Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fransa'da kupa bayramı

Fransız basını zafer manşetleri atarken, milli takımın turnuvanın favorisi Brezilya'yı yenerek büyük bir başarıya imza attığını duyurdu. Gazete, turnuvanın ardından futbolu bırakacak olan kaptan Zidane'ın ''muhteşem'' bir oyun sergilediğini yazdı. Paris'te özellikle Champs-Elysees meydanındaki kutlamalara yaklaşık 500 bin kişi katıldı, Polis taşkınlık yapan 69 kişiyi gözaltına aldı.

Fransız basını, milli futbol takımlarının Dünya Kupası'nda Brezilya'yı 1-0 yenerek yarı finale çıkmasına geniş yer verdi. L'Equipe, ''Büyüleyici'' başlığıyla birinci sayfadan manşetten duyurduğu haberde, takımın turnuvanın favorisi Brezilya'yı yenerek büyük bir başarıya imza attığını duyurdu. Pazar günleri çıkan Le Journal du Dimanche gazetesiyse, ''Başardılar'' başlığıyla verdiği haberde, maçın ardından ülke çapından yapılan kutlamaları ön plana çıkarttı. Gazete, turnuvanın ardından futbolu bırakacak olan milli takım kaptanı Zidane'ın ''muhteşem'' bir oyun sergilediğini yazdı.

Öte yandan Fransızlar, milli futbol takımının Dünya Kupası'nda Brezilya milli futbol takımını 1-0 yenerek yarı finale çıkmasının ardından dün gece sokağa döküldü. Büyük kentlerin merkezlerindeki kutlamalar sabaha kadar sürdü. Paris'te özellikle Champs-Elysees meydanındaki kutlamalara yaklaşık 500 bin kişinin katıldığı belirtilirken, bazı mağazaların camlarının taşkınlık yapan gençler tarafından kırıldığı bildirildi. Paris'te polisin, taşkınlık, şiddet ve hırsızlık suçlarından 69 kişiyi gözaltına aldığı açıklandı.

Bu arada, gençlerden oluşan iki grubun kavgası sırasında atılan bir şişe, bir polisin yüzünden ağır yaralanmasına yol açtı. Basın, işsizlik ve siyasi sorunlarla uzun zamandır boğuşan, banliyö ile öğrenci ve işçi grevleriyle zor bir yıl geçiren Fransa'nın Brezilya zaferini büyük bir mutlulukla kutladığına dikkati çekiyor.

Alman basını, Almanya-Arjantin ve Brezilya-Fransa arasında oynanan Dünya Kupası çeyrek final karşılaşmalarına geniş şekilde yer verdi. Bild gazetesi ''Kahraman Lehmann'' başlığıyla verdiği haberde, Alman Milli Takımı kalecisi Jens Lehmann'ın, penaltı atışları için hangi futbolcuların hangi köşeye topu attıklarını bir kağıda yazarak çorabının içine sıkıştırdığını yazdı.

''Vive la France - Henry, Dünya Şampiyonunun sihrini bozdu'' başlığıyla verilen diğer bir haberde de Fransa'nın Brezilya'yı 1-0 yenerek büyük bir sürprizi gerçekleştirdiği ifade edildi. ''Welt am Sonntag'' gazetesi de maçla ilgili haberi ''1-0 - Thierry Henry, Brezilya'yı şok etti'' başlığıyla verdi. Gazete İngiltere-Portekiz karşılaşmasıyla ilgili haber için de ''Portekiz sinir harbini kazandı'' başlığıyla verdi.

Futbol heyecanı Vatikan'ı da sardı

Dünya Kupası heyecanı, Papa dahil olmak üzere Vatikan'ın zirvesindeki Katolik din adamlarını da sardı. Roma Katolik Kilisesinin yıllardır İtalya'da mukim Alman ruhani lideri Papa 16. Benediktus'un, Salı günü Almanya ve İtalya'yı karşı karşıya getirecek olan yarı final karşılaşmasında hangi tarafı destekleyeceği de merak konusu haline geldi. La Gazzetta dello Sport'un haberine göre Papa, tarafsızlık adına her iki takımı da desteklemeyi yeğliyor. Papa'nın bu konuda ne yapacağına ilişkin haber, 16. Benediktus'un Özel Sekreteri Georg Genswein'in açıklamalarına dayandırıldı. Kendisi de bir Alman olan Genswein, ''Papa, hep tarafsızdır. Dolayısıyla Salı günü kendisinin büyük yüreği hem Almanya hem de İtalya için atacak" diye konuştu.

