır ekonomik krizlerinden birini 24 Şubat 2001’de yaşadı, bu acı tecrübenin izlerini hâlâ yaşıyoruz. Ancak dün krizlerin pençesinde ağır sıkıntılar yaşıyorken, bugün çok daha rahatız, çok daha mutluyuz” dedi.

Türk ekonomisinin son üç yılda başarı çıtasının yükseldiğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin bunun çok daha ötesini yakalayacak potansiyele sahip olduğunu söyledi. Erdoğan, bu yolda ilerlerken toplumun her kesimine ulaşmayı, her kesimini kucaklamayı hedeflediklerini belirterek, “Bu hedef bundan sonra da devam edecek. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti demokratik ve laik olmanın yanı sıra sosyal bir hukuk devletidir” diye konuştu.

/ İSTANBUL

27.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB sözünü tutmalı

  Erdoğan: Krizlerin acısını unutmadık

  Gül: Kendi mesajımızı sunduk

  Cehalet en büyük dert

  Şefkat kahramanı duâlarla uğurlandı

  Yılmaz, Şemdinli'de suçluyu buldu!

  Danıştay zanlısı ek ifade verdi

  Erdoğan’ın ağabeyi vefat etti

  Taşımacılık faslında taramalar başladı

  DTP kongresi için savcılık devrede

  Ağar: Millet neyi aradığını biliyor

  Meslek liseliler bu kez bakanlık mağduru

  Mardin’de bir terörist ölü ele geçirildi

  Manavgat normale döndü

  Said Nursî, İslâm dünyasına ufuk açtı

  2 bin abonenin suyu kesildi

  Yeni ayakkabıyı giyemedi

  Hırsıza fırsat vermeyin

  Çocuk yaşta Kur'ân’ı hatmetti

  Sosyal güvenliğe katkı arttırıldı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004