Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gazze'de yeni cephe

İsrail ordusunun bu sabah Gazze’nin doğusuna girerek İsrailli askerin kaçırıldığı yaklaşık iki haftadan bu yana sürdürdüğü operasyonlarında yeni bir cephe açtığı bildirildi. Onlarca İsrail tankının da bulunduğu askerî gücün, Karni gümrük kapısından girerek şehrin Şaceya ve Zeytun semtlerine 500 metre yaklaştığı belirtildi.

Bu arada, İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki bazı bölgelerinden askerlerin, ve tanklarını çektiğini bildirdi. Ordu sözcüsü, askerlerin Beyt Lahiyya ve sahil boyunca bulunan eski İsrail yerleşkelerinden çekildiğini açıkladı. 11 gün önce başladığı operasyonlarda, İsrail askerleri bir haftalık yeni işgalin ardından Beyt Lahiaya, Beyt Hanun Erez Endüstri Bölgesi ve üç eski İsrail yerleşkesinden 2 kilometre kadar çekildi. Kendi öncelikleri ile hareket ettiklerini belirten İsrail ordu sözcüsü, operasyonların devam ettiğini söyledi. İsrail ordusu, roket saldırılarını düzenledikleri iddia edilen yerlere savaş gemilerinden top ateşi açıldığını duyurdu. İsrail Gazze Şeridi’nin kuzeyinden çekilirken doğusunu ise işgal etti. Helikopter ve roketatar araçlarla desteklenen İsrail tankları doğudaki Karni sınır kapısından Gazze’nin içlerine kadar girdi. İsrail ordusunun tank ateşinde en az üç Filistinlinin öldüğü bildirildi. İki Filistinli sivilin Şicaya kasabasında ölürken diğer ölen Filistinlinin polis olduğu bildirildi. Secaiye’de tankların çevreye ateş açtığı, Ahmed Sekek adlı bir militan ile Hani Ebu El-Gumbuz ve Mahmud Hicar adlı 2 sivilin tank ateşinde hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail’in saldırıları batı yaptırımları altında Hamas hükümeti üzerindeki baskıları artırırken bölgedeki barış ümitlerini iyice azalttı. Filistinli silahlı bir grup tarafından düzenlenen baskınla 2 İsrail askerinin öldürülmesi ve 1’ini kaçırılması üzerine İsrail’in düzenlediği ‘Yaz Yağmurları’ operasyonda şu ana kadar 50’ye yakın Filistinli öldürüldü.

Bu arada, yaklaşık 7 km eni bulunan Gazze şehrinde tanklar, kent merkezine 3 km kadar uzaklıktaki mahallelerin dış kesimlerinde mevzi almış durumda. Kentin güneydoğusundaki mahallelerinden Zeytun’da, tank ve buldozerlerin arazideki ağaçları, bitkileri dümdüz ettiği belirtiliyor.

Tek çare: Birlik ve beraberlik

İsrail’in saldırılarına maruz kalan Filistin’e destek vermek amacıyla Mısır’ın başşehri Kahire’de düzenlenen toplantıya Mısır Ulusal Gelişim ve Birlik Partisi (Tagammu) ve Sudan Demokrasi Partisi ve Kahire’de bulunan Filistinler katıldı. Toplantıda, İsrail’in Filistinlilere uyguladığı şiddet kınanırken, davetliler Arap ve Müslüman dünyasının işbirliğine gitmesi ve İsrail ve ABD’ye karşı birlik kurulması çağrısı yapıldı. Katılımcılar, Amerika ve İsrail işbirliğinin Arap dünyasına hüsran getirdiğini dile getirerek, Arapları İsrail ve Amerikan mallarını boykot etmeye davet etti. Filistinli çocukların ve gençlerin marşlar söylediği toplantıda, İsrail saldırılarında öldürülen Filistinli çocukların resimlerinin gösterilmesin, toplantıya katılanların gözyaşlarını tutamamalarına yol açtı.

/ GAZZE

09.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze'de yeni cephe

  Hamas: İsrailli askere iyi bakıyoruz

  Komutanlar Hadise soruşturmasını savsaklamışlar

  Irak’ın komşuları Tahran’da buluştu

  Alman bakandan başörtüsü eleştirisi

  İHA muhabiri tedâvi altında

  İngiliz askerleri Taliban’ı biledi

  3 Amerikan askeri öldürüldü

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004