Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Terim: Buna da şükür

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Milli Takımın 6 maç olan cezasının 3 maça indirilmesiyle ilgili sorulara "Buna da şükür" diye cevap verdi. Terim, "Ancak herkesin son ibareyi iyi okuması lazım. Herkesin unutmaması gereken hazırlık maçı da olsa bir olay çıkması durumunda ceza şıfırdan başlar. Bundan sonra hepimiz daha dikkatli davranırız" dedi.

Milli Takımın ve Galatasaray'ın bir dönem vazgeçilmez futbolcularından biri olan milli futbolcu Ümit Davala, son imzayı İzmir'de nikah defterine attı. Tuğçe Gökdağ ile hayatını birleştiren Davala'nın düğününde nikah şahitliklerini Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim yaptı. Düğüne Galatasaray'ın unutulmaz oyuncuları Hagi, Popescu, Ümit Karan, Emre Belözoğlu, Okan Buruk, Emre Aşık, Bülent Korkmaz katıldı.

NİSBİ İYİLEŞTİRME

Törene katılan Şahin ve Terim, gazetecilerin Milli Takımın 6 maç olan cezasının 3 maça indirilmesiyle ilgili sorularını cevapladı. Bakan Şahin, milli takıma verilen 6 maçlık cezayı FİFA'nın 3 maça indirmesini "Nisbi bir iyileştirme" olarak değerlendirdi. Baştan beri 6 maçlık cezanın ağır olduğunu söylediklerini ifade eden Şahin, ancak Türk Milli Takımı'na güvendiklerini ve her şartta millilerin Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkını elde edeceğini belirtti.

FİNAL YORUMU

Şahin, "Bir hatayı nispetende olsa düzelttiler. Herhalde FİFA bizim Uluslarararı Spor Mahkemesi'ne (CAS) gitmemizden çekindi. Oraya gitmeyelim diye o cezayı yarı yarıya indirdiklerine inanıyorum. Türkiye için hayırlı olsun" dedi. Uluslararası Hakem Mahkemesi'ne gidilmesi durumunda kişisel görüşünün, durumun daha iyi olacağı yönünde olduğunu da kaydeden Şahin, ancak bu kararı federasyonun verdiğini ve federasyonun tercihini de anlayışla karşıladığını dile getirdi. Şahin, Dünya Kupası'nda finalin Brezilya ile Almanya arasında oynanacağı tahmininde bulundu.

ARTIK OLAY OLMAMALI

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ise dışarıda seyircisiz oynanacak olan 6 maçın 3'e indirilmesine, "Buna da şükür" diyerek cevap verdi. Başta Şenez Erzik ve Haluk Ulusoy olmak üzere cezanın indirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Terim, "Buna da şükür. Öncelikle bu üç maçımızı hangi ülkede, hangi statda oynayacağız, bunu kararlaştıracağız. Emre'nin cezası 4'e indirildi ama temennimiz daha aşağı inmesiydi. Ancak herkesin son ibareyi iyi okuması lazım. Herkesin unutmaması gereken hazırlık maçı da olsa bir olay çıkması durumunda ceza şıfırdan başlar. İnşaallah bundan sonra hepimiz daha dikkatli davranırız." dedi.

27.06.2006


 

FIFA'da milyonlarca avro rüşvet dağıtılmış

BBC muhabiri Jennings'in ortaya çıkardığı skandalda ISL adlı şirketin FIFA yetkililerine milyonlarca avro rüşvet verdiği iddia edildi.

İlk olarak İngiliz TV kanalı BBC'de yayınlanan Panorama programında açıklanan FIFA'daki rüşvet skandalı büyüyor. Panorama programında FIFA Başkanı Sepp Blatter ve üst düzey yetkilileriyle Adidas'ın yan kuruluşu olan İnternational Sport Leisure (ISL) adlı şirketin karıştığı rüşvet skandalı, yeni gelişmelerin ortaya çıkmasıyla ciddi bir boyut kazandı.

Flemanca yayın yapan Belçika resmi televizyonu VRT, Panorama programının araştırmacı gazetecisi Andrew Jennings'in iddialarına yer verdi. Jennings, programda, Blatter ve yöneticilerden Joao Havelange'nin, eski ticari ortakları ISL ile ilişki halinde, pozisyonlarını kötüye kullandıklarını iddia etmişti.

