Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

TMK iade edilsin

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), Terörle Mücadele Kanununun (TMK) hukuka ve demokrasiye engel olduğunu hatırlatırken, bu sebeple Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iade edilmesini istedi. Yeni Asya’nın sorularını cevaplayan Düşünce Suçu(!?)na Karşı Girişim Sözcüsü Şanar Yurdatapan da, “Sezer TMK’yı veto etmeli” şeklinde konuştu.


Özkök: Terörü tek başımıza yenemeyiz

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, dünyada hiçbir ülkenin, halen karmakarışık hale gelen güvenlik sorunlarına tek başına çözüm bulamayacağını

Medyaya güvenen yok

Uluslararası araştırma şirketi Gallup’un anketi, ‘’Türkiye’nin 5 yıl öncesine göre ilerlediğini düşünen Türk halkının, bundan gurur duyduğunu ve gele


  Yanlış yapılaşmanın bedeli ağır

Rize Üniversitesi Rize Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hızır Önsoy, dere yataklarında yanlış ve plansız yapılaşmalar olduğu sürece Doğu Karadeniz’de meydana gelen sel ve heyelanlarda can kaybı ve maddi hasar olmaya devam edeceğini söyledi.


  Selde boğulan başkan toprağa verildi

Otomobilinin heyelan nedeniyle dereye yuvarlanması sonucu sulara kapılarak boğulan Samsun’un Terme ilçesinin Kocaman Beldesi Belediye Başkanı Sezai Nevik’in cenazesi, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın da katıldığı törenin ardından toprağa verildi.


  Irak’ta mutabakata destek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile biraraya gelen Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari’ye Irak’ta milli mutabakatın önemi vurgulanarak, destek mesajı verildi.


  Gaydalı: Sıkıntı büyümenin halka yansımaması

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Edip Safter Gaydalı, ‘’Türkiye’deki büyümenin halka yansımamasının sıkıntısı yaşanıyor’’ dedi


  Rehn: ‘Ombudsmanlık’ süreci etkilemez

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Cumhurbaşkanı Sezer’in ‘’Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu’’nu, bazı maddelerinin bir kez daha görüşülmesi için TBMM’ye geri göndermesinin süreci etkilemeyeceğini kaydetti.


  Fischer: Karar vermek için vaktimiz çok

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, ‘’Türkiye’nin AB üyeliği konusunda karar vermek için çok vaktimiz var’’ dedi.


  Rektörler toplanıyor

Rektörler ve Üniversitelerarası Kurul toplantıları bugün yapılacak.


  Yağışlar ulaşımı aksattı

Doğu Karadeniz’de etkili olan yağışlar nedeniyle Giresun-Trabzon karayolunda ulaşım üç ayrı noktada tek şeritten kontrollü sağlanıyor, enerji nakil hatlarındaki arıza sonucu ise dört ilçeye elektrik verilemiyor.


  Hastahane tabelasını çaldılar

Muğla Devlet Hastanesine ait tabela çalındı. Edinilen bilgiye göre, iki kişi, Muğla Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan yaklaşık iki metre uzunluğundaki ‘’Muğla Menteşe Devlet Hastanesi’’ yazılı tabelayı çaldı.


  Karlıova’da deprem

Bingöl Karlıova’da 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde can ve mal kaybı olmadı.


  Yurt, burs ve kredi başvuruları başladı

Üniversitelerin ara sınıflarında okuyan öğrencilerin yurt, burs ve kredi için başvuru süresi başladı.


  Dış hatlar terminali açıldı

Planlanan tarihten sekiz ay önce tamamlanan Dalaman Havalimanı yeni dış hatlar terminali hizmete girdi. Mevcut terminalin beş katı büyüklükte olduğu bildirilen yeni dış hatlar terminaline ilk inen yolcu bir haftalık tatille ödüllendirildi.


  Depresyon köylerde de tanınıyor

Ruhsal çökkünlük olarak tanımlanan ve başlı başına bir hastalık olarak görülebildiği gibi farklı nedenlerle ikincil olarak da gelişebileceği kaydedilen depresyonun, kırsal kesimde yaşayan kişilerce de tanındığı belirtildi.


  1500 çocuğa şölenli sünnet

Bahçelievler Belediyesi, Milli Egemenlik Parkı’nda büyük bir sünnet şöleni gerçekleştirdi. Bin beş yüz çocuğun sünnet olduğu şölene binlerce kişi katıldı.


  On dört köy sigarayı bıraktı

Malatya Atmalılar Sosyal Yardımlaşma Derneği üyeleri aldıkları ortak kararla on dört köyün sınırları içinde sigara içme yasağı getirdi. Üç aydır süren uygulamada 8 bin YTL gelir elde edildi


  Deniz Feneri ihtiyaç sahiplerini giydiriyor

Deniz Feneri Derneği’nin İstanbul’daki 3. Giyim mağazası Devlet Bakanı Nimet Çubukçu tarafından açıldı. Çubukçu, açılıştaki konuşmasında “bu ülkenin bu tür yardım çalışmalarına ihtiyacı var, yapmış olduğu yardımlardan dolayı Deniz Feneri Derneği’ne hepinizin önünde teşekkür ediyorum” dedi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004