Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Belediyeler borç batağında

İller Bankası verilerine göre, yurt genelinde sadece 7 belediyenin hiç borcu bulunmazken, geri kalan 3 bin 227 belediyenin toplam borcu 10,1 milyar YTL’yi buluyor. Borcun yaklaşık yüzde 85’i (8,6 milyar YTL) 465 belediyeye ait. Ödeme güçlüğü çeken bu belediyelerin, 5 yıllık tahmini geliri, borcun ancak yüzde 20’sini kapatmaya yetiyor.


Babacan: Lügatımızda kriz kelimesi yok

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, lügatlerinde ‘’kriz’’ kelimesinin bulunmadığını belirterek, ‘’Biz yolumuza devam ediyoruz, para politikamı

En katı çalışma mevzuatı Türkiye’de

İşveren yükümlülükleri oranının dünyada yüzde 4,5’e kadar indiği. Türkiye’de ise yüzde 25 düzeyinde olduğu bildirildi.


  MTV’nin 2. taksit ödemesi bugün başlıyor

Motorlu taşıtlar vergisinin 2. taksit ödemeleri, yeni bir uygulamayla birlikte bugün başlıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, motorlu taşıtlar vergisinin eksik ya da fazla ödenmesi ve tahsilatın kayıtlara girmemesi gibi problemlerin önüne geçmek için, ‘’Sorgulu Tahsilat Sistemi’’ni devreye sokuyor


  Petrol arttı, gözler biyoyakıtta

Akaryakıt fiyatlarının, döviz kurlarında yaşanan artışla birlikte yükselmesi, petrol ürünlerinin alternatifi olan biyodizel ve biyobenzini yeniden gündeme getirdi.


  DTÖ görüşmeleri yine çıkmazda

Dünya Ticaret Örgütü’nün (DTÖ) Cenevre’de yapılan ve 50 ülkeden bakanın davetli olduğu toplantısında görüşmeler çıkmaza girdi. evlet Bakanı Kürşad Tüzmen, bu kez de anlaşma sağlanamaması halinde DTÖ’nün varlığının tartışılır hale geleceğini söyledi.


  5 bin dolarlık kişi başına gelir “kura bağlı’’

Piyasalardaki dalgalanma ile birlikte geçtiğimiz günlerde döviz kurunda hızlı hareketler yaşanırken, bu yıl için belirlenen 5 bin doların üzerindeki kişi başına gelirin tutturulması da ‘’kurun seviyesine bağlı’’ olacak.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004