03.07.2006


 

Brezilya halkı ağlıyor

Çeyrek finalde Fransa'ya 1-0 yenilerek kupaya veda eden Sambacılar şok içinde. Maç sonrası bazı Brezilyalı taraftarlar, üzüntülerini ağlayarak gösterirken, takımının ruhsuz oynadığını dile getirdiler. Teknik Direktör Parreira, herkesin çok acı bir an yaşadığını söyledi. Yıldız oyuncusu Ronaldo ise bu yenilgiden dolayı millî takımdan ayrılmayı düşünmediğini söyledi.

Brezilyalı taraftarlar, Dünya Kupası çeyrek finalinde Fransa'ya yenilmenin şokunu atlamadı. Frankfurt Waltstadıon'da Fransa ile oynadığı çeyrek final maçını 1-0 kaybeden Brezilya, Dünya Kupası'na veda etti. Maç sonrası bazı Brezilyalı taraftarlar, üzüntülerini ağlayarak gösterirken, takımının ruhsuz oynadığını dile getirdiler. 18. Dünya Kupası Almanya 2006`da Fransa, Brezilya'yı 57. dakikada Henry'nin attığı golle devirerek, yarı finalde Portekiz`in rakibi oldu. Yarı final maçı 5 Temmuz'da Münih'te yapılacak. Diğer yarı final maçı ise Almanya ve İtalya arasında 4 Temmuz'da oynanacak.

DÖNMEYE HAZIR DEĞİLDİK

Öte yandan Brezilya Milli Takımının teknik direktörü Carlos Alberto Parreira ise herkesin çok acı bir an yaşadığını belirterek, şunları söyledi: ''Brezilya Milli Takımının çeyrek finalde elenmesi çok acı. Hiç birimiz şimdiden dönmeye hazır değildik. Güçlü bir takıma karşı zorlu bir mücadele oldu. Fransa'nın çok tehlikeli olduğunu ve Zidane gibi özel bir futbolcuları olduğunu biliyorduk. Maça iyi başladık, ancak Fransa daha iyi oynamaya başladı. Defansta çok iyi durdular ve sürekli kanatlardan geldiler. Finale kadar ulaşmayı düşündüysek de yenilgiyi kabul ediyoruz. Şimdi gelecek için yeniden düzenlenmemiz lazım.'' Brezilya Milli Takımının yıldız oyuncusu Ronaldo da bu yenilgiden dolayı Brezilya Milli Takımından ayrılmayı düşünmediğini söyledi.

03.07.2006


 

Beşiktaş Paris'e gitti

Süper Lig'de 2006-2007 sezonu hazırlıklarının İstanbul etabını tamamlayan Beşiktaş, kamp çalışmaları için Fransa'ya gitti.

Sabah erken saatlerde Atatürk Havalimanına gelen siyahbeyazlılar, 2 saatlik bir geçikmenin ardından saat 09.50'da THY'ye ait bir uçakla Paris'e hareket etti.

Beşiktaş Kulübüyle Cumartesi günü 3 yıllık sözleşme imzalayan Brezilyalı futbolcu Marcio Ferreira Nobre, yeni transferler ve genç oyuncuların da bulunduğu Beşiktaş kafilesi, Fransa Futbol Federasyonuna ait, Paris'in Clairefontaine bölgesindeki Centre Technique National Fernand Sastre Tesisleri'nde konaklayacak.

Fransa Birinci Ligi takımlarından Le Mans ile 8 Temmuz Cumartesi günü Alençon Stadında hazırlık maçı oynayacak olan siyah-beyazlılar 9 Temmuz Pazar günü İstanbul'a dönecek. Siyah-beyazlıların, sabah 07.50'da kalkması gereken uçağın teknik sebeplerden dolayı 2 saatlik rötarla havalandığı açıklandı.

03.07.2006


 

Şaş sakatlandı

Galatasaray'da yeni sezon hazırlıkları sürerken, sakatlanan Hasan Şaş idmanı yarıda bıraktı. Teknik direktör Erik Gerets yönetimindegerçekleştirilen ve 1 saat 40 dakika süren antrenmanda, sarıkırmızılıfutbolcular top kapma ve pas çalışması yaptı

Antrenmanı yaklaşık 50 kişilik bir taraftar grubu da izlerken, taraftarlar futbolcuları tek tek yanlarına çağırarak onlara çiçek verdi. Sarıkırmızılı taraftarlar, Galatasaray'a transferi gündemde olan Okan Buruk için de üstünde ''Affetmek büyüklüktür'', ''Ayağın gibi kalbimizi de kırdın, özür dile'' şeklinde pankartlar açarken, bu futbolcunun özür dilediği takdirde kendisini affedeceklerini belirttiler.

03.07.2006


 

Beşiktaş'ta kombine kart satışı bugün başlıyor

Beşiktaş'ta 2006-2007 sezonunun kombine kart satışlarına, yarından itibaren başlanacak. Kombine kartlar, BJK İnönü Stadı Biletix Satış Merkezinin yanı sıra telefonla ve internet üzerinden satılacak.