Bir dönem Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nde başkanlık da yapan Havelange ile Blatter'in bir çok üst düzey yetkiliyle birlikte, ISL'den milyonlarca avro rüşvet aldığı kaydedilirken, bu paraların, yöneticilerin Honkong ve Lichtenstein'da bulunan hesap numaralarına yatırıldığı, İsviçre Federal Polis yetkilisi Thamas Hildebrand tarafından da doğrulandı.

ISL'nin son 4 dünya kupasında tüm sponsorluk ve televizyon yayın haklarını üstlendiği ve bunun için yöneticilere bol bol para verdiği ifade edildi. Olaylardan sonra iflas eden ISL şirketinin tüm mal varlığına adli makamların el koyduğu belirtildi.

Bu arada, olayların, ISL'nin rüşvet olarak vereceği 160 bin avroyu FIFA'nın eski başkanı Joao Havelange'nin gizli hesabı yerine yanlışlıkla FIFA'nın direkt hesabına yatırmasıyla ortaya çıktığı belirtildi. Rüşvet alan tüm üst düzey yetkililerin, aldıkları bu paraları iflas eden ISL şirketine geri ödemesi kararlaştırılırken, elinde belgeleri bulunan BBC muhabiri Jenningson'a göre, bu paralar yöneticilerin değil FIFA'nın kendi hesabından geri ödendi.

27.06.2006


 

Yattara'nın dönüşü yine sorun oldu

Trabzonspor'un Gineli oyuncusu İbrahim Yattara'nın gelişi yine sorun oldu. Trabzon'a gelmeyen ve hala ülkesi Gine'de bulunan Yattara'ya hocanın raporu doğrultusunda ceza verilebileceği kaydedildi.

Trabzonspor futbol takımı 20062007 sezonunu açarken, dünkü toplantıya izin alarak katılmayan İbrahim Yattara, hala Trabzon'a gelmedi. Ülkesi Gine ya da Belçika'ya her gidişi sonrası dönüşü sorun olan Yattara, bu kez de zamanında kampa katılmadı.

Biri iki günden beri telefonla da ulaşılamayan Yattara, dün kulüp görevlileriyle yaptığı görüşmede, kendisinin Gine'de olduğunu ve bilet sorununu çözdükten sonra Türkiye'ye döneceğini belirtti. Mazereti konusunda açıklama yapmaktan kaçınan yıldız oyuncu, Türkiye'ye döndükten sonra bu konuda ilgili kişi ve hocaya savunmasını vereceğini kaydetti.

Bu hafta içerisinde Trabzon'a gelmesi beklenen Yattara'ya Teknik Direktör Sebastiao Lazaroni'nin raporu doğrultusunda ceza verilebileceği belirtildi. Trabzonsporlu futbolcular, dün sağlık kontrolünden ve laktak testinden geçti. Yeni sezon öncesi dün toplanan bordomavili takımda bir grup futbolcuya Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde laktak testi yapıldı. Teknik direktör Sebastiao Lazaroni de laktak testini izledi.

27.06.2006


 

Uğur: Fener'de kalıcı olacağım

Fenerbahçe'nin yeni transferi Uğur Boral, 'Endişem yok. Kendime güvenen bir insanım. Bu yüzden büyük camiayı seçtim. Buraya kalıcı olmaya ve buraya layık olmaya geldim. İnşallah öyle olacağını umut ediyorum'' diye konuştu.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Uğur Boral, sarı-lacivertli takıma kalıcı ve layık olmaya geldiğini söyledi. Samandıra Tesislerindeki antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Uğur, ''Endişem yok. Kendime güvenen bir insanım. Bu yüzden büyük camiayı seçtim. Buraya kalıcı olmaya ve buraya layık olmaya geldim. İnşallah öyle olacağını umut ediyorum'' diye konuştu.

100. YIL ÇOK ÖNEMLİ

Sarı-lacivertli futbolcu başkan Aziz Yıldırım'ın, kongrede yaptığı ''Camiaya borcumuz var. Futbolculara Coca Cola kupası dahi olsa almaları gerektiğini söyledim'' şeklindeki sözleri hatırlatılması üzerine şunları kaydetti: ''Kesinlikle başkanımız bu camiaya çok şeyler katmış bir insan. Kesinlikle bu futbolcuların ona borcu olduğu doğrudur. Bizim de çalışmalarımız bu doğrultuda. Herkes bunun bilincinde. 100. yıl çok önemli bir yıl, herkes farkında. İnşallah başkanımıza borcumuzu öderiz. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Böyle olacağını düşünüyorum. Bu sıcakta bu özveriyi görünce ben umutlanıyorum. İnşallah bu umudumuz boşa çıkmaz.'' Uğur, teknik direktör yokluğunu şimdiye kadar hiç fark etmediğini de kaydetti.

