Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Açık hava, bol kitap

Ümraniye Belediyesi bir ilke imza atarak tabiat ve kitabı bir araya getirdi. “13. Geleneksel Tantavi Kültür ve Sanat Festivali’ kapsamında hazırlanan ‘1. Açık Hava Kitaplığı’ kitapseverleri tabi güzelliklerin atmosferinde, kitapla buluşturuyor.

Ümraniye Belediyesi, bu yıl 13.sünü düzenlediği ‘Geleneksel Tantavi Kültür ve Sanat Festivali’ni bir yenilikle başlattı. ‘Ümraniyeliler kitap okuyor’ sloganı ile tanıtılan etkinlikte, Tantavi Parkı’nda ‘Açık Hava Kitaplığı’ kuruldu. Kurulan kitaplıkta Millî Eğitim Bakanlığı’nın tavsiye ettiği 100 Temel Eser’den oluşan 15.000 kitap okuyucuların ilgisine sunuldu. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bu etkinlikle, kitapseverlere doğa ile iç içe bir kitap okuma ortamı oluşturuldu. Tantavi Parkı’nda kurulan stantlarda sergilenen kitaplar, okuyucuların yapacağı kayıt karşılığında veriliyor. Kitap stantlarının yanı başında, kitapseverler için özel olarak hazırlanan oturma yerleri, okurlara sakin ve tabiî güzellikler arasında okuma keyfi yaşatıyor.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu yenilik, festivalin ilk gününden başlayarak, bir ay boyunca açık kalacak olan ‘Açık Hava Kitaplığı’dır. Kitaplığımızda, Millî Eğitim Bakanlığı’nın tavsiye ettiği ve Dünya ve Türk edebiyatının en seçkin eserlerinin yer aldığı 15.000 adet kitap yer alıyor. İstedik ki çocuklarımız, gençlerimiz ve bütün kitapseverlerimiz için alternatif bir kitap ortamı oluşturalım. Kitapseverler burada, Tantavi Parkı’nın yemyeşil bahçesinde, ağaçların gölgesi altında kitaplarını okuma fırsatı bulacaklardır. Belediye olarak kültür ve san'ata çok büyük bir önem veriyoruz. Bu nedenle, ünü uluslar arası gündemde duyulan hikâye, şiir ve resim yarışmaları düzenlemekte, kültür merkezleri yapmakta ve kültürel faaliyetlerde büyük bir atılım gerçekleştirmekteyiz. İşte bugün de, hem büyük bir kültür festivali olan Tantavi Kültür ve Sanat Festivali’nin hem de Türkiye’de ilkini gerçekleştireceğimiz ‘1. Açık Hava Kitaplığı’nın açılışını birlikte yapıyoruz. Kitaba vurgu yapıyoruz. Kitap okumayı kolaylaştırıyoruz. Yine geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Açık Hava Resim Yarışması’nın bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Bu yarışmada profesyonel ressamlarımız bu gün başlayıp festivalin sonuna kadar bitirecekleri resimleri ile dereceye girmek için yarışacaklar. Amatör ressamlarımız ve resme ilgi duyan vatandaşlarımız da onlar için hazırladığımız tuvallerde hünerlerini sergileyebiliyorlar.”

04.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Açık hava, bol kitap

  Mevlânâ 45 ülkede anılacak

  Sazlarıyla konuştular

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004