En az 20 bin kombine kart satışı hedefiyle başlayacak olan satışlarda, 3-14 Temmuz tarihleri arasında eski kombine kart sahiplerine aynı yerini veya boş olan yerlerden yenisini alması için öncelik tanınacak. Yeni sezonda yüzde 33'e kadar varan indirimler yapılan kombine kartlarda, sadece numaralı tribünün orta bölümünde taksitli fiyatlardayüzde 9 artış yapıldığı açıklandı. Bu arada, kombine kart satışlarında peşin alımlarda yüzde 10 indirim uygulanacağı ve tüm kredi kartlarına 1 peşin, 4 taksit imkanı sağlanacağı kaydedildi.

Kombine kart fiyatları

Tribün Taksit Peşin

VIP Üst D 5.000 4.500

VIP Üst B-E 3.000 2.700

VIP Üst A-F 1.500 1.350

VIP Alt C-D 2.500 2.250

VIP Alt B-E 1.750 1.575

VIP Alt A-F 1.000 900

Numaralı Orta 1.250 1.125

Numaralı Kenar 700 630

Kapalı Üst 700 630

Kapalı Alt 500 450

Yeni Açık 150 135

Eski Açık 100 90

03.07.2006


 

Cem Deda Avrupa'nın en genç hakemi

Türk hakemler, Avrupa'nın önde gelen ligleri arasında en düşük yaş ortalamasına sahip olurken, en çok kart gösterenler sıralamasında ilk sıralarda yer alıyor. Futbol Extra'nın yaptığı araştırmada Avrupa liglerinde en sık görev alan hakemler İngilizler.

Bu kategoride ilk 5 sırayı İngiliz hakemler alıyor. Alan Wiley bu sezon Premier Lig'de çıktığı 31 maçta bu alandaki liderliği elinde bulunduruyor. Vatandaşları Steve Bennett ve Rob Styles 30'ar, Graham Poll ve Mike Riley de 29'ar maçla Wiley'i izliyor. İngilizlerin ardından da ise 25 maçla Alman Marcus Merk geliyor. Bu sıralamada Türk hakem Yunus Yıldırım da 23 maçla yer alıyor. Öte yandan 26 yaşındaki Cem Deda, önde gelen Avrupa liglerinin en genç hakemi unvanına sahip bulunuyor.

03.07.2006


 

2006'yı ahırda izliyorlar

Kars'ın merkeze bağlı Derecik köyünde vatandaşlar, köylerinde kahvehane ya da köy odası bulunmadığı için Dünya Kupası maçlarını ahırda kurdukları televizyondan izliyorlar.

Alınan bilgiye göre, Derecik köyünde yaşayan gençler, Dünya Kupasımaçlarını birlikte izlemek için Yaşar Kanbay'a ait, içerisinde hayvanların da bulunduğu ahıra televizyon sistemini kurdular. Maç saatlerinde ahırda biraraya toplanan ve aralarında köy imamı Fikret Katsay'ın da bulunduğu gençler, müsabakaların tümünü izlediklerini belirttiler. Köy İmamı Katsay, köyde kahvehane ya da köy odası bulunmadığını belirterek, toplantı ve benzeri etkinlikler için de ahır gibi mekanları kullanmak durumunda kaldıklarını söyledi. Katsay, aAhırda maç izlerken buzağıların gürültü yapması nedeniyle bazen sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

03.07.2006


 

Trabzon 20 gün Almanya'da

Yeni sezon öncesi hazırlıklarının ilketabını dün kendi tesislerinde tamamlayan Trabzonspor, 20 günlük hazırlık çalışmaları yapmak üzere uçakla Almanya'ya gitti.

Bordo-mavililer, Oberstaufen Kabasında 27 futbolcuyla çalışmalarını gerçekleştirecek. Fatih Akyel, Szmykowiak ve Stepanov'un takıma Almanya kampında katılacağı bildirildi. Kulüp Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas ve yönetici Metin Özke, bordo-mavili kafilede yer aldılar. Karadeniz ekibinin gözden çıkardığı, ancak kulüp bulamadığı Tomas Jun ile Ardijan Djokaj da kampa götürüldüler. Ülkesinden 5 gün geç dönen Gineli oyuncu Yattara'nın hem idmanlarda hem de dün sabah Almanya'ya giderken moralinin bozuk olduğu gözlendi. Yattara'nın kendisine ceza verileceği biçimindeki haberlere tepkili olduğu gözlenirken takım kaptanı Fatih Tekke'nin moral vermeye çalışması dikkat çekti.

03.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004