27.06.2006


 

Fener taraftarı "Capello" dedi

Teknik direktör arayışlarını sürdüren Fenerbahçe'de taraftarlar arasında yapılan ankette, sarı-lacivertlilerin büyük bir bölümü, oyunu İtalya'nın Juventus takımını çalıştıran Fabio Capello'dan yana kullandı.

Maraton.com.tr adresli internet sitesinde yapılan ve 5 bin kişinin katıldığı ankette taraftarların yüzde 30'u İtalya'da küme düşmesi sözkonusu olan Juventus'un başarılı çalıştırıcısı Fabio Capello'yu takımlarının başında görmek istediği yönünde oy kullandı. Taraftarların yüzde 19'u eski teknik direktörleri olan ve halen Alman milli takımında antrenör olarak görev yapan Joachim Löw'ü, yüzde 15'i Brezilya Milli Takımı teknik direktörü ve yine eski çalıştırıcıları Carlos Aberto Parreira'yı, yüzde 10'u ise Felipe Scolari'yi, yüzde 7'si Hactor Cuper ve Jose Pakerman'ı, yüzde 3'ü SvenGoran Eriksson'u ve yüzde 2'si de Alberto Zaccheroni'yi tercih etti.

27.06.2006


 

Hünkar Çayırında Sezgin başpehlivan

Kocaeli'nin Gebze İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 12. Geleneksel Hünkar Çayırı Yağlı Güreş müsabakalarında, Başpehlivanlığı geçen yılın şampiyonu Sezgin Yüksel, Ekrem Yavuz'u yenerek ikinci kez kazanarak altın kemeri aldı.

Gebze Belediyesi tarafından Fatih Sultan Mehmet'in sefere gitmeden önce orduyu toplamak için otağını kurduğu ve aynı zamanda zehirlenerek öldürüldüğü yer olarak bilinen Hünkar Çayırı'nda, bu yıl 12.'si düzenlenen Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'nde, Başpehlivanlığı geçen yılın da şampiyonu olan Gebze Belediyesi Başkanı İbrahim Pehlivan'ın pehlivanı Sezgin Yüksel tekrar kazanarak 2. kez altın kemer ve 50 cumhuriyet altını kazandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği güreşlere, Türkiye'nin dört bir tarafından yaklaşık 320 kadar çeşitli yaş grubundan pehlivan katıldı.

27.06.2006


 

Wimbledon Turnuvası dün başladı

Sezonun 3. ''Grand Slam'' mücadelesi olan 120. Wimbledon Tenis Turnuvası, İngiltere'nin başkenti Londra'da, dün ilk tur maçlarıyla başladı.

Turnuvanın tek erkeklerde son şampiyonu, dünya sıralamasında bir numarada yer alan ve turnuvaya bir numaralı seribaşı olarak katılan İsviçreli raket Roger Federer, ilk tur maçında, Nottingham'da şampiyon olan 20 yaşındaki Fransız Richard Gasquet ile karşılaşacak. Bjorn Borg'un, çim kortta 41 maçlık art arda galibiyet rekorunu kırmak için mücadele edecek olan Federer, kendisini zor bir maçın beklediğini, önceki hafta yapılan bir turnuvada kendisini zorlayan Gasquet'i bir bakıma kendisine benzettiğini söyledi. İlk tur maçında SırbistanKaradağlı Boris Pasanski ile karşılaşacak 25 numaralı seribaşı ABD'li raket Andre Agassi, Wimbledon'da son kez mücadele edecek.

27.06.2006


 

Beşiktaş ter attı

Beşiktaş, 1 günlük iznin ardından yeni sezon hazırlıklarını bu sabah basına kapalı yaptığı antrenmanla sürdürdü. BJK Nevzat Demir Tesislerinde teknik direktör Jean Tigana yönetiminde yapılan antrenmana, izinleri biten milli oyuncular İbrahimToraman, Gökhan Zan, İbrahim Akın ve Burak da katıldı.

Siyah-beyazlı oyuncular, sabahki idmanda kondisyon ağırlıklı bir çalışma yaptı. Futbolcuları gruplara ayıran Tigana, oyunculara yorucu bir koşu programının ardından istasyon çalışması yaptırdı. Bu arada Brezilyalı Nobre'nin hafta sonundan itibaren takımla birlikte çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

27.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004