Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Kupanın en iyi golcüsü Ronaldo

Alman Milli Takımının"Bombacı" lakaplı golcüsü Gerd Müller, Brezilya'nın Gana'yı 3-0 yendiği maçta 15. golünü kaydederek kupa tarihinin en golcü ismi olmayı başaran Ronaldo'yu zamanının en mükemmel forveti ilan etti.

Dünya Kupası tarihinde attığı 14 golle tüm zamanların en golcü futbolcusu olan ve Salı günü yapılan Brezilya-Gana maçında 15 gole ulaşan Ronaldo tarafından bu ünvanı elinden alınan Gerd Müller, Brezilyalı futbolcuya övgüler yağdırdı. FIFA'nın Dünya Kupası resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Gerd Müller, Brezilya'nın Gana'yı 3-0 yendiği maçta ilk golü kaydederek kupa tarihinin en golcü ismi olmayı başaran Ronaldo'yu zamanının en mükemmel forveti ilan etti.

Kendisinin zaten rekoru elinde bulundurmadığına inandığını söyleyen Almanların ''Bombacı'' lakaplı golcüsü Müller, ''Ben kendimi rekor sahibi olarak görmüyordum. Tabi ki bu benim için bir gurur kaynağı ama bana göre asıl rekor bir dünya kupasında 13 gol atmayı başaran Just Fontaine'e aitti. Ronaldo üçüncü kez Dünya Kupasında mücadele ediyor. Bu bile gerçekten önemli bir başarı. Her zaman hazır olduğunu göstermek ve Brezilya Milli Takımında oynayabilmek. Bana göre Ronaldo tam anlamıyla zamanının en mükemmel forveti'' dedi.

Brezilya'nın Ronaldo'dan vazgeçemeyeceğini ifade eden efsanevi golcü, ''Brezilya Milli Takımının ileri ucunda Ronaldo'dan daha hızlı kimse yok. Grup maçlarının ilk ikisinde biraz formsuz gözükse de, Ronaldo Japonya maçında en az 5 gol atabilirdi'' diye konuştu.

18. Dünya Kupasında takımların oynadıkları futbolu çok beğenmediğini kaydeden Müller, turnuvanın kendisi açısından en büyük sürprizinin Almanya'nın oynadığı futbol olduğunu ve maça gelen taraftarların hem stat içinde hem de stat dışında yaptıkları şovlarla kupaya renk kattıklarını söyledi.

29.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zidane İspanya'yı ağlattı

  Kupanın en iyi golcüsü Ronaldo

  Parreira: İntikam peşinde değiliz

  Pele'nin ayağa müzelik oldu

  Okan'ın gözü G.Saray'da

  Trabzonspor ilk çalışmayı yaptı

  Fener çalışıyor

  G.Saray günü

  Cordoba: 1 yıl oynarım

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004