Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Herşeyi Yunan medeniyetine dayandırmak yanlış

İlimlerin kaynağını sadece Yunan medeniyetine dayandırmanın yanlış olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Koç, “Bunu aşmak için Ortadoğu’nun çok güçlenmesi gerekiyor” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘VII. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi’ Gaziantep’te başladı.

Açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un da katıldığı program, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda 1 Temmuz’a kadar devam edecek.

Kongrenin açılışta bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 19. yüzyıldan önceki medeniyetlerde kültürün iyi arşivlenmediğini ve folkorun iyi yansıtılamadığını vurgulayarak, birçok ilmin tarihi kaynaklara dayandırılarak verilmesine hep şüphe ile baktığını söyledi.

Folklor araştırmalarının 19. yüzyılda başladığını anlatan Bakan Koç, şöyle konuştu:

‘’Şimdi iki meselemiz var. Birincisi, ilimlerin kaynağını sadece Yunan medeniyetine dayandırmanın yanlış olduğu, ikincisi ise folklor araştırmalarında köylülük bitince ne olacağı. Artık ABD’de (köylü, köy) kelimesi kullanılmıyor. Çünkü köy kalmadı. Bizim ülkelerimiz için bu söz konusu mu? Değil. Fakat, başka bir şey söz konusu. O da şu, globalleşmeyle beraber bu köylülüğün incelenmesinde de köylülüğün kendisindeki büyük değişimlerden dolayı zorlama başlıyor. Hele bizim gibi çok yüksek göç almış ülkelerde folklor araştırmalarının ortaya konup, onlardan yararlanması fevkalade güçtür. Bir değişime de mutlakaihtiyaç vardır.

O zaman meselenin Türk üniversitelerinin meselesi olması lazım. Her ilim dalının, tarihini okutacak yeni bir programa ihtiyaç vardır. İkincisi o bilim dalının bilim felsefesini okutacak bir programa ihtiyaç vardır. Her konuda buna ihtiyacımız var.’’

29.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Herşeyi Yunan medeniyetine dayandırmak yanlış

  Kurtlar Vadisi İran’da

  ‘Uçurumda’ya büyük ilgi

  Osmaniye şiire doydu

  ‘Mukaddes Emanetler’ kitabına ödül

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004