Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

‘Mukaddes Emanetler’ kitabına ödül

Hırka-i Saadet dairesinde bulunan, çoğu ilk defa gün yüzüne çıkarılmış yaklaşık 600 mukaddes emanetin fotoğraf ve bilgilerinin yer aldığı ‘’Hırka-i Saadet Dairesi ve Mukaddes Emanetler’’ adlı kitabın İngilizce baskısı, matbaa, baskı ve tasarım açısından ‘’En İyi Üçüncü Kitap’’ seçildi.

Dünyanın lider birinci hamur kaplamalı kâğıt ve özel ambalaj üreticisi Sappi, Kaynak Yayınları tarafından hazırlanan ‘’Hırka-i Saadet Dairesi ve Mukaddes Emanetler’’adlı eserin ‘’The Sacred Trusts’’ adlı İngilizce baskısına da ödül verdi. Bu yıl İngilizcesi Numune matbaası tarafından basılan eser, İsveç’in Stockholm şehrinde düzenlenen ve 36 ülkeden 1024 kitabın matbaa, baskı ve tasarım açısından değerlendirildiği yarışmada, ‘’En İyi Üçüncü Kitap’’ ödülünü aldı.

Matbaacılık endüstrisinden bağımsız uzmanlardan oluşan uluslararası bir kurul tarafından verilen yıllık Sappi ödülleri, Avrupalı matbaacılar arasında en iyi teknik becerileri değerlendiriyor.

Hırka-i Saadet dairesinde bulunan, çoğu ilk defa gün yüzüne çıkarılmış yaklaşık 600 mukaddes emanetin fotoğraf ve bilgilerine yer verilen kitabın Türkçe baskısı da 2005 yılında Avusturya’da düzenlenenve 35 ülkeden 6 bin kitabın değerlendirildiği yarışmada ‘’En İyi İkinci Kitap Ödülü’’ne lâyık bulunmuştu.

29.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Herşeyi Yunan medeniyetine dayandırmak yanlış

  Kurtlar Vadisi İran’da

  ‘Uçurumda’ya büyük ilgi

  Osmaniye şiire doydu

  ‘Mukaddes Emanetler’ kitabına ödül